Έρχονται φτηνότερα V4 από την Ducati

Είδηση από το στόμα του Προέδρου της Ducati
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/8/2018

Ο Claudio Domenicali είχε ήδη πει στην παρουσίαση του νέου V4 κινητήρα της Panigale, ότι στα πλάνα της Ducati είναι η δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς τετρακύλινδρων μοντέλων. Στο μυαλό όλων μας σχηματίστηκε αμέσως η εικόνα ενός Streetfighter V4 που θα αντιπαρατεθεί με το Aprilia Tuono και απουσιάζει πολλά χρόνια τώρα από την γκάμα της εταιρείας. Φυσικά φανταστήκαμε και ένα Diavel V4, ενώ κάποιοι πήγαν ακόμα παραπέρα τις επιθυμίες τους, βάζοντας τον V4 κινητήρα σε ένα Multistrada που θα θυμίζει την έκδοση Pikes Pike. Όλα αυτά τα μοντέλα όμως θα ήταν εξ ορισμού τα κορυφαία της κάθε οικογένειας και αντίστοιχη θα ήταν η τιμή τους, δηλαδή για λίγους…

Τώρα ο Domenicali αποκάλυψε σε βρετανούς δημοσιογράφους, ότι η Ducati θα έχει έτοιμη πολύ σύντομα μια φτηνότερη έκδοση του V4 κινητήρα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς μοντέλων. Πιθανότατα οι φτηνότερες εκδόσεις του V4 κινητήρα θα έχουν λιγότερη ιπποδύναμη, αλλά όσα και να κόψουν από τα σχεδόν 200 πραγματικά άλογα στον τροχό του Panigale V4, θα μείνουν αρκετά για να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις. Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλείσουνε την πιθανότητα να δούμε και μικρότερου κυβισμού εκδόσεις του V4. Αυτή τη στιγμή οι ιταλοί έχουν στην παραγωγή μόνο την έκδοση δρόμου των 1100 κυβικών και έχουν ανακοινώσει ότι στην προσεχή έκθεση του Μιλάνου, θα δούμε την Panigale V4R με 1000 κυβικά (θα βγάζει τα ίδια ή και περισσότερα άλογα από τον 1100, έχοντας πολλές αλλαγές στην κεφαλή, στον ψεκασμό, μπιέλες τιτανίου και θα είναι ελαφρύτερη χάρη στην εκτεταμένη χρήση μαγνησίου και carbon) ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK και ήδη δοκιμάζεται (διαβάστε σχετικά εδώ). Η έκδοση του κινητήρα των 1000 κυβικών της Panigale V4R, όχι μόνο δεν θα είναι φτηνότερη από την 1100, αλλά πολύ-πολύ ακριβότερη και περιορισμένης παραγωγής.

Οπότε η δημιουργία μιας σειράς μοντέλων με V4 κινητήρα και γήινες τιμές πώλησης, απαιτεί την παραγωγή ενός τρίτου φτηνότερου τετρακύλινδρου κινητήρα από τους Ιταλούς. Κι αυτό ακριβώς μας υπόσχεται ο Domenicali.

   

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες