Οι πρώτες δοκιμές της Ducati Panigale V4R

Ετοιμάζεται για τα WSBK του 2019
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2018

Η αγωνιστική έκδοση του νέου V4 κινητήρα των 1000 κυβικών της Panigale έκανε τους πρώτους 64 γύρους της μέσα στην πίστα του Jerez. Θυμίζουμε ότι η Ducati φέτος δεν θα έχει επίσημη εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Superbike και ότι οι εκδόσεις δρόμου της Panigale V4 έχουν κινητήρα με 1100 κυβικά που τους απαγορεύει τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Έτσι η Ducati θα φτιάξει μια ξεχωριστή έκδοση R με μικρότερο κινητήρα 1000 κυβικών που θα μας παρουσιάσει στην επόμενη έκθεση του Μιλάνου στο τέλος του 2018. Ουσιαστικά το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και με την τελευταία V2 Panigale, όπου τα μοντέλα δρόμου είχαν ανέβει στα 1300 κυβικά, όμως η έκδοση R είχε παραμείνει στα 1200 ώστε η μοτοσυκλέτα να είναι νόμιμη για συμμετοχή στα WSBK.

Τη μοτοσυκλέτα οδήγησε ο Lorenzo Zanetti, σημειόνοντας τον 15ο χρόνο με 1:41.665. Την ίδια ημέρα το Kawasaki του Jonathan Rea γύριζε κάτω από το 1:40 με καλύτερο χρόνο το 1:39.862 και του Tom Sykes το 1:40.178.

Να σημειωθεί πως και οι δύο μοτοσυκλέτες της Kawasaki, ήταν σύμφωνες με τις νέες προδιαγραφές του WSBK για το 2018.

Ως γνωστόν, από την επόμενη αγωνιστική σεζόν οι κανονισμοί αλλάζουν, με βασική διαφορά τον περιορισμό των στροφών των κινητήρων, κάτι που θεωρητικά δεν ευνοεί την Ducati να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Desmo. Φυσικά μένει να δούμε και πόσο θα επηρεαστεί η κυριαρχία των Kawasaki μέσα στη σεζόν που μας έρχεται, αφού οι αλλαγές στους κανονισμούς στόχευαν ξεκάθαρα στον περιορισμό της πράσινης ομάδας.

Ετικέτες

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες