Οι πρώτες δοκιμές της Ducati Panigale V4R

Ετοιμάζεται για τα WSBK του 2019
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2018

Η αγωνιστική έκδοση του νέου V4 κινητήρα των 1000 κυβικών της Panigale έκανε τους πρώτους 64 γύρους της μέσα στην πίστα του Jerez. Θυμίζουμε ότι η Ducati φέτος δεν θα έχει επίσημη εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Superbike και ότι οι εκδόσεις δρόμου της Panigale V4 έχουν κινητήρα με 1100 κυβικά που τους απαγορεύει τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Έτσι η Ducati θα φτιάξει μια ξεχωριστή έκδοση R με μικρότερο κινητήρα 1000 κυβικών που θα μας παρουσιάσει στην επόμενη έκθεση του Μιλάνου στο τέλος του 2018. Ουσιαστικά το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και με την τελευταία V2 Panigale, όπου τα μοντέλα δρόμου είχαν ανέβει στα 1300 κυβικά, όμως η έκδοση R είχε παραμείνει στα 1200 ώστε η μοτοσυκλέτα να είναι νόμιμη για συμμετοχή στα WSBK.

Τη μοτοσυκλέτα οδήγησε ο Lorenzo Zanetti, σημειόνοντας τον 15ο χρόνο με 1:41.665. Την ίδια ημέρα το Kawasaki του Jonathan Rea γύριζε κάτω από το 1:40 με καλύτερο χρόνο το 1:39.862 και του Tom Sykes το 1:40.178.

Να σημειωθεί πως και οι δύο μοτοσυκλέτες της Kawasaki, ήταν σύμφωνες με τις νέες προδιαγραφές του WSBK για το 2018.

Ως γνωστόν, από την επόμενη αγωνιστική σεζόν οι κανονισμοί αλλάζουν, με βασική διαφορά τον περιορισμό των στροφών των κινητήρων, κάτι που θεωρητικά δεν ευνοεί την Ducati να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Desmo. Φυσικά μένει να δούμε και πόσο θα επηρεαστεί η κυριαρχία των Kawasaki μέσα στη σεζόν που μας έρχεται, αφού οι αλλαγές στους κανονισμούς στόχευαν ξεκάθαρα στον περιορισμό της πράσινης ομάδας.

Ετικέτες

WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες