Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Έρχεται νέα δικύλινδρη Ducati Panigale

Τα V2 θα ζήσουν και το 2020

Η Ducati ζει στιγμές δόξας και τεράστιας εμπορικής επιτυχίας χάρη στο νέο V4 κινητήρα. Στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK η Panigale V4R έχει κάνει αποστομωτικές εμφανίσεις έως τώρα και το 2018 η Panigale V4/V4S ήταν πρώτη σε πωλήσεις σε παγκόσμιο. Την ίδια στιγμή, ο Claudio Domenicali μας έχει υποσχεθεί ότι θα δούμε μια φτηνότερη έκδοση του V4 κινητήρα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για μια νέα σειρά μοντέλων, όπως το αναμενόμενο Streetfirghter V4 και ίσως τον αντικαταστάτη της Multistrada Pikes Pike. Παρ’ όλα αυτά, ο φωτογραφικό φακός των παπαράτσι, έπιασε στα πράσα τους δοκιμαστές της ιταλικής εταιρεία πάνω στη σέλα μιας δικύλινδρης Panigale.

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει εξωτικές αναρτήσεις της Ohlins, ούτε τα πανάκριβα φρένα Stylema της Brembo, οπότε αποκλείεται να είναι άλλη μία μια ειδική έκδοση του μεγάλου V2 της 1299. Η λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για την νέα Panigale  959 ή τέλος πάντων τον αντικαταστάτη της, διότι κανείς δεν ξέρει τον ακριβή κυβισμό προς το παρόν. Κρίνοντας από την εικόνα και μόνο, αυτό που διαφοροποιεί το νέο μοντέλο είναι επιστροφή του μονόμπρατσου ψαλιδιού και το τεράστιο καζανάκι της εξάτμισης κάτω από το φαίρινγκ. Θυμίζουμε πως η 959 είχε επιπλέον δύο μικρά τελικά μετά το κεντρικό καζανάκι για την Ευρωπαική αγορά μόνο, ώστε να περνά τις προδιαγραφές Euro 4, ενώ για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία είχε μόνο δύο μικρά τελικά κάτω από το φαίρινγκ όμοια με της 1299.

Βέβαια μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί το ίδιο και στο νέο μοντέλο, καθώς η απόληξη της εξάτμισης μοιάζει σαν να είναι έτοιμη να δεχτεί σωλήνα για την προσθήκη τελικών που θα κρύβουν τον πίσω τροχό.

Το πάνω μέρος του φαίρινγκ είναι ολόιδιο με της Panigale V4, όμως η ουρά πίσω θυμίζει περισσότερο την Supersport.

Όπως κι αν έχει, τα νέα είναι ευχάριστα για τους λάτρεις των ιταλικών V2, αλλά και για όσους βρίσκουν εντελώς άχρηστα τα 200+ άλογα των νέων Hyperbike και αναζητούν μια σύγχρονη σπορ μοτοσυκλέτα με καλές επιδόσεις, υψηλή τεχνολογία, αλλά που να μην προκαλεί διαρκώς την επέμβαση των ηλεκτρονικών.       

 

Panigale 959 Euro 4 Spec

Panigale 959 US/Japan Spec

Panigale 959 Performance Euro 4 Spec