Piaggio Beverly και MP3 300 Deep Black

Και χρωματισμός Verde Jungle για το Beverly S
Piaggio MP3 300 και Beverly Deep Black
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Η γκάμα των Piaggio σκούτερ εμπλουτίζεται για το 2023 με τη νέα, ειδική σειρά Deep Black, διαθέσιμη στα μοντέλα Piaggio Beverly και Piaggio MP3 300 hpe.

Το Deep Black κουστούμι του Piaggio Beverly, περιλαμβάνει το ματ χρώμα Nero Meteora που συνδυάζεται με γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες, φινίρισμα που επεκτείνεται και στις ζάντες των τροχών. Η σέλα είναι επίσης ειδική για τη νέα έκδοση και υιοθετεί το στυλ “total black”, με μαύρες ραφές. Μια μίνιμαλ εμφάνιση που τονίζεται επίσης από το μαύρο γυαλιστερό λογότυπο Beverly στα πλαϊνά.

Verde Jungle

Παράλλήλα, το Piaggio Beverly S, η πιο σπορ έκδοση του crossover της Piaggio, υποδέχεται το νέο πράσινο χρώμα Verde Jungle.

Piaggio MP3 300 και Beverly Deep Black

Η σπέσιαλ Deep Black εμφάνιση είναι επίσης διαθέσιμη στο Piaggio MP3 300 hpe, το πιο συμπαγές και ελαφρύ σκούτερ της οικογένειας Mp3, που επιτρέπει τη χρήση και με άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (εφόσον έχει εκδοθεί πριν τις 19/1/2013). Το μαύρο ματ χρώμα συνδυάζεται με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, συμπεριλαμβανομένων των τροχών. Το μαύρο επεκτείνεται επίσης στα χειριστήρια και το πλαίσιο του πίνακα οργάνων, ενώ η φιμέ ζελατίνα προσδίδει μια ακόμη σπορ πινελιά κομψότητας.

Οι εκδόσεις Piaggio Deep Black αναμένονται σύντομα στα σημεία πώλησης, με ενδεικτικές τιμές λιανικής:

  • Beverly 300 hpe Deep Black    – 5.399 € (τιμή προσφοράς με όφελος 300€)
  • Beverly 400 hpe Deep Black    – 6.199 € (τιμή προσφοράς με όφελος 500€)
  • Mp3 300 hpe Deep Black        – 7.090 €

Ανακάλυψε περισσότερα ΕΔΩ.

Ετικέτες

Zontes 125X και 125V με αλουμινένιο πλαίσιο – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Δύο καινοτόμα σκούτερ προδιαγραφών Α1 που πρωτοεμφανίστηκαν στην EICMA θα έρθουν στη χώρα μας
Zontes 125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Η Zontes συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και, πέραν της τρικύλιδρης γενιάς των μοτοσυκλετών 703 που αναμενόμενα έχει πρωταγωνιστήσει στη δημοσιότητα, στην πρόσφατη έκθεση EICMA είχε αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα.

Ήδη αυτές τις μέρες καταφτάνει στη χώρα μας το ανανεωμένο best seller G368 ETC, ενώ ακόμη περιμένουμε να έρθει η ασφάλτινη adventure 703T και η νέα δικύλινδρη σειρά σκούτερ 552 με τέσσερα μοντέλα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Δεν μένουμε μόνο στους μεσαίους και μεγάλους κυβισμούς ωστόσο, καθώς οι Κινέζοι είχαν μια νοστιμότατη έκπληξη και για την Α1 κατηγορία. Ο λόγος για τα δύο σκούτερ που παρουσίασαν στην έκθεση του Μιλάνου, 125Χ και 125V.

Εκ πρώτη όψεως είναι δύο τυπικά μοντέλα της κατηγορίας τους, με τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω. Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας τους τροδοφοτείται από ψεκασμό Bosch και αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων και ροπή 1.3 χιλιογραμμόμετρων, δηλώνοντας πολύ χαμηλή ονομαστική κατανάλωση 1.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Zontes 125V
Zontes 125V

Μοιράζονται εν πολλοίς τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό και οι διαφορές τους εστιάζουν στη σχεδίαση, με το 125Χ σε πιο GT κατεύθυνση και το 125V σε μια πιο λιτή και σπορ σιλουέτα.

Κατά τον κατασκευαστή τους τα δύο σκούτερ επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 99 km/h με δυνατή επιτάχυνση, ενώ διακρίνονται επίσης για τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που, κατά τη Zontes, δέχεται δύο full-face κράνη!

Zontes 125X

Αυτά ωστόσο είναι τα τετριμμένα, σε πλήρη αντίθεση με το κρυφό τους όπλο που παραμένει αθέατο και κρυμμένο κάτω από τα πλαστικά τους: αλουμινένιο πλαίσιο!

Χάρη σε αυτό, η Zontes μας λέει πως τα 125Χ και 125V ζυγίζουν 108 στεγνά κιλά ή περίπου 117 όταν τα 11λιτρα ρεζερβουάρ τους είναι γεμάτα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Η Zontes πρωτοπορεί εδώ, αν και δεν πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή αλουμινένιου σκελετού σε σκούτερ. Το Yamaha TMAX είναι ένα πασίγνωστο μοντέλο με πλαίσιο από αλουμίνιο, όπως ήταν και πριν αρκετά χρόνια το GP1 250 της Derbi.

Ακόμη και στα 125άρια σκούτερ δεν είναι η πρώτη τέτοια εφαρμογή, καθώς είχε προηγηθεί πριν περίπου είκοσι χρόνια το Peugeot Jet Force 125, που κυκλοφορούσε και σε μια θεοπάλαβη έκδοση Compressor. Ναι, με κομπρέσορα, όπως ακριβώς τα Kawasaki H2.

Zontes 125X

Ωστόσο έκτοτε δύσκολα θα έβλεπε κανείς τις λέξεις “αλουμινένια πλαίσια” και “μικρά σκούτερ” στην ίδια πρόταση, γεγονός που θα αλλάξει με την έλευση των δύο νέων Zontes, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2026, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ετικέτες