Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Πρώτη Πανελλαδική παρουσίαση του BMW CE-04

Κομμάτι της αμιγούς ηλεκτρικής στρατηγικής των Βαυαρών

Στο "Θόλο" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν φουτουριστικό χώρο με έμφαση στην οικολογική συνείδηση, η BMW επέλεξε να κάνει την πρώτη Πανελλαδική παρουσίαση των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ηλεκτρικό σκούτερ EC-04.

Το φουτουριστικό σκούτερ της BMW Motorrad είχε παρουσιαστεί διαδικτυακά για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο και τώρα ήταν η πρώτη φορά που μπορούσαμε να το δούμε από κοντά, πολλούς μήνες μάλιστα πριν την επίσημη δημοσιογραφική του παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2022. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να έχουν αυτό το προνόμιο, με το πρώτο προ-παραγωγής μοντέλο να "ποζάρει" δίπλα στα επίσης ολοκαίνουργια και φορτωμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας BMW iX και i4.

Όπως έχουμε ήδη γράψει για το CE-04, η BMW τόλμησε και έβαλε στην παραγωγή ένα σχέδιο που μέχρι στιγμής έχουμε συνηθίσει μόνο σε concept πρωτότυπα, τοποθετώντας το CE-04 στην μεσαία κατηγορία σε αντιστοιχία επιδόσεων. Ο ηλεκτροκινητήρας του παράγει 42 ίππους και πάνω από 6 κιλά ροπής, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το μεγάλο μεταξόνιο που ξεπερνά τα 1.600mm. Η αυτονομία του φτάνει τα 130 χιλιόμετρα και η τελική του ταχύτητα τα 120km/h. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η εξέλιξη του ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται ήδη στην παραγωγή, είναι αντίστοιχος με τον κινητήρα του i3 αλλά και με τους ηλεκτροκινητήρες που διαθέτουν τα πανάκριβα μοντέλα της Jaguar.

Η TFT οθόνη των 10,25'' που κατασκευάζει η Bosch είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε σκούτερ, ενώ τα υπόλοιπα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του μπορείτε να τα βρείτε αναλυτικά στην πρώτη παρουσίαση του μοντέλου.

Την παρουσίαση του EC-04 έκανε ο κ. Γιάννης Δουλγερίδης, Διευθυντής Δικύκλων της BMW Group Hellas, ο οποίος μας ενημέρωσε πως η τιμή του έχει καθοριστεί λίγο πάνω από τις 12.000 ευρώ, ενώ ήδη έχουν προ-παραγγελθεί δέκα EC-04 στην χώρα μας.