Το πρώτο "τέκνο" των Bajaj - Triumph!

Βασισμένο στο Avenger και τον κινητήρα του Dominar J400
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

1/11/2019

Πριν από λίγα χρόνια η Triumph είχε ανακοινώσει πως θα συνεργαστεί με την Bajaj –την εταιρεία που έχει το 48% των μετοχών της ΚΤΜ- ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες παραγωγής της και να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά, κατασκευάζοντας μια νέα γκάμα μοτοσυκλετών από 400 έως 800 κυβικά. Παρότι οι υπογραφές για τη συνεργασία των δύο εταιρειών δεν έχουν πέσει ακόμη, έχουν κυκλοφορήσει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία της πρώτη τους μοτοσυκλέτα 400 κυβικών, απ’ τον ίδιο τον CEO του ινδικού κολοσσού, Rajiv Bajaj.

Στο τεύχος 600 του ΜΟΤΟ υπάρχει η αποκαλυπτική συνέντευξη του Stefan Pierer που αναφέρει τα σχέδιά του σχετικά με τη συνεργασία της Triumph και Bajaj, ενώ εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα πλάνα της ΚΤΜ

Για την ακρίβεια, αναφέρεται πως το νέο μοντέλο της Triumph θα βασιστεί αισθητικά στη σειρά των Avenger της Bajaj που κυκλοφορούν σε εκδόσεις των 160 και 220 κυβικών. Επίσης, ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία του Avenger 400 θα είναι αυτός του Dominar J400 της Bajaj, ο οποίος με τη σειρά του έχει βασιστεί σε αυτόν του KTM 390 Duke. Ωστόσο, η λειτουργία του και ο τρόπος που μεταφέρει την ιπποδύναμη του στον πίσω τροχό δεν έχουν καμία σχέση με τον αντίστοιχο του 390 Duke. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μοναδικά κοινά στοιχεία που έχουν οι κινητήρες των Dominar και 390 Duke εντοπίζονται στις διαστάσεις και στα κυβικά.

Το Bajaj Avenger 160

Το Avenger 400, αν τελικά είναι αυτό το όνομά του, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022 και όπως φαίνεται η Triumph στοχεύει να μπει στα “χωράφια” των κλασσικών μοτοσυκλετών μικρομεσαίου κυβισμού, εκεί που δραστηριοποιείται έντονα η Royal Enfield.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες