Το πρώτο "τέκνο" των Bajaj - Triumph!

Βασισμένο στο Avenger και τον κινητήρα του Dominar J400
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

1/11/2019

Πριν από λίγα χρόνια η Triumph είχε ανακοινώσει πως θα συνεργαστεί με την Bajaj –την εταιρεία που έχει το 48% των μετοχών της ΚΤΜ- ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες παραγωγής της και να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά, κατασκευάζοντας μια νέα γκάμα μοτοσυκλετών από 400 έως 800 κυβικά. Παρότι οι υπογραφές για τη συνεργασία των δύο εταιρειών δεν έχουν πέσει ακόμη, έχουν κυκλοφορήσει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία της πρώτη τους μοτοσυκλέτα 400 κυβικών, απ’ τον ίδιο τον CEO του ινδικού κολοσσού, Rajiv Bajaj.

Στο τεύχος 600 του ΜΟΤΟ υπάρχει η αποκαλυπτική συνέντευξη του Stefan Pierer που αναφέρει τα σχέδιά του σχετικά με τη συνεργασία της Triumph και Bajaj, ενώ εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα πλάνα της ΚΤΜ

Για την ακρίβεια, αναφέρεται πως το νέο μοντέλο της Triumph θα βασιστεί αισθητικά στη σειρά των Avenger της Bajaj που κυκλοφορούν σε εκδόσεις των 160 και 220 κυβικών. Επίσης, ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία του Avenger 400 θα είναι αυτός του Dominar J400 της Bajaj, ο οποίος με τη σειρά του έχει βασιστεί σε αυτόν του KTM 390 Duke. Ωστόσο, η λειτουργία του και ο τρόπος που μεταφέρει την ιπποδύναμη του στον πίσω τροχό δεν έχουν καμία σχέση με τον αντίστοιχο του 390 Duke. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μοναδικά κοινά στοιχεία που έχουν οι κινητήρες των Dominar και 390 Duke εντοπίζονται στις διαστάσεις και στα κυβικά.

Το Bajaj Avenger 160

Το Avenger 400, αν τελικά είναι αυτό το όνομά του, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022 και όπως φαίνεται η Triumph στοχεύει να μπει στα “χωράφια” των κλασσικών μοτοσυκλετών μικρομεσαίου κυβισμού, εκεί που δραστηριοποιείται έντονα η Royal Enfield.

Ετικέτες

Ecoshift: Το ελληνικό σκούτερ Noos αποκτά νέες εκδόσεις 

Εκδόσεις για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης
Ecoshift Noos νέες εκδόσεις 2026
Από το

motomag

3/9/2026

Η Ecoshift ανακοίνωσε πως το ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής σκούτερ Noos είναι πλέον διαθέσιμο για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης, διευρύνοντας έτσι το κοινό που θέλει να το κάνει δικό του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ecoshift, η οποία αποτελεί επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, το Noos έλαβε την ευρωπαϊκή έγκριση τύπου (EU Whole Vehicle Type Approval) για την κατηγορία L1e-B, διευρύνοντας τις επιλογές πρόσβασης του κοινού. 

Η νέα έκδοση μπορεί να οδηγηθεί με άδειες οδήγησης ΑΜ, Α1, Α2 και Α, καθώς και με άδεια αυτοκινήτου (Β), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Το Noos L1e-B φέρει κινητήρα Bosch ισχύος έως 4 kW (5,4 ίππων), προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές της Ecoshift και έπειτα από τη νέα έγκριση που έλαβε θα διατίθεται πλέον σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις (με διαφορετικά επίπεδα ισχύος), ώστε να καλύψει περισσότερες ανάγκες ιδιωτών και επαγγελματιών.

Να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, το Noos κατέκτησε μερίδιο αγοράς στην κατηγορία (L3e-A1) των ηλεκτρικών ελαφριών σκούτερ που έφτασε το 50,08%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι νέες εκδόσεις αναμένεται να διευρύνουν το "αποτύπωμά" του στις ταξινομήσεις της ελληνικής αγοράς, όπως και η διεύρυνση του δικτύου συνεργατών της Ecoshift.