SUZUKI GSX-S 1000 GX - Βγάζουμε από την κούτα τη μοτοσυκλέτα που θα κάνουμε τεστ! [VIDEO]

Όλα έτοιμα για την πρώτη δοκιμή του GX στην Ελλάδα!
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/2/2024

Ναι, σε αυτή την έκθεση της EICMA ζαλιστήκαμε από τις παρουσιάσεις νέων και πολύ σημαντικών μοντέλων. Όλες οι εταιρείες είχαν τουλάχιστον από μια μοτοσυκλέτα που μας εντυπωσίασε και τράβηξε την προσοχή μας, όμως ανάμεσά τους υπήρξε το GSX-S 1000 GX που ξεχώρισε λίιιιιιιγο παραπάνω!

Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα σε δύο πολύ δημοφιλείς μοτοσυκλέτες της ελληνικής αγοράς. Από τη μια μεριά είχαμε το Yamaha Tracer 9 των 119 ίππων και 14.999€ και από την άλλη είχαμε το BMW S 1000 XR των 170 ίππων και βασικής τιμής 20.500€.

Τώρα η Suzuki βάζει ανάμεσά τους το GSX-S 1000 GX, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 998 κυβικών να έχει μέγιστη ιπποδύναμη 152 ίππων και τιμή με υπερπλήρη βασικό εξοπλισμό τα 17.995€.

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια μοτοσυκλέτα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από το ελληνικό κοινό, ειδικά όταν έχει έναν κινητήρα που βασίζεται στο θρυλικό GSX-R1000 K5 και υπόσχεται καταιγιστικές επιδόσεις.

Από τις δυναμομετρήσεις που έχουμε ήδη κάνει στα Tracer 9 GT, GSX-S 1000 GT και S 1000 XR, γνωρίζουμε πάνω-κάτω τί να περιμένουμε.

Όπως βλέπετε στο διάγραμμα που ακολουθεί, το Tracer 9 GT (Euro 5) είχε δείξει 106,83 ίππους, το S 1000 XR (Gen 1 Facelift MY 2017+) 145,56 και το S 1000 XR (Gen 2 MY 2022+) 153,68 ίππους. Το Suzuki GSX-S 1000 GT μας έδωσε 144,58 ίππους και κάπου εκεί κοντά περιμένουμε να δούμε από το GSX-S 1000 GX αν δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο φιλτροκούτι ή τη ρύθμιση του ψεκασμού, καθώς όλα τα άλλα είναι ίδια με του GSX-S 1000 GT.

2

Ήδη από τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε απ’ ευθείας μέσα από την έκθεση του Μιλάνου, το ενδιαφέρον του κοινού χτύπησε κόκκινα.

Το ίδιο και όταν γράψαμε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού και τεχνολογίας που κουβαλά (Αν είστε από τους ελάχιστους που το χάσατε διαβάστε ΕΔΩ).

Οι ερωτήσεις και οι προσδοκίες πολλές, καθώς μέσα στην κουβέντα μπήκαν φυσικά και όσοι ήδη έχουν ένα Yamaha Tracer 9 GT, αλλά και ένα BMW S 1000 XR.

Όλα αυτά τα ερωτήματα και οι προσδοκίες θα βρουν πολύ σύντομα τις απαντήσεις τους, καθώς η GSX-S 1000 GX ήρθε στην Ελλάδα και εμείς βγάλαμε από την κούτα της τη μοτοσυκλέτα που θα κάνουμε τεστ τις επόμενες ημέρες!

Ετικέτες

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.