SYM HUSKY ADV 300 - Παρουσιάστηκε στην Κίνα, το αναμένουμε στην EICMA

Scooter με Adventure στοιχεία στην εμφάνιση, όπως προστάζει η μόδα
SYM ADX 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/10/2023

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε τη νέα σειρά Adventure Scooter της SYM μέσω του ADX 125, που έξω είχε παρουσιαστεί ως Husky ADV. Τώρα, στην Κίνα, παρουσιάστηκε ο μεγάλος αδελφός Husky ADV 300, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην EICMA, πιθανώς ως ADX 300.

Οι σχεδιαστικές γραμμές του ADV 300 πατάνε πάνω σε εκείνες του 125, ενώ στην... περιπετειώδη εμφάνιση πόντους δίνουν το "ράμφος" ή αν θέλετε το ρύγχος μπροστά, πάνω από το χαμηλό φτερό, οι χούφτες στο τιμόνι, και οι φυσούνες στο πιρούνι. Όχι πως το scooter μας θα πάει Rally Dakar, αλλά η εμφάνιση και το στιλ μετράει όπως δείχνουν και οι πωλήσεις των Adventure Scooter, μιας κατηγορίας που είναι μέσα στη μόδα.

Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, με ελαστικά ασφάλτινης χάραξης διαστάσεων 120/70 και 140/70-14. Το μεταξόνιο φτάνει τα 1.510 mm, και το επίσημο βάρος ανακοινώνεται στα 200 κιλά.

SYM ADX 300

Το ατσάλινο πλαίσιο είναι ενισχυμένο για τα κακά οδοστρώματα ή για την -μάλλον απίθανη- περίπτωση που θα πάρετε σοβαρά το marketing και ξεκινήσετε Off-Road περιπέτειες, ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 125 mm στο συμβατικό πιρούνι με τις φυσούνες και 120 mm στα δυο πίσω αμορτισέρ που έχουν και προφόρτιση 5 θέσεων.

Το 300άρι scooter της SYM εφοδιάζεται με τετράχρονο, μονοκύλινδρο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό κινητήρα SYM CLEAN POWER, με απόδοση 19 kw (25,5 hp) / 8.000 rpm και 26 nM (2,65 Kgm) / 6.000 rpm.

SYM ADX 300

Για την ασφάλεια των επιβαινόντων το ADV 300 διαθέτει τόσο δικάναλο ABS όσο και Traction Control TCS, αμφότερα της Bosch. Κι αν αναρωτιέστε για το… Dakar που λέγαμε, απ' ότι φαίνεται, κανένα από τα δύο συστήματα δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Εξαιρετικό το γεγονός πως μπροστά η δαγκάνα του φρένου είναι 4πίστονη ακτινική, ενώ οι δίσκοι είναι 260 mm μπροστά και 240 mm πίσω.

SYM ADX 300

Στα όργανα βρίσκουμε μια μεγάλη και έγχρωμη TFT ψηφιακή οθόνη, με τρεις διαφορετικές απεικονίσεις ενδείξεων, αυτόματη ρύθμιση φωτισμού και συνδεσιμότητα. Σημειώστε πως μπορείτε να κάνετε mirroring, ώστε μέσω του smartphone σας να έχετε και δυνατότητα πλοήγησης.

Το ρεζερβουάρ του ADV 300 είναι μεγάλο, στα 16 λίτρα καυσίμου, με την SYM να ανακοινώνει επίσημη αυτονομία 450 χιλιομέτρων -με εργαστηριακή κατανάλωση WMTC.

Κάτω από τη σέλα, θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε ένα full-face κράνος και διάφορα άλλα μικροπράγματα.

SYM ADX 300

Στον στάνταρ εξοπλισμό το ADV 300 διαθέτει Keyless σύστημα, θύρα φόρτισης USB-C και χειρολαβές συνεπιβάτη, ενώ η πλάτη του αναβάτη ρυθμίζεται.

SYM ADX 300

Το ADV 300 διαθέτει Full-LED φώτα και DRL LED φώτα, αλλά και σύστημα ESS όπου αναβοσβήνουν τα φλας σε φρενάρισμα πανικού για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς που ακολουθούν.

SYM ADX 300

Το Husky ADV 300 διατίθεται σε 5 χρωματικούς συνδυασμούς, κίτρινο-μαύρο, κόκκινο-μαύρο, λευκό-μαύρο, γκρι ματ και γκρι / ασημί.

Η τιμή του στην Κίνα ανακοινώθηκε στα 31.800 γουαν (4.115 ευρώ με την τελευταία ισοτιμία) ενώ οι προ-παραγγελίες στην Ασία ήδη ξεκίνησαν. Εμείς περιμένουμε τώρα να δούμε το ADV 300 στην EICMA

Ετικέτες

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS - Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Εστιάζοντας στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
motomag Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Το Downtown GT 350i ABS/TCS δέχεται ανανέωση από την Kymco, συνεχίζοντας στην τρίτη του γενιά να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της κατηγορίας.

To Downtown 350GT με περισσότερες από 150.000 πωλήσεις στην Ευρώπη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring. Στην τρίτη του γενιά αποκτά νέο σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Ο στόχος των μηχανικών της Kymco όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το νέο GT 350i ήταν ξεκάθαρος, να κάνουν το scooter πιο αεροδυναμικό, πιο ασφαλές και πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Η αεροδυναμική προστασία από τα πλαστικά και τη ζελατίνα πλέον είναι ακόμη καλύτερη, με την νέα σέλα δύο επιπέδων να διαθέτει πλέον αντιολισθητικό κάλυμμα. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα του αναβάτη εγγυώνται άνεση και ευκολία χειρισμού, ενώ και ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μπόλικο χώρο. Ταυτόχρονα, οι λαβές που βρίσκονται στην ουρά του νέου GT 350i βοηθούν τον συνεπιβάτη να απολαύσει κάθε διαδρομή με ασφάλεια.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη στιβαρότητα, ενώ το χωρητικότητας 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους, άρα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στα φρένα έχουν επιλεγεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες, ενώ υπάρχει και το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS 9.1 της Bosch. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) το οποίο βοηθά στην ασφαλή οδήγηση, με τους τροχούς να είναι 15” εμπρός και 14” πίσω.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

O υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 321 κ.εκ. αποδίδει 29 ίππους και ανήκει στην οικογένεια G5-SC. Σύμφωνα με την Kymco στον συγκεκριμένο κινητήρα έχει μειωθεί η απώλεια τριβών κατά 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, κάτι που κατά βάση οφείλεται στην επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου με νιτρίδιο του χρωμίου. Η νέα σχεδίαση στο σύστημα ψύξης βελτιώνει τη ροή αέρα διατηρώντας αναλλοίωτη την απόδοση ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του νέου GT 350i περιλαμβάνει φωτισμό Full Led με τους δίδυμους προβολείς να διαθέτουν και τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), το οποίο είναι στον βασικό εξοπλισμό απενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Ακόμη υπάρχει σύστημα keyless, κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο ντουλαπάκια τα οποία φιλοξενήσουν μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB (Α και C). Η έγχρωμη οθόνη LCD 6” προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης κατά την οδήγηση.

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS – Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Η τιμή αγοράς του νέου GT 350i βρίσκεται στα 5.495 ευρώ και το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Golden Grey, Petrol Blue και Abyss Black Matt. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Βασικός εξοπλισμός Downtown GT 350i

• TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
• ΑΒS (δικάναλο)
• Full LED φωτισμός

• Προβολείς DRL (φώτα ημέρας)

• Σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος (ESS)

• Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
• Έγχρωμη οθόνη LCD 6”
• Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface)
• Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
• Θύρες USB-A και USB-C
• Ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5Lt

• Ελαστικά tubeless
• Χειρολαβές συνεπιβάτη
• Πλαϊνό και κεντρικό σταντ

Ετικέτες