SYM Maxsym 400, Symphony και Dragon 2020 – EICMA: Δύο best seller κι ένας δράκος!

Επίθεση στην Euro5 εποχή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/11/2019

Επικεντρωμένη στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς, η SYM θα έχει φέτος το δικύλινδρο Maxsym TL (που ήδη έχουμε οδηγήσει και μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική του παρουσίαση στο τεύχος του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί) και ταυτόχρονα ενισχύει τη θέση της στους μικρότερους κυβισμούς, με το ολοκαίνουριο Symphony προδιαγραφών Euro 5 και το εξίσου ολοκαίνουριο Maxsym 400, επίσης προδιαγραφών Euro 5.

Για το 2020 προσθέτονται δύο ακόμα πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα. Το ένα ανήκει στην υπoκατηγορία των neoretro και ονομάζεται Fiddle, το οποίο θα έχει και ηλεκτρική έκδοση με μπαταρίες υψηλής ποιότητας της Panasonic.

Δείτε το video της παρουσίασης στο τέλος του άρθρου και το φωτογραφικό υλικό

Tο άλλο ανήκει στην κατηγορία των supersport, νεανικών scooter και ονομάζεται Dragon. Ο κινητήρας του Dragon είναι 150 κυβικά και έχει τεχνολογία start/stop χάρη στην νέα γεννήτρια που είναι ταυτόχρονα και μίζα.

Εξωτερικά η σχεδίαση του Dragon είναι πολύ επιθετική και όπως η ίδια η SYM λέει, το όνομά του δεν είναι τυχαίο καθώς οι δράκοι και γενικά η ασιατική τέχνη που τους λατρεύει ήταν η πηγή έμπνευσης των σχεδιαστών του.

Το Maxsym 400 έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όλα, όχι μόνο γιατί ανήκει στην πιο δημοφιλή εμπορικά κατηγορία, αλλά και γιατί η SYM το έχει αναβαθμίσει τεχνολογικά, τόσο σε επίπεδο κινητήρα, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού. Ο ολοκαίνουριος κινητήρας προδιαγραφών Euro 5 των 399 κυβικών αποδίδει 33 ίππους και 4kg/m ροπής, με τους μηχανολόγους της SYM να έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μείωση των μηχανικών απωλειών χρησιμοποιώντας βελονοειδή ρουλεμάν όπου ήταν εφικτό. Το Maxsym 400 είναι εξοπλισμένο με traction control και σύστημα keyless και φυσικά ABS όπως απαιτεί η νομοθεσία της Ε.Ε. Η εύκολα ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα χωρίς εργαλεία είναι άλλο ένα καλοδεχούμενο στοιχείο άνεσης που προσφέρει το Maxsym 400 στον αναβάτη του, όπως και η δυνατότητα να φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές από τη θύρα USB. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα επαρκεί για ένα full-face κράνος και ένα jet και συνοδεύεται από δύο ντουλαπάκια στην ποδιά. Τα φώτα led και η συνολικά ευρωπαϊκή αισθητική ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά το Maxsym 400 από τα υπόλοιπα scooter της γκάμας της SYM.  

Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
       Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες