SYM Maxsym 400, Symphony και Dragon 2020 – EICMA: Δύο best seller κι ένας δράκος!

Επίθεση στην Euro5 εποχή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/11/2019

Επικεντρωμένη στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς, η SYM θα έχει φέτος το δικύλινδρο Maxsym TL (που ήδη έχουμε οδηγήσει και μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική του παρουσίαση στο τεύχος του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί) και ταυτόχρονα ενισχύει τη θέση της στους μικρότερους κυβισμούς, με το ολοκαίνουριο Symphony προδιαγραφών Euro 5 και το εξίσου ολοκαίνουριο Maxsym 400, επίσης προδιαγραφών Euro 5.

Για το 2020 προσθέτονται δύο ακόμα πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα. Το ένα ανήκει στην υπoκατηγορία των neoretro και ονομάζεται Fiddle, το οποίο θα έχει και ηλεκτρική έκδοση με μπαταρίες υψηλής ποιότητας της Panasonic.

Δείτε το video της παρουσίασης στο τέλος του άρθρου και το φωτογραφικό υλικό

Tο άλλο ανήκει στην κατηγορία των supersport, νεανικών scooter και ονομάζεται Dragon. Ο κινητήρας του Dragon είναι 150 κυβικά και έχει τεχνολογία start/stop χάρη στην νέα γεννήτρια που είναι ταυτόχρονα και μίζα.

Εξωτερικά η σχεδίαση του Dragon είναι πολύ επιθετική και όπως η ίδια η SYM λέει, το όνομά του δεν είναι τυχαίο καθώς οι δράκοι και γενικά η ασιατική τέχνη που τους λατρεύει ήταν η πηγή έμπνευσης των σχεδιαστών του.

Το Maxsym 400 έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όλα, όχι μόνο γιατί ανήκει στην πιο δημοφιλή εμπορικά κατηγορία, αλλά και γιατί η SYM το έχει αναβαθμίσει τεχνολογικά, τόσο σε επίπεδο κινητήρα, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού. Ο ολοκαίνουριος κινητήρας προδιαγραφών Euro 5 των 399 κυβικών αποδίδει 33 ίππους και 4kg/m ροπής, με τους μηχανολόγους της SYM να έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μείωση των μηχανικών απωλειών χρησιμοποιώντας βελονοειδή ρουλεμάν όπου ήταν εφικτό. Το Maxsym 400 είναι εξοπλισμένο με traction control και σύστημα keyless και φυσικά ABS όπως απαιτεί η νομοθεσία της Ε.Ε. Η εύκολα ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα χωρίς εργαλεία είναι άλλο ένα καλοδεχούμενο στοιχείο άνεσης που προσφέρει το Maxsym 400 στον αναβάτη του, όπως και η δυνατότητα να φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές από τη θύρα USB. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα επαρκεί για ένα full-face κράνος και ένα jet και συνοδεύεται από δύο ντουλαπάκια στην ποδιά. Τα φώτα led και η συνολικά ευρωπαϊκή αισθητική ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά το Maxsym 400 από τα υπόλοιπα scooter της γκάμας της SYM.  

Ετικέτες

KTM EXC 6DAYS – Έξτρα εξοπλισμός και αποκλειστική εμφάνιση

Έρχονται οι ειδικές εκδόσεις για τα 100 χρόνια της μεγάλης γιορτής του Enduro
ktm exc 6days
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Το όνομα 6DAYS είναι η σύγχρονη συντομογραφία του FIM Enduro of Nations, του Enduro των Εθνών ή, όπως το ξέραμε παλιότερα, International Six Days of Enduro, ISDE. Όπως και να το αποκαλεί κανείς, φέτος διοργανώνεται για 100ή φορά και αυτό το ιστορικό 6DAYS θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία από 12 ως 17 Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, η KTM παρουσιάζει την αφιερωματική γκάμα KTM EXC 6DAYS, η οποία αφορά πέντε μοντέλα της, το δίχρονο 300 EXC και τα τετράχρονα 250/350/450/500 EXC-F.

Η σειρά αυτή ξεχωρίζει από τα γραφικά και τις χρωματικές επιλογές που παραδοσιακά αντανακλούν τη χώρα στην οποία διοργανώνεται ο ετήσιος θεσμός, φροντίζοντας να ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά χρώματα της χώρας – πράσινο και κόκκινο εν προκειμένω για την Πορτογαλία, συνοδευόμενα από έναν … κόκκορα.

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα 6DAYS μοντέλα είναι τα εξής:

  • Τιμονόπλακες κατασκευασμένες σε CNC με πορτοκαλιά ανοδίωση
  • Μοναδικά εξαρτήματα με σήμα 6DAYS
  • Γυαλιστερό πορτοκαλί πλαίσιο
  • Ανεμιστήρας (βεντιλατέρ) ψυγείου
  • Διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης
  • Πορτοκαλί λεβιεδάκι αφαίρεσης μπροστινού τροχού
  • Ημίπλευστος μπροστινός δίσκος φρένου
  • Μασίφ πίσω δίσκος φρένου
  • Συρματασφάλιση στο πίσω φρένο
  • Γρανάζι τελικής μετάδοσης Supersprox Stealth σε πορτοκαλί χρώμα
  • Ποδιά κινητήρα
  • Αποκλειστικά γραφικά 6DAYS Portugal
  • Σετ προστατευτικών πλαισίου
  • Σέλα 6DAYS
  • Ελαστικά Metzeler 6 Days Extreme.

Επιπλέον, όλα τα μοντέλα της νέας γκάμας EXC 6DAYS 2027 προσφέρουν στον ιδιοκτήτη πρόσβαση στο πακέτο εγγύησης Premium Manufacturer’s Warranty της KTM.

Και τα πέντε μοντέλα EXC 6DAYS αναμένονται να αρχίσουν να κατασκευάζονται στα τέλη Ιουλίου 2026 και θα είναι διαθέσιμα στο δίκτυο της KTM από τον Αύγουστο.

Ετικέτες