Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

SYM Maxsym 400, Symphony και Dragon 2020 – EICMA: Δύο best seller κι ένας δράκος!

Επίθεση στην Euro5 εποχή

Επικεντρωμένη στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς, η SYM θα έχει φέτος το δικύλινδρο Maxsym TL (που ήδη έχουμε οδηγήσει και μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική του παρουσίαση στο τεύχος του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί) και ταυτόχρονα ενισχύει τη θέση της στους μικρότερους κυβισμούς, με το ολοκαίνουριο Symphony προδιαγραφών Euro 5 και το εξίσου ολοκαίνουριο Maxsym 400, επίσης προδιαγραφών Euro 5.

Για το 2020 προσθέτονται δύο ακόμα πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα. Το ένα ανήκει στην υπoκατηγορία των neoretro και ονομάζεται Fiddle, το οποίο θα έχει και ηλεκτρική έκδοση με μπαταρίες υψηλής ποιότητας της Panasonic.

Δείτε το video της παρουσίασης στο τέλος του άρθρου και το φωτογραφικό υλικό

Tο άλλο ανήκει στην κατηγορία των supersport, νεανικών scooter και ονομάζεται Dragon. Ο κινητήρας του Dragon είναι 150 κυβικά και έχει τεχνολογία start/stop χάρη στην νέα γεννήτρια που είναι ταυτόχρονα και μίζα.

Εξωτερικά η σχεδίαση του Dragon είναι πολύ επιθετική και όπως η ίδια η SYM λέει, το όνομά του δεν είναι τυχαίο καθώς οι δράκοι και γενικά η ασιατική τέχνη που τους λατρεύει ήταν η πηγή έμπνευσης των σχεδιαστών του.

Το Maxsym 400 έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όλα, όχι μόνο γιατί ανήκει στην πιο δημοφιλή εμπορικά κατηγορία, αλλά και γιατί η SYM το έχει αναβαθμίσει τεχνολογικά, τόσο σε επίπεδο κινητήρα, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού. Ο ολοκαίνουριος κινητήρας προδιαγραφών Euro 5 των 399 κυβικών αποδίδει 33 ίππους και 4kg/m ροπής, με τους μηχανολόγους της SYM να έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μείωση των μηχανικών απωλειών χρησιμοποιώντας βελονοειδή ρουλεμάν όπου ήταν εφικτό. Το Maxsym 400 είναι εξοπλισμένο με traction control και σύστημα keyless και φυσικά ABS όπως απαιτεί η νομοθεσία της Ε.Ε. Η εύκολα ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα χωρίς εργαλεία είναι άλλο ένα καλοδεχούμενο στοιχείο άνεσης που προσφέρει το Maxsym 400 στον αναβάτη του, όπως και η δυνατότητα να φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές από τη θύρα USB. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα επαρκεί για ένα full-face κράνος και ένα jet και συνοδεύεται από δύο ντουλαπάκια στην ποδιά. Τα φώτα led και η συνολικά ευρωπαϊκή αισθητική ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά το Maxsym 400 από τα υπόλοιπα scooter της γκάμας της SYM.  

Tags: