Τα Honda CB500 F/R/X του 2022!

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο και κινητήρα!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/9/2021

Η Honda παρουσίασε μόλις την ανανεωμένη πλατφόρμα των δικύλινδρων CB500, της οικογένειας που αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα στην φαρέτρα της Big-H στην παγκόσμια αγορά. Για το 2022 στα CB500F, CBR500R και CB500X, δέχθηκαν αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις και τον κινητήρα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα χρηστικά χαρακτηριστικά τους που τα καθιστούν ιδιαίτερα προσιτά σε ένα μεγάλο εύρος έμπειρων και μη αναβατών.

Η πιο σημαντική βελτίωση που έχει να κάνει με την συμπεριφορά και των τριών εκδόσεων της πλατφόρμας των CB, είναι η προσθήκη του ανεστραμμένου πιρουνιού 41mm SFF-BP της Showa, ίδιο ακριβώς με αυτό που "φοράνε" τα CB650R και CBR650R. Το συγκεκριμένο πιρούνι στις εκδόσεις των CB500F και CBR500R, συνδυάζεται με ελαφρύτερες αλουμινένιες ζάντες και νέους, ελαφρύτερους δίσκους τύπου "μαργαρίτα" 296mm, μαζί με ακτινικές δαγκάνες της Nissin. Το CB500X διαθέτει κι αυτό τις ίδιες βελτιώσεις στις αναρτήσεις και τα φρένα, αλλά η διαδρομή της μπροστινής ανάρτησης είναι μεγαλύτερη, ενώ ο μπροστινός τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών.

Οι αλλαγές που αφορούν τα μέρη του πλαισίου δεν σταματούν εκεί, καθώς και οι τρεις μοτοσυκλέτες διαθέτουν ένα νέο ελαφρύτερο ψαλίδι, το οποίο έχει μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, αλλά περισσότερες πλευρικές ελαστικότητες, έτσι ώστε να αποκτήσουν –σύμφωνα πάντα με την Honda- καλύτερη συμπεριφορά κυρίως μέσα στις στροφές.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 500cc έχει διατηρήσει την απόδοση των 47 ίππων προκειμένου να πληροί τα όρια για την Α2 κατηγορία των διπλωμάτων, αλλά για το 2022 έχει διαφορετικό προγραμματισμό στον ψεκασμό του για να ενισχύσει όπως ανακοινώνει η Honda την αίσθηση της ροπής και τον συνολικό χαρακτήρα της απόδοσης. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε στην πράξη όταν βρεθούμε πάνω στη σέλα μίας εκ των τριών εκδόσεων…

Στο αισθητικό κομμάτι της αναβάθμισης, η "γυμνή" έκδοση, το CB500F, θα πωλείται σε τρεις νέου χρωματικούς συνδυασμούς Pearl Smoky Gray, Mat Axis Gray Metallic και Pearl Dusk Yellow, ενώ το πιο σπορ CBR500R θα είναι διαθέσιμο με το νέο χρωματισμό Mat Gunpowder Black Metallic, σε συνδυασμό με νέα γραφικά που είναι εμπνευσμένα από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Honda. Αντίστοιχα, η πιο adventure έκδοση θα έχει δύο νέες χρωματικές επιλογές, τις Mat Gunpowder Black Metallic και Pearl Organic Green, ενώ και οι τρεις εκδόσεις θα προσφέρουν επίσης την επιλογή του κλασικού Grand Prix Red.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής η Honda έχει πουλήσει πάνω από 106.000 CB500 στην Ευρώπη, από το 2013 που πρωτοεμφανίστηκε η οικογένεια στην αγορά. Αναλογικά, σχεδόν οι μισές από αυτές τις μοτοσυκλέτες ανήκουν στην έκδοση CB500F, με το CB500X να καταλαμβάνει το ποσοστό του 35% και το υπόλοιπο 18% να ανήκει στο CBR500R.

Για την δημιουργία και την επίτευξη αυτών των βελτιώσεων, η εταιρεία προχώρησε σε μια μεγάλη έρευνα ανάμεσα στους πελάτες της, για να διαπιστώσουν την απήχηση των συγκεκριμένων μοτοσυκλετών σε ένα μεγάλο δημογραφικό δείγμα. Έχει ενδιαφέρουν να δούμε μερικά αποτελέσματα αυτής της έρευνας που μπορεί να εξηγήσει πολλά πράγματα για την αγορά γενικότερα, καθώς το 45% των ιδιοκτητών CB500F και το 37% των ιδιοκτητών CBR500R είναι νέοι αναβάτες, με τους 45% και 60% αντίστοιχα να είναι κάτω των 34 ετών!

Αντιθέτως, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (το 75%) των ιδιοκτητών CB500X είναι αναβάτες με εμπειρία, με άλλο ένα 15% να αποτελείται από ανθρώπους που αποφάσισαν να επιστρέψουν στις μοτοσυκλέτες μετά από αποχή ετών. Αυτά τα ποσοστά σκιαγραφούν κι ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς γενικότερα αποσαφηνίζοντας αρκετά την εικόνα για το πώς διαμορφώνονται οι ανάγκες η ζήτηση αλλά και το μέλλον της βιομηχανίας.

Δείτε το πλούσιο gallery του άρθρου με 100 (!) φωτογραφίες των νέων CB500!

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες