Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Tα νέα Ducati Scrambler του 2022

Δύο νέες εκδόσεις

Με τη φράση "σημάδεψε τις ρίζες σου" ("Mark your roots") η Ducati παρουσίασε την ανανεωμένη οικογένεια των Scrambler. Πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο των διαδικτυακών παρουσιάσεων, μετά το Multistrada V2.

Η παρουσίαση αφορά δύο νέα μοντέλα, το 1100 Τribute Pro και το Urban Motard που θα εμπλουτίσουν την γκάμα της "Land of Joy", όπως ονομάζεται ολόκληρο το εγχείρημα των Scrambler που έχει γίνει πλέον ένα ξεχωριστό brand μέσα στην Ducati.

Το 1100 Tribute PRO δημιουργήθηκε ως ένας φόρος τιμής στην Ιστορία και το παρελθόν της φίρμας, με τον δικύλινδρο L αερόψυκτο κινητήρα που παρουσιάστηκε πριν από ακριβώς μισό αιώνα, το 1971. Για τον σχεδιασμό του, το Centro Stile Ducati (το κέντρο σχεδιασμού του εργοστασίου) άντλησε πολλά στοιχεία έμπνευσης από εκείνη την δεκαετία, όπως το σπέσιαλ κίτρινο χρώμα ("Giallo Ocra"), το λογότυπο που είχε σχεδιάσει ο διάσημος Giugiaro και οι μαύροι ακτινωτοί τροχοί . Οι κλασσικοί στρογγυλοί καθρέφτες και η καφέ σέλα, συμπληρώνουν το ρετρό look της μοτοσυκλέτας.

O κινητήρας είναι ο ίδιος με όλη της υπόλοιπη οικογένεια των Scrambler 1100, με τα 1.079cc που αποδίδει 86 ίππους στις 7.500 στροφές και 9,2 κιλά ροπής στις 4.750 αντίστοιχα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται τα τρία riding modes το DTC (Ducati Traction Control) και το cornering ABS.

Το έτερο νέο μοντέλο για το 2022, το Urban Motard, είναι στοχευμένο ξεκάθαρο στο αστικό στιλ τονίζοντας κυρίως με την εμφάνισή του τα δυναμικά στοιχεία της οικογένειας των Scrambler με τον δικύλινδρο κινητήρα των 803cc. Η πρόταση του Centro Stile Ducati ήταν μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση σε σχέση με τα υπόλοιπα της οικογένειας, με συνδυασμό του λευκού και του κόκκινου χρώματος από το GP '19, με έμπνευση από γκράφιτι και την λεγόμενη street art.

Ο κινητήρας δεν έχει καμία αλλαγή, με την απόδοση να φτάνει τους 73 ίππους και τα 6,7 χιλιογραμμόμετρα ροπής, ενώ οι τροχοί των 17'' και το ψηλό εμπρός φτερό, ανταποκρίνονται στην motard φιλοσοφία, όπως επιβάλλει το όνομα.

Το Urban Motard έχει LED DRL φώτα και LED φώτα πίσω, ενώ το safety pack συμπεριλαμβάνει και cornering ABS. Τόσο το Urban Motard όσο και το 1100 Tribute PRO διαθέτουν το Ducati Multimedia System για διασύνδεση με το κινητό του αναβάτη, ενώ θα διατίθενται και σε εκδόσεις για την Α2 κατηγορία των διπλωμάτων.