Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

17 άλογα περισσότερα και κινητήρας που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 5+
Triumph Rocket Storm
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

H Triumph γιορτάζοντας την επέτειο των 20 ετών από την παρουσίαση του μοντέλου Rocket 3 παρουσίασε τα Rocket 3 Storm R και Storm GT τα οποία εφοδιάζονται μεν με τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων όπως πριν, όμως η Triumph κατάφερε να βγάλει 17 ακόμα άλογα από εκείνον, με την ισχύ να φτάνει πλέον τους 182 ίππους!

Εμφανισιακά δεν έχουμε αλλαγές, με τα δύο νέα μοντέλα της Triumph να διατηρούν την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα που χάρισε η βρετανική εταιρεία στο power cruiser μοντέλο από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο εμπορικό προσκήνιο.

motomag Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Τα Rocket 3 Storm R και Storm GT διατίθενται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς (Carnival Red, Granite Black και Pacific Blue) με την Triumph να εστιάζει κυρίως στον μαύρο χρωματισμό καθώς αυτός αναδεικνύει την ποιότητα και το φινίρισμα της μοτοσυκλέτας. Όσον αφορά την εμφάνιση η μόνη αλλαγή στα δύο μοντέλα είναι η διχρωμία που συναντάμε στο ρεζερβουάρ καθώς σε αυτό η Triumph έχει επιλέξει την αντίστροφη οδό δηλαδή στο R για παράδειγμα στο χρώμα Black Sapphire το ρεζερβουάρ είναι μαύρο-γκρι ενώ στο GT το ρεζερβουάρ είναι γκρι-μαύρο.

Αφήνοντας πίσω την εμφάνιση η οποία είναι ένα μεγάλο ατού του συγκεκριμένου μοντέλου της Triumph εστιάζουμε στον κινητήρα των 2,5 λίτρων ο οποίος δέχθηκε αναβάθμιση -χωρίς η Triumph να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο θηριώδης τρικύλινδρος κινητήρας πλέον συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+, με την απόδοση να αυξάνεται στους 182 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. Αύξηση έχουμε και στη ροπή η οποία αγγίζει τα 23 κιλά στις 4.000 σ.α.λ.

Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Μετά τον κινητήρα αλλαγή έχουμε και στους τροχούς των δύο νέων μοντέλων με τα Rocket 3 Storm R και Storm GT να αποκτούν νέους τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών εμπρός και 16 πίσω, οι οποίοι είναι ελαφρύτεροι βελτιώνοντας την ευελιξία. Η Showa είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσει,ς με τα Rocket 3 Storm R και Storm GT να χρησιμοποιούν ανεστραμμένο πιρούνι 47 χιλιοστών με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης, ενώ πίσω συναντάμε ένα αμορτισέρ RSU mono-shock με δοχείο piggy-back, με ρύθμιση απόσβεσης και επαναφοράς.

Στην πέδηση εμπρός συναντάμε δύο δαγκάνες Brembo Stylema με δίσκους 320 χιλιοστών, ενώ πίσω υπάρχει μία τετραπίστονη δαγκάνα Brembo M4.32 με δίσκο 300 χιλιοστών! Το πακέτο συμπληρώνεται από το Cornering ABS. Στο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο των Rocket 3 Storm R και Storm GT βρίσκουμε εκτός από το Cornering ABS που προαναφέραμε Traction Control, Cruise Control, σύστημα Hill Hold -για την εκκίνηση σε μέρη με μεγάλη κλίση- χάρτες για την ισχύ του κινητήρα (Road, Rain, Sport), συμπλέκτη ολίσθησης με υποβοήθηση, keyless κλειδί και πολλά άλλα.

Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Ό αναβάτης των νέων μοντέλων της Triumph θα μπορεί να ελέγχει τις απαραίτητες πληροφορίες στην TFT οθόνη η οποία ρυθμίζεται σε θέση για βέλτιστο οπτικό πεδίο, ενώ μπορεί να προσθέσει το όνομα του αναβάτη κάθε φορά που θα έρχεται σε λειτουργία η οθόνη. Αμφότερα τα δύο μοντέλα μπορεί να ζυγίζουν πάνω από τα 300 κιλά (317 το Storm R και 320 το Storm GT), ωστόσο η Triumph έχει φροντίσει για την εργονομία, η σέλα βρίσκεται στα 750 χιλιοστά κάνοντας τα δύο μοντέλα εύκολα στη χρήση ακόμη και για χαμηλού αναστήματος αναβάτες. Το Storm R έχει πιο σπορ θέση οδήγησης χάρη στην διαφορετική τοποθέτηση του τιμονιού αλλά και των μαρσπιέ που βρίσκονται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, ενώ το μοντέλο Storm GT έχει πιο άνετη θέση τόσο σε τιμόνι όσο και στα μαρσπιέ που βρίσκονται πιο μπροστά ενώ ρυθμίζονται σε τρεις θέσεις.

Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Κάθε μοντέλο διαθέτει επίσης το δικό του ειδικό σετ σέλας, το καθένα με φινιρίσματα από χυτό αλουμίνιο με μαύρη βαφή υψηλής ποιότητας. Το Rocket 3 Storm R διαθέτει κάθισμα roadster για τον αναβάτη και τον συνοδηγό με ύψος σέλας 773 χιλιοστών. Το GT από την άλλη διαθέτει σέλα για πιο τουριστική χρήση, ενώ ο συνεπιβάτης έχει και ρυθμιζόμενη πλάτη.

Η Triumph επιπρόσθετα προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές των Rocket 3 Storm R και Storm GT τη δυνατότητα να επιλέξουν περισσότερα από 50 γνήσια αξεσουάρ μέσα από τον κατάλογο της εταιρείας ώστε να φέρουν αυτά τα δύο μοντέλα πιο κοντά σε αυτούς. Η τιμή των Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT στην Ελλάδα αναμένεται σύντομα.

Ετικέτες

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες