Triumph Stealth Edition 2024 – Οκτώ μοντέλα με διαφορετικό χρωματισμό για κάθε ένα από αυτά [Video]

Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες μόνο για ένα χρόνο
Triumph Stealth editions
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/10/2023

H Triumph για το 2024 παρουσίασε τη συλλογή Stealth Edition, η οποία περιλαμβάνει τις Bonneville Speedmaster Red Stealth Edition, Bonneville Bobber Purple Stealth Edition, Bonneville T100 Blue Stealth Edition, Bonneville T120 Blue Stealth Edition, Bonneville T120 Black Stealth Edition, Speed Twin 1200 Red Stealth Edition, Speed Twin 900 Green Stealth Edition και Scrambler 900 Orange Stealth Edition.

Το κάθε ένα μοντέλο της συλλογής Stealth Edition έχει διαφορετικό χρωματισμό ενώ η βαφή του ρεζερβουάρ σε κάθε μοντέλο είναι διαφορετική, με αποτέλεσμα όταν πέφτει το φως του ηλίου αυτό να αλλάζει ελαφρώς απόχρωση. Το Bonneville Speedmaster Red Stealth Edition με τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 1.200 κ. εκ. απόδοσης 78 ίππων αποκτά κόκκινο χρωματισμό για το 2024, με το Bonneville Bobber Purple Stealth Edition το οποίο ομοίως εφοδιάζεται με τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 1.200 κ. εκ. θα είναι διαθέσιμο σε μωβ χρώμα. Το Bonneville T100 Blue Stealth Edition, το οποίο χρησιμοποιεί τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 900 κ. εκ. απόδοσης 65 ίππων για το 2024 έρχεται σε μπλέ χρώμα με τα Bonneville T120 Blue Stealth Edition και Bonneville T120 Black Stealth Edition τα οποία χρησιμοποιούν τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 1.200 κ. εκ. απόδοσης 80 ίππων να αποκτούν δύο χρωματισμούς έναν μαύρο και έναν μπλέ.

Triumph

Το Speed Twin 1200 Red Stealth Edition με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 1.200 κ. εκ. απόδοσης 100 ίππων για το 2024 αποκτά κόκκινο χρωματισμό, με το Speed Twin 900 Green Stealth Edition με τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 900 κ. εκ. απόδοσης 65 ίππων να έρχεται σε πράσινο χρωματισμό για την επόμενη χρονιά. Το τελευταίο μέλος της οικογένειας Stealth Edition είναι το Scrambler 900 Orange Stealth Edition, το οποίο ομοίως εφοδιάζεται με τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 900 κ. εκ. απόδοσης 65 ίππων θα διατίθεται σε πορτοκαλί χρώμα.

Triumph

Οι τιμές των νέων εκδόσεων Triumph Stealth Edition 2024 θα ανακοινωθούν σύντομα με τους υποψήφιους αγοραστές να παραλαμβάνουν τις μοτοσυκλέτες τους από τον Φεβρουάριο του 2024.

Ετικέτες

Η CFMOTO μπαίνει στα σκούτερ με δικό της κινητήρα! Νέο AURΑ και 150 SC-F!

3 νέα σκούτερ έχει πλέον η CFMOTO!
Η CFMOTO μπαίνει στα σκούτερ με δικό της κινητήρα! Νέο AURΑ και 150 SC-F!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/10/2025

Πριν από ένα χρόνο είχαμε δείξει το νέο, τότε, CFMOTO 150SC με το οποίο η CFMOTO έκανε την είσοδο της στην κατηγορία των σκούτερ για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της και δεύτερη συνολικά από την δημιουργία της.

Εκείνο που έκανε την CFMOTO να ξεχωρίσει μέσα στην τεράστια αγορά της Κίνας, ήταν η αμιγώς μοτοσυκλετιστική ανάπτυξη της γκάμας της και μάλιστα η προσήλωση σε μοτοσυκλέτες με βάση το δυτικό πρότυπο, δηλαδή εκεί που γεννήθηκε και εξελίχθηκε η μοτοσυκλέτα. Την ώρα που οι υπόλοιποι εγχώριοι κατασκευαστές είχαν εκατομμύρια πωλήσεων από σκούτερ και μικρά δίκυκλα, η CFMOTO στόχευε σε ένα μέλλον όπου θα υπήρχαν κινέζοι μοτοσυκλετιστές, όπως τους εννοούμε εμείς εδώ ή στην Ιαπωνία από όπου και άντλησε την πρώτη μεγάλη συνεργασία για το R&D και συγκεκριμένα με την Kawasaki. Πράγματι αυτό που είχε προβλέψει η CFMOTO συνέβη και την τελευταία πενταετία γίνεται σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει δηλαδή μοτοσυκλετιστική κουλτούρα εντός της Κίνας, φέρνοντας την CFMOTO στην κορυφή πολλών κατηγοριών καθώς ήταν και η πρώτη που επένδυσε σε αυτό το κοινό. Στο παρελθόν όμως είχε προσπαθήσει να μπει στα σκούτερ, σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά παρά τον τεράστιο όγκο πωλήσεων και δεν τα είχε καταφέρει. Τώρα κάνει το εγχείρημα από νέα βάση, έχοντας εξελίξει και τον δικό της κινητήρα!

Η CFMOTO μπαίνει στα σκούτερ με δικό της κινητήρα! Νέο AURΑ και 150 SC-F!
Εδώ και με πρόσθετο εξοπλισμό, η νέα έκδοση SC-F

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος των 149,5 κυβικών έχει κλασσική διάταξη για σκούτερ με την CFMOTO να υπόσχεται πολύ ομαλή απόκριση αλλά υψηλή ιπποδύναμη πάνω από το βασικό πλαίσιο του ανταγωνισμού, την ίδια στιγμή που έχει αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Τον παρουσιάζουν λοιπόν ως έναν από τους πλέον εξελιγμένους κινητήρες στην κατηγορία του.

Η CFMOTO μπαίνει στα σκούτερ με δικό της κινητήρα! Νέο AURΑ και 150 SC-F!

Η προσέγγιση τους αυτή, προχωρώντας με βάση τον κινητήρα και έπειτα με τον εξοπλισμό των σκούτερ, διαφέρει από την πρώτη προσπάθεια που έκαναν πριν πολλά χρόνια στα σκούτερ και είναι μία ένδειξη πως έχουν στοχεύσει σωστά για να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος παρά η κυριαρχία σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία: Τα μικρού κυβισμού, καθημερινά σκούτερ.

Το πρώτο δείγμα οι ασιατικές αγορές το έχουν ήδη αποκτήσει, το 150SC έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις αρχές του έτους. Παράλληλα όμως είχαν ανακοινώσει ήδη από το καλοκαίρι την έκδοση 150SC-F που είναι το ίδιο ακριβώς σκούτερ που είχαμε δείξει πέρσι αλλά με ίσια ποδιά και ανανεωμένη εμφάνιση.

Φαίνεται πως η έκδοση SC-F θα είναι και αυτή που θα έρθει στην Ευρώπη γιατί από την παρακάτω φωτογραφία τα βλέπουμε μαζί με το DUAL 250 που πρώτοι παρουσιάσαμε με αυτό το VIDEΟ, όταν ήρθε στην Ελλάδα μία από τις μοτοσυκλέτες προπαραγωγής για να γυρίσει στα καταστήματα του δικτύου της CFMOTO, προετοιμάζοντας το έδαφος πριν την EICMA.

 

 

 

Δύο λοιπόν μοντέλα στον χώρο δοκιμών του εργοστασίου της CFMOTO με το ένα να έχει ως δεδομένο την Ευρωπαϊκή του πορεία, δένουν την πληροφορία πως η CFMOTO έχει επιλέξει να φέρει εδώ σε εμάς, την έκδοση F του σκούτερ SC, με το ίσιο πάτωμα.

Η CFMOTO μπαίνει στα σκούτερ με δικό της κινητήρα! Νέο AURΑ και 150 SC-F!
βλέπουμε τμήμα από τον χώρο σύντομων δοκιμών μέσα στην έκταση του εργοστασίου της CFMOTO με τα μοντέλα που προορίζονται για την Ευρώπη

Λίγους μήνες πριν είχε ήδη δώσει στις αγορές της Ασίας το κλασσικής σχεδίασης AURA με πλούσιο εξοπλισμό και παρόλο που δεν του φαίνεται και χώρο για δύο κράνη, ένα full face και ένα jet ταυτόχρονα κάτω από την σέλα. Με έγχρωμη οθόνη TFT 6,2 ιντσών, κάμερες ενσωματωμένες και keyless ασύρματο διακόπτη που σε αναζητά με 4 διαφορετικούς τρόπους, Bluetooth, εφαρμογή στο κινητό, NFC κλειδί αλλά και κωδικό στην οθόνη αν χάσεις κάτι από όλα αυτά, το AURA ξεκλειδώνει μόλις κάτσεις στην σέλα ή σηκώσεις το σταντ. Είναι επίσης Start & Stop.

Η CFMOTO μπαίνει στα σκούτερ με δικό της κινητήρα! Νέο AURΑ και 150 SC-F!
το 150 AURA το δεύτερο χρονικά σκούτερ που παρουσίασε η CFMOTO στην σύγχρονη εποχή της

Το 150SC που προηγείται χρονικά, δεν έχει την ίδια οθόνη με το AURA που είναι το δεύτερο σκούτερ της CFMOTO, όμως ασχέτως της οθόνης, όλα τα υπόλοιπα αναμένεται να περάσουν στην νέα έκδοση SC-F. Η απόδοση του μονοκύλινδρου του AURA είναι στους 16 ίππους στις 8.500 στροφές αλλά στην Ευρώπη εξαιτίας προδιαγραφών μπορεί στο SC-F να φτάνει τους 14 ίππους. Δεδομένο θεωρούμε πως θα είναι το Traction Control και το δικάναλο, συνδυασμένο ABS στον βασικό εξοπλισμό που παραμένει όπως είπαμε εξαιρετικά πλούσιος.

Αντίστοιχα θα υπάρχει και T-BOX, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, κάμερες καταγραφής πορείας, συνδεσιμότητα με κινητό αλλά και χειρισμός δημοφιλών καμερών από τους διακόπτες του σκούτερ και θερμαινόμενα γκριπ!

Η CFMOTO μπαίνει στα σκούτερ με δικό της κινητήρα! Νέο AURΑ και 150 SC-F!
στην οθόνη πίσω φαίνεται πως το περιμέναμε για το τελευταίο τρίμηνο του 2025

Η CFMOTO αναφέρεται στο μοντέλο αυτό ως 150 SC-F, όπως δηλαδή έχει νόημα στην δική μας αγορά που τώρα έχουν αρχίσει να ξυπνούν ξανά τα 125άρια μετά από πολύ καιρό που ισχύουν οι προϋποθέσεις εξίσωσης του διπλώματος οδήγησης με του αυτοκινήτου. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης η κατηγορία των 150 κυβικών έχει εξαφανιστεί έναντι των 125αριών γιατί έχουν αγκαλιάσει το μέτρο.

Μένει να δούμε λοιπόν αν η CFMOTO θα μείνει στο 150SC-F ή θα ετοιμάσει και μία έκδοση του κινητήρα της στα 125 κυβικά.