Yamaha PG-1 - Off-road παπί για την Ασία

Ο αντίπαλος του Honda CT125 Hunter Cub
Yamaha PG-1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Η Yamaha παρουσίασε στην Ταϊλάνδη ένα νέο παπί με Off-road χαρακτηριστικά, που στόχο έχει να ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων το εξαιρετικό Honda CT125 Hunter Cub.

Ο οριζόντια τοποθετημένος αερόψυκτος τετράχρονος κινητήρας έχει 2 βαλβίδες, εκκεντροφόρο επικεφαλής, και κυβισμό 114 κ.εκ., με επίσημη απόδοση 10 hp / 8.000 rpm, απόδοση ελαφρώς ψηλότερη από του Honda (8,9 hp), που όμως με τα 123 κ.εκ. του έχει προβάδισμα σε ροπή και ελαστικότητα. Το κιβώτιο είναι ημιαυτόματο, 4 σχέσεων, όπως στα κλασικά παπιά.

Στην εμφάνιση το PG-1 θυμίζει πάρα πολύ το CT125, με μεγαλύτερες διαφορές στην εξάτμιση που στο Honda είναι ψηλά, στη δαγκάνα του φρένου μπροστά που στο Honda είναι διπίστονη, και στο πίσω φρένο που στο CT είναι δισκόφρενο αντί ταμπούρο.

​Yamaha PG-1

Όπως βλέπουμε ο εξοπλισμός του Yamaha είναι ένα σκαλί πιο κάτω από του Honda, ενώ δεν γνωρίζουμε αν έχει προβλεφθεί το φίλτρο αέρα να βρίσκεται ψηλά, όπως στο CT, ώστε να μπορεί το παπί να διασχίζει νερά βάθους μισού-ενός μέτρου όπως μπορεί το Honda.

​Yamaha PG-1

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 16 ιντσών με χοντρά ελαστικά με τακούνια, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι αρκετά ψηλή στα 190 mm, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 107 κιλά.

Τα basic όργανα αποτελούνται από 2 οθόνες, μια για το κοντέρ, για ολικό χιλιομετρητή και για ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, και μια για τον δείκτη βενζίνης. Το PG-1 θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ασίας σε 4 χρωματισμούς: γαλάζιο, καφέ, κίτρινο και μαύρο.

 

Yamaha PG-1

Μαζί με το PG-1, η Yamaha έδειξε και μια εκτενέστατη σειρά αξεσουάρ, με διάφορες σχάρες, κάγκελα προστασίας, ποδιές, μασκάκια, ψηλό φτερό μπροστά, numberplate (!), χούφτες, usb φορτιστή, προστατευτικό τελικού εξάτμισης, tail-tidy, κ.α.

Η τιμή του στην Ταϊλάνδη βρίσκεται στα 48.700 μπατ, ήτοι 1.280 ευρώ, τιμή που κάνει… ματ σε εκείνη του Honda, το οποίο πωλείται στην Ταϊλάνδη στα 88.900 μπατ, δηλαδή στα 2.325 ευρώ

Ετικέτες

CFMOTO 750SR Concept: Προδόθηκε κατά την μεταφορά

Η CFMOTO έβαλε πλώρη να εισχωρήσει για τα καλά στον κόσμο των Superbikes
CFMOTO 750SR Concept: Προδόθηκε κατά την μεταφορά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/10/2024

Η εταιρεία ήδη διαθέτει στη γκάμα της το μικρό 250SR, 300SR, 450SR, 450SR-S και το νέο τετρακύλινδρο νέο-ρετρό 500 SR Voom.

Από πέρσι έχει αποκαλύψει και το τρικύλινδρο 675SR, το οποίο και παρουσίασε πριν λίγο καιρό με την προσμονή ενός V4 Superbike να είναι μεγάλη διότι επίσης έχει αποκαλυφθεί η ύπαρξη πρωτότυπης μοτοσυκλέτας υπό δοκιμή.

Στο μεταξύ όμως η CFMOTO έχει στη φαρέτρα της και το 750SR, φωτογραφίες του οποίου βγήκαν στη δημοσιότητα κατά τη μεταφορά του σε χώρο δοκιμών. Δίπλα του θα δείτε και KTM Duke και άλλα επερχόμενα μοντέλα της CFMOTO.

Οι φωτογραφίες αυτές που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολλούς μήνες, έχουν μπερδέψει ακόμη και τους κινέζους συναδέλφους ως προς τις προθέσεις του εργοστασίου καθώς δεν μπαίνει απλά σε μία νέα κατηγορία, αλλά παρουσιάζει και μοντέλα που κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους.

Στο μεταξύ οι φωτογραφίες του 750SR κάνουν τώρα νέο κύκλο στα δυτικά αυτή τη φορά μέσα, καθώς όσο πλησιάζουμε στην EICMA πληθαίνουν οι πληροφορίες για ένα concept V4 από την CFMOTO.

CFMOTO 750SR Concept: Προδόθηκε κατά την μεταφορά

Ανεβάζοντας τις προσδοκίες, παραβλέπεται εύκολα το 750SR ως το νέο V4 που περιμένουμε. Το μεγαλύτερο ερώτημα παραμένει, ως προς τον σχεδιασμό της γκάμας της CFMOTO, αν και μία εταιρεία που προμηθεύει διαφορετικές μοτοσυκλέτες σε άλλους κατασκευαστές και πληθώρα αγορών, δεν είναι απαραίτητο πως στοχεύει να εξάγει κάθε ένα μοντέλο της σε όλες τις αγορές. Για παράδειγμα υπάρχουν μοντέλα της CFMOTO στην Λ. Αμερική που δεν προορίζονται για την Ευρώπη, όμως αντίστοιχα κάνει η Honda.

Νέο CFMOTO 750SR – Προδόθηκε κατά την μεταφορά

Παρατηρώντας το 750SR, το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης από αριστερά και δεξιά οι οποίες ξεπροβάλλουν κάτω από τη σέλα θυμίζοντας παλαιότερα μοντέλα της Aprilia και MV, τα φρένα της Brembo, το μονόμπρατσο, τα φτερά στα πλαϊνά πλαστικά όπως έχουνε οι μοτοσυκλέτες  του MotoGP, τα DRL φώτα ημέρας, η TFT οθόνη, και ψιλά clip-on καθώς και το Shifter.

Σε λίγες ημέρες στην EICMA θα δούμε τι ακριβώς εννοούσε η CFMOTO, μέσω αυτής της εικόνας που είχε δημοσιεύσει. Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπουμε τώρα δεν είναι το νέο V4 αλλά το 750SR.

Νέο CFMOTO 750SR – Προδόθηκε κατά την μεταφορά

 

Νέο CFMOTO 750SR – Προδόθηκε κατά την μεταφορά