Honda CT 125 / Hunter Cub 2023 - Mε αναβαθμισμένο κινητήρα

Σε 3 χρώματα, για την αγορά της Ιαπωνίας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/10/2022

Η Honda, ανακοίνωσε με δελτίο τύπου, την έλευση του νέου CT125  / Hunter Cub 2023 για την αγορά της Ιαπωνίας, με κινητήρα που συμμορφώνεται με τις νέες προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν για την ιαπωνική αγορά.

Ο νέος αερόψυκτος κινητήρας των 123 κ.εκ. διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό, ενώ σύμφωνα με τη Honda, εκτός από το ότι πληροί τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές ρύπων, έχει και βελτιωμένη μέγιστη απόδοση.

Μια δεύτερη βελτίωση αφορά στις αναρτήσεις, καθώς στο νέο Hunter Cub, ρυθμίζεται η προφόρτιση των πίσω ελατηρίων σε 5 θέσεις.

Τρία είναι τα χρώματα για το CT125  / Hunter Cub του 2023: Τα ήδη γνωστά μας από το 2022 “Glowing Red” (κόκκινο) και το “Pearl Organic Green” (πράσινο), και το νέο “Matte Armored Silver Metallic” (ασημί).

Το παπί… περιπέτειας της Honda έρχεται εξοπλισμένο με ελαστικά διπλού προφίλ, τηλεσκοπικό πιρούνι με φυσούνες, ποδιά, και κάγκελα προστασίας / ενίσχυσης στην περιοχή του κινητήρα, ψηλή εξάτμιση, δισκόφρενα εμπρός-πίσω, ABS μπροστά, ψηλό τιμόνι, μεγάλη σχάρα, βαλιτσάκι στο αριστερό μέρος, και snorkel για την εισαγωγή αέρα!

To βάρος ανακοινώνεται στα 118 κιλά, και το ύψος σέλας στα 800 mm.

Αναβαθμισμένος είναι και ο κατάλογος των επίσημων έξτρα αξεσουάρ, καθώς σε αυτά προστίθενται ανεμοθώρακας, σχάρα για το μπροστινό φτερό, κεντρική σχάρα για την ποδιά, πλαϊνή βαλίτσα 8 λίτρων, κ.α.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι στα 440.000 γιεν Ιαπωνίας ήτοι 3.100 ευρώ.

Το CT125 / Hunter Cub του 2023 θα είναι διαθέσιμο στην ιαπωνική αγορά από τις 15 Οκτωβρίου, ενώ η νέα έκδοση αναμένεται να περάσει και σε άλλες ασιατικές χώρες, αλλά και στην αγορά των Η.Π.Α., εκεί δηλαδή που διατίθεται και το προηγούμενο μοντέλο.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες