Yamaha XSR900 - Κάντε το να θυμίζει το YZR500 του Ago!

Με κιτ της ιαπωνικής Y’S Gear σε 2 εκδόσεις
Yamaha XSR900 kit
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/3/2023

Μέχρι να δούμε τη Yamaha να βγάζει στην παραγωγή το “προδομένο” από την κατοχύρωση του ονόματος XSR900 GP, στην Ιαπωνία η Iwata κυκλοφόρησε μέσω της δικής της εταιρείας customizing Y’S Gear ένα κιτ που δίνει στη μοτοσυκλέτα εμφάνιση που εμπνέεται από το ιστορικό δίχρονο αγωνιστικό μοντέλο YZR500 του Giacomo Agostini.

Το κιτ περιλαμβάνει bikini φαίρινγκ (ωραίο θα ήταν να υπήρχε και εναλλακτική επιλογή full-fairing), διαφορετική ουρά, διαφορετικό φτερό, νέο ρεζερβουάρ και νέο κάλυμμα ρεζερβουάρ, και πλαϊνά πλαστικά, ενώ ταιριάζει σε XSR900 του 2022 και έπειτα.

Η Y’S Gear διαθέτει το κιτ σε δύο εκδόσεις, Blood Line Style, σε λευκό και κόκκινο χρωματικό συνδυασμό και Touring Style (με σάκους στην ουρά) σε μπλε και κίτρινο ή σε μαύρο χρώμα.

Yamaha XSR900 kit

Σημειώστε πως πέρα από τα βασικά εξαρτήματα του σετ (που στην Ιαπωνία θα κοστίζει περί τα 1.560 ευρώ για το Blood Line), η Yamaha προσφέρει και περισσότερα έξτρα για ακόμα εκτενέστερο customizing, όπως εξάτμιση της Akrapovic, σταμπιλιζατέρ, γρίλια προβολέα, ρυθμιζόμενες μανέτες, σύνδεσμο για να χαμηλώσει η ανάρτηση, κλπ.

Τα κιτ αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα από τον Ιούνιο του 2023 στην Ιαπωνία.

Ετικέτες

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες