Zontes 703RR - Το τρικύλινδρο supersport μπαίνει στην παραγωγή

Το είχαμε δει στην EICMA 2023 σε μορφή πρωτότυπου, ενώ τώρα ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους
motomagZontes 703RR – Το τρικύλινδρο supersport μπαίνει στην παραγωγή
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Αν και η Zontes δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια ανακοίνωση, τα έγγραφα έγκρισης τύπου είναι ήδη έτοιμα για το 703RR, προδίδοντας ότι το τρικύλινδρο supersport μοντέλο είναι έτοιμο να μπει στις γραμμές παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα μας αποκαλύπτουν μερικές σημαντικές διαφορές, σε σχέση με το adventure μοντέλο 703F.

Τη νέα τρικύλινδρη πλατφόρμα την είχαμε δει σε μορφή πρωτότυπου στην EICMA 2023, όπου τα πλαστικά ήταν από 3D εκτυπωτή και πηλό, με μόνο τα μηχανικά μέρη να είναι “αληθινά”. Ήδη από τότε, τα στοιχεία ήθελαν τα δύο μοντέλα που εξοπλίζονται με τον ίδιο κινητήρα να έχουν διαφορετική απόδοση μεταξύ τους, καθώς καλούνται να εκπληρώσουν διαφορετικούς ρόλους και να καλύψουν ξεχωριστές ανάγκες. Τώρα έρχονται τα έγγραφα έγκρισης τύπου, που επιβεβαιώνουν ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 703RR είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά του 703F, με το δεύτερο να είναι ήδη διαθέσιμο στην κινεζική αγορά, ενώ αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν και οι εξαγωγές του.

Zontes 703RR – Το τρικύλινδρο supersport μπαίνει στην παραγωγή

Αν και αρχικά η Zontes έκανε λόγο για σχεδόν 110 ίππους στις 11.000 στροφές, όσον αφορά το 703RR, φαίνεται ότι τα νούμερα ήταν λίγο φιλόδοξα. Σύμφωνα με τα έγγραφα, αντί για τους 108 ίππους στις 11.000 στροφές, έχουμε τελικώς 101 στις ίδιες στροφές. Βέβαια, τα νούμερα αυτά μπορεί να διαφέρουν στα μοντέλα που προορίζονται για χώρες εκτός Κίνας, με τους κανονισμούς των ρύπων να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Ο υγρόψυκτος τρικύλινδρος κινητήρας παραμένει στα 699 κυβικά και σχέση συμπίεσης στο 13:1, με τα έμβολα να έχουν υπερτετράγωνες διαστάσεις, 70 χιλιοστά για την διάμετρο και 60,6 χιλιοστά για την διαδρομή. Στην περίπτωση του adventure μοντέλου, 703F, η απόδοση είναι ελαφρώς χαμηλότερη φτάνοντας τους 97,2 ίππους στις 10.000 στροφές.

Στα έγγραφα βρίσκουμε ακόμη την ονομαστική τελική ταχύτητα του 703RR, η οποία ανακοινώνεται στα 230 χ.α.ω., αριθμός που τοποθετεί το supersport μοντέλο της Zontes στον μέσο όρο της κατηγορίας. Όσον αφορά την ισχύ και τον τρόπο που αυτή θα αποδίδεται, το μοντέλο της Zontes θα είναι σίγουρα πιο δυνατό από το YZF-R7 της Yamaha και κοντά στο Aprilia RS 660, αλλά και από το έτερο μοναδικό τρικύλινδρο -τουλάχιστον μέχρι να δούμε και το 675SR της CFMOTO στην παραγωγή- το Daytona 660 της Triumph.

Zontes 703RR – Το τρικύλινδρο supersport μπαίνει στην παραγωγή

Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο δύο δοκών, με το ψαλίδι να κατασκευάζεται από το ίδιο υλικό. Η πιο πιθανή επιλογή για τον τομέα των αναρτήσεων είναι η Marzzocchi, η οποία ήδη εξοπλίζει το 703F. Το μεταξόνιο φτάνει τα 1.448 χιλιοστά, με το βάρος να ανακοινώνεται αρκετά χαμηλά στα 195 κιλά! Στα έγγραφα απεικονίζονται δύο μοντέλα, με μόνη διαφορά μεταξύ τους να είναι όπως φαίνεται οι δαγκάνες των φρένων, ενώ και οι δύο μοιάζουν να είναι εκδόσεις για την Κίνα.

Zontes 703RR – Το τρικύλινδρο supersport μπαίνει στην παραγωγή

Οπτικά, η μοτοσυκλέτα έχει ελάχιστες διαφορές από την έκδοση προπαραγωγής που είχαμε δει στην EICMA 2023. Η πιο εμφανής αλλαγή έχει να κάνει με τους τέσσερις προβολείς μπροστά, οι οποίοι παραμένουν σε μία ασυνήθιστη θέση στα πλαϊνά του φαίρινγκ, αντί για το πιο σύνηθες που είναι στο κέντρο. Στο μοντέλο παραγωγής, ωστόσο, τα τέσσερα προβολάκια τύπου προτζέκτορα είναι πιο διακριτικά, καθώς κρύβονται από τις εξωτερικές πτυχώσεις του φαίρινγκ. Φωτιστικά σώματα βρίσκουμε όμως και κεντρικά, με μία λωρίδα LED σε σχήμα V να διατρέχει όλο το μπροστινό κομμάτι και πρόσθετους προβολείς, χωμένους από κάτω. Γενικότερα, το 703RR ακολουθεί τον επιθετικό, γεμάτο γωνίες, σχεδιασμό που έχουμε δει. Το ίδιο ισχύει και για τη βαφή που έχει επιλεγεί για τη φωτογράφηση της έγκρισης τύπου, η οποία δεν έχει γραφικά και θυμίζει αρκετά αυτή που είχε το πρωτότυπο στην ECMA. Αλλαγή έχουμε στα βαμμένα πλαστικά και τους τροχούς, ότου αντί για το κόκκινο στο Μιλάνο, εδώ έχει επιλεγεί το μπλε χρώμα.

Zontes 703RR – Το τρικύλινδρο supersport μπαίνει στην παραγωγή

Η νέα τρικύλινδρη πλατφόρμα αποτελεί ένα κυριολεκτικό άλμα εξέλιξης για την Zontes, η οποία μέχρι τώρα είχε περιοριστεί σε μονοκύλινδρα μοντέλα. Από την άλλη, έρχεται να προσφέρει κάτι που οι υπόλοιποι κατασκευαστές της Κίνας δεν έχουν ακόμη καταφέρει, θέλοντας να βρεθεί ακριβώς απέναντι από την CFMOTO, η οποία γνωρίζουμε ήδη ότι ετοιμάζει ένα τρικύλινδρο supersport, με το 675SR να υπολογίζεται ότι σύντομα θα μπει στην παραγωγή.

Ετικέτες

BMW - Έρχεται νέο γυμνό μοντέλο με τον θηριώδη boxer των 1.800 κυβικών!

Ο CEO των Βαυαρών, Markus Flasch μας ιντριγκάρει στο instagram με teaser φωτογραφίες και το τσιτάτο... “κάτι μεγάλο ετοιμάζεται”
BMW νέο μοντέλο με τον μεγάλο Boxer των 1.800 κ.εκ.
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Από τον Απρίλιο ο CEO της BMW Motorrad, Markus Flasch έχει ξεκινήσει στον προσωπικό του λογοαριασμό στο instagram να ποστάρει teaser φωτογραφίες, με τα τσιτάτα “something big is coming” (κάτι μεγάλο έρχεται) και "time to bring some color into the game" (ώρα να βάλουμε λίγο χρώμα στο παιχνίδι), ανεβάζοντας την προσμονή για το τι μπορεί να ετοιμάζει η BMW, με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer που έχει ποτέ κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή, η BMW έχει στην γκάμα της έναν κτηνώδη κινητήρα 1.800 κυβικών, τον οποίο κατασκεύασε αρχικά για να εξοπλίσει το θηριώδες μοντέλο της, R18. Όπως φαίνεται όμως, στόχος της δεν είναι να μείνει μόνο στις διάφορες εκδόσεις του εν λόγω cruiser, αλλά μάλλον στα άμεσα σχέδιά της είναι να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την γκάμα της, εξοπλίζοντας και μοντέλα άλλων κατηγοριών με το μηχανολογικό της μεγαθήριο.

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Η πρώτη ένδειξη ήρθε στις 9 Απριλίου του 2024 ο Flasch ανέβασε μία φωτογραφία, όπου φαίνεται το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, από το οποίο είτε λείπει η σέλα, είτε μιλάμε για bobber στιλ με το σήμα κατατεθέν κενό πάνω από τον πίσω τροχό και ο εκτεθειμένος άξονας, έχοντας όμως διαφορετικό -και πολύ εντυπωσιακό- ψαλίδι από του R18. Εντυπωσιακή είναι και η μασίφ ζάντα που παραπέμπει άμεσα σε cruiser / custom κατηγορία, ενώ εξίσου ενδιαφέρον είναι και το χαμηλό προφίλ του σπορ ελαστικού.

Something big is coming

Λίγο καιρό αργότερα, στις 16 Μαΐου 2024, ο CEO της BMW Motorrad ανέβασε μία ακόμα φωτογραφία στα κοινωνικά του δίκτυα, όπου βλέπουμε να κοιτάζει την υπό κατασκευή μοτοσυκλέτα, από την οποία βλέπουμε τη μισή, από πίσω. Πέρα από τον δεξιό κύλινδρο, ο οποίος φαίνεται καθαρά, στην φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε και ένα άβαφο αλουμινένιο ρεζερβουάρ, που θυμίζει αρκετά αυτό του R nineT, αλλά και ένα τιμόνι τύπου fatbar. Τα δύο αυτά στοιχεία από μόνα τους είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια νέα έκδοση του R18, με την διάταξη που έχουν τοποθετηθεί να προδίδουν ότι πιθανότατα μιλάμε για κάποιο γυμνό roadster / power cruiser μοντέλο. Εκτός από αυτά, φαίνεται ότι μπροστά το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις έχει αντικατασταθεί από ένα ευμέγεθες ανεστραμμένο, το οποίο μοιάζει να είναι ρυθμιζόμενο!

 

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Ακόμη ένα στοιχείο ότι πρέπει να περιμένουμε κάτι νέο από την BMW, βρίσκεται κρυμμένο επιμελώς στο δελτίο τύπου που έστειλε για την συμμετοχή της στο Concorso d’Eleganza 2024, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Villa d’Este της Ιταλίας. Βλέπουμε ότι οι Βαυαροί, μετά και την συμμετοχή τους στην EICMA 2023 έχουν αρχίσει να αφήνουν πίσω την περίοδο της εσωστρέφειας, κατανοώντας ότι δεν γίνεται να πουλάς μοτοσυκλέτες από το διαδίκτυο. Επιστρέφοντας στο δελτίο τύπου και περνώντας το μία πιο προσεκτική ματιά, βλέπουμε τις κωδικές λέξεις “rock ‘n’ roll”, φράση που είχε χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση του πρώτου R 18, το 2020.

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Το πιο πιθανό είναι το γράμμα “R” να παραμείνει στην ονομασία του μοντέλου, μιας και με αυτό η BMW έχει επιλέξει να συμβολίζει όλα της τα μοντέλα που χρησιμοποιούν boxer κινητήρα. Το ίδιο ισχύει και για το “18”, που υποδηλώνει τον κυβισμό του μοντέλου. Οι διαφορές όμως που φαίνονται στο μοντέλο μιλούν για διαφορετικό στιλ, με μεγαλύτερη έμφαση στις επιδόσεις. Δυνατή υποψηφιότητα θέτει κάποια έκδοση με την κωδική ονομασία R18 nineT, ερχόμενο να βρεθεί πάνω από το R12 nineT, το οποίου παρουσιάστηκε ως μοντέλο του 2024. Στην περίπτωση που τελικώς μιλάμε για ένα roadster μοντέλο, τότε εικάζουμε ότι θα αλλάξει και η απόδοση του boxer των 1.802 κυβικών, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στον νέο του ρόλο. Έτσι, από τους 91 ίππους στις 4.750 στροφές, υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσει τους 100 ίππους, ανεβάζοντας ίσως ελαφρώς και τις στροφές του κινητήρα -η μεγάλη αδράνεια των κινούμενων μερών δεν επιτρέπει πολύ μεγάλες μεταβολές προς τα πάνω στο στροφόμετρο.

Όπως και να ‘χει, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ ακόμα. Στις 24 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Concorso d’Eleganza. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των Βαυαρών, η ημέρα έναρξης της ετήσιας εκδήλωσης θα είναι και αυτή που θα παρουσιάσουν τα μοντέλα τους. Ανάμεσα στα διάφορα αυτοκίνητα του ομίλου, περιμένουμε να δούμε και την νέα “rock ‘n’ roll” μοτοσυκλέτα, με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer κινητήρα που έχουν κατασκευάσει ποτέ να βρίσκει μία ακόμα εφαρμογή.

Ετικέτες