CFMOTO 675SR - Η πρώτη σπορ τρικύλινδρη πρόταση της εταιρείας, στην EICMA

Βρετανικές, ιταλικές και ιαπωνικές αντίστοιχες προτάσεις αποκτούν κινέζικο ανταγωνισμό
CFMOTO νέος τρικύλινδρος κινητήρας στην EICMA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/10/2023

Όπως σας είχαμε γράψει πριν ένα περίπου μήνα, με πληροφορίες από την επίσκεψη μας στο εργοστάσιο της CFMOTO στην Κίνα, η ταχύτατα κινούμενη ασιατική εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα τρικύλινδρη sport μοτοσυκλέτας 675SR στην EICMA. Ως επιβεβαίωση, η CFMOTO μόλις ανέβασε μια teaser φωτογραφία του ολοκαίνουργιου κινητήρα της, κλείνοντας μας ραντεβού για το Μιλάνο.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας είναι νέος, και έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από τη CFMOTO, με την εταιρεία να αναφέρεται -όπως συνηθίζεται στα teaser- με υπερβολικές εκφράσεις για τον κινητήρα της, με αναφορές στην εντυπωσιακή του απόδοση, αλλά και με αναφορές σε χρήση πίστας.

Κι αν για την ώρα η 675SR στοχεύει σε χρήση sport, με μείξη πίστας και δρόμου, σύμφωνα με την προσφιλή τακτική όλων των εταιρειών, αναμένουμε να δούμε τον τρικύλινδρο αυτό κινητήρα να περνά και σε διαφορετικού προορισμού μοτοσυκλέτες, για τρικύλινδρα γυμνά (650ΝΚ) και Adventure / Crossover (675ΜΤ) μοντέλα, ενώ με την ίδια λογική θα δούμε και υπερκυβισμένη έκδοση με στόχο την μεγάλη κατηγορία.

CFMOTO 675SR

Στην επίσκεψη μας μάλιστα στην Κίνα, όχι μόνο είδαμε από κοντά το 675SR αλλά ακούσαμε και τον τρικύλινδρο ήχο του που ήταν μελωδικός και ραφιναρισμένος. Μιλάμε για 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, και 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ αναμένουμε να δούμε τα διαστήματα ανάφλεξης.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε επίσημα νούμερα για τις επιδόσεις του κινητήρα, όμως αναμένουμε απόδοση κοντά σε εκείνη του ανταγωνισμού (βλ. Triumph αλλά και MV Agusta), αναλογικά πάντα καθώς τόσο το Hinckley όσο και η Schiranna έχουν ανεβάσει πλέον τον κυβισμό στα 765 και 798 κ.εκ. αντίστοιχα.

Περιμένουμε τώρα να δούμε σε τι στάδιο εξέλιξης θα παρουσιαστούν στην EICMA τα τρικύλινδρα προϊόντα της CFMOTO, ώστε να έχουμε και μια πιο σαφή ένδειξη για το πότε να τα περιμένουμε στους dealer.

Ετικέτες

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες