CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09

Ολόκληρη η Κίνα στρέφεται στις sport μοτοσυκλέτες και η CFMOTO έχει την απάντηση
CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/9/2023

Ένα νέο τρικύλινδρο 675 που βασίζεται στον ιδιαίτερα αποδοτικό δικύλινδρο 450 κυβικών που είδαμε στα 450 SR και προσεχώς στο 450 NK, θα μας δείξει η CFMOTO στην EICMA σε λίγο καιρό, ως μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή το 2024.

Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση καθώς η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη, με έναν ιδιαίτερο ήχο όπως την ακούσαμε στην πίστα της πόλης Zhuzhou, που βρίσκεται στο κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής της επαρχίας Χουνάν.

Πατώντας στον δικύλινδρο εν σειρά που έχει ιδιαίτερα μικρό πλάτος και με την βοήθεια του μεγαλύτερου -αυτή τη στιγμή- κέντρου R&D για την μοτοσυκλέτα στην Ασία καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, η CFMOTO εξέλιξε μόνη της τον νέο αυτό κινητήρα που θα αποτελεί την βάση για την μεσαία κατηγορία.

Πρόκειται για την πρώτη sport τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα αμιγώς φτιαγμένη και σχεδιασμένη στην Κίνα και δεν θα μπορούσε παρά να έρθει από την CFMOTO.

CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09
Το είδαμε από κοντά στην Κίνα: Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα έχει φτάσει σε στάδιο προχωρημένων δοκιμών και έχει πολύ όμορφο ήχο!

Σε αντίθεση με το τετρακύλινδρο 500SR που θα μπει στην παραγωγή μόνο για την τοπική αγορά καθώς είναι ασύμφορο να προσαρμοστεί στις Euro5 προδιαγραφές, το νέο τρικύλινδρο 675SR φτιάχτηκε για να κάνει Ευρωπαϊκή καριέρα και κρίνοντας από τον βαθμό της εξέλιξής του αυτή την στιγμή περιμένουμε να το δούμε στην EICMA σε λίγο καιρό.

Οι κινέζοι μοτοσυκλετιστές ζητούν ολοένα και περισσότερες sport μοτοσυκλέτες ενώ πίστες ξεφυτρώνουν σε πολλά σημεία της χώρας με τον βαθμό που παλαιότερα έχουμε δει σε Ιταλία και Ισπανία. Η πίστα στην οποία μας συστήθηκε ολοκληρώθηκε το 2019 και φιλοξενούσε ήδη ένα ενιαίο πρωτάθλημα με τα 450SR. Το τρικύλινδρο 675SR υπόσχεται πως θα αποδίδει πάνω από τον δικύλινδρο ανταγωνισμό στην κατηγορία αυτή και φτάνοντας στα πλαίσια των 765 της Triumph και κοντά στο ακόμη μεγαλύτερου κυβισμού MT-09. Η CFMOTO επίσης υπόσχεται και μία πολύ υψηλή ροπή όπως επίσης και ευστροφία κινητήρα με μελετημένη αδράνεια παρά την ύπαρξη αντικραδασμικού άξονα. Τέσσερις βαλβίδες και έξι σχέσεις είναι τα πολύ βασικά στοιχεία που είναι γνωστά αυτή την στιγμή και αναμένουμε να δούμε σημαντικές λεπτομέρειες με την εμφάνισή του, όπως τα διαστήματα ανάφλεξης που θα δώσουν και το πρώτο στοιχεία περί απόδοσης στον δρόμο, πριν φυσικά από την δοκιμή του.

CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09

Η κατηγορία των μεσαίων sport μοτοσυκλετών έχει αυτή την στιγμή πολύ αυξημένο ανταγωνισμό με δικύλινδρες μοτοσυκλέτες που αποδίδουν αρκετά ψηλά, όπως και τετρακύλινδρες πχ Honda CBR650R και υπάρχει χώρος για μία τρικύλινδρη πρόταση που διαφορετικά πρέπει να ανέβεις σε κυβισμό αλλά και πλαίσιο τιμής για να την βρεις.

Με βάση τον τρόπο που έχει μεταμορφώνει την γκάμα της η CFMOTO και το παράδειγμα του 450SR που αποκτά και 450NK, αναμένουμε και το 675SR να αποκτήσει naked έκδοση και γιατί όχι και Adventure εκδόσεις με τους δύο αυτούς κινητήρες…

Ετικέτες

Honda CRF450R 2025 - Με 80s στιλιστικές επιρροές από τα δίχρονα CR

Μικρές αλλαγές στο κοστούμι, που θυμίζουν CR500 και CR250
Honda CRF450R 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Πατέντες της Honda βρήκαν τον δρόμο τους για το διαδίκτυο αποκαλύπτοντας την εμφάνιση της MX ναυαρχίδας της εταιρείας, CRF450R για το 2025. Μικρές είναι οι εξωτερικές αλλαγές για την επόμενη χρονιά, ενδιαφέρον έχει όμως το στιλ των πλαϊνών προστατευτικών στα ψυγεία, που θυμίζουν CR500 & CR250, αποτίοντας φόρο τιμής στο δίχρονο παρελθόν.

Σε γενικές γραμμές το CRF450R δεν έχει αλλάξει δραματικά σε εμφάνιση από το 2021, όμως το 2025 η Honda αλλάζει τα πλαϊνά προστατευτικά των ψυγείων, δίνοντας τους πιο λιτό σχήμα, με δυο αεραγωγούς τοποθετημένους σε κάθετη διάταξη, όπως στο CR500R του 1985+, πριν τα πλαστικά τους αποκτήσουν και τρίτο αεραγωγό. Παρόλα αυτά η Honda... συγκρατήθηκε και δεν τετραγώνισε εντελώς τα πλαστικά, αφήνοντας τα αρκετά αιχμηρά ώστε να εμπίπτουν στις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις.

Honda CRF450R 2024 - 2025

Επιπλέον μικρές αλλαγές έχουν και τα πλαϊνά πλαστικά στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας -πάνω βλέπετε το μοντέλο του 2024.

Honda CR500R 1986

Μηχανικά δεν βλέπουμε κάποια δραματική αλλαγή πέρα από τον μακρύτερο και παχύτερο σωλήνα εξαγωγής στην εξάτμιση, και σε μια επιπρόσθετη βάση του πλαισίου για το υποπλαίσιο, με πιθανότερο στόχο τη βελτίωση της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας χάρη στις νέες υπολογισμένες ελαστικότητες πλαισίου-υποπλαισίου.

Ετικέτες