CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09

Ολόκληρη η Κίνα στρέφεται στις sport μοτοσυκλέτες και η CFMOTO έχει την απάντηση
CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/9/2023

Ένα νέο τρικύλινδρο 675 που βασίζεται στον ιδιαίτερα αποδοτικό δικύλινδρο 450 κυβικών που είδαμε στα 450 SR και προσεχώς στο 450 NK, θα μας δείξει η CFMOTO στην EICMA σε λίγο καιρό, ως μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή το 2024.

Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση καθώς η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη, με έναν ιδιαίτερο ήχο όπως την ακούσαμε στην πίστα της πόλης Zhuzhou, που βρίσκεται στο κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής της επαρχίας Χουνάν.

Πατώντας στον δικύλινδρο εν σειρά που έχει ιδιαίτερα μικρό πλάτος και με την βοήθεια του μεγαλύτερου -αυτή τη στιγμή- κέντρου R&D για την μοτοσυκλέτα στην Ασία καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, η CFMOTO εξέλιξε μόνη της τον νέο αυτό κινητήρα που θα αποτελεί την βάση για την μεσαία κατηγορία.

Πρόκειται για την πρώτη sport τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα αμιγώς φτιαγμένη και σχεδιασμένη στην Κίνα και δεν θα μπορούσε παρά να έρθει από την CFMOTO.

CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09
Το είδαμε από κοντά στην Κίνα: Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα έχει φτάσει σε στάδιο προχωρημένων δοκιμών και έχει πολύ όμορφο ήχο!

Σε αντίθεση με το τετρακύλινδρο 500SR που θα μπει στην παραγωγή μόνο για την τοπική αγορά καθώς είναι ασύμφορο να προσαρμοστεί στις Euro5 προδιαγραφές, το νέο τρικύλινδρο 675SR φτιάχτηκε για να κάνει Ευρωπαϊκή καριέρα και κρίνοντας από τον βαθμό της εξέλιξής του αυτή την στιγμή περιμένουμε να το δούμε στην EICMA σε λίγο καιρό.

Οι κινέζοι μοτοσυκλετιστές ζητούν ολοένα και περισσότερες sport μοτοσυκλέτες ενώ πίστες ξεφυτρώνουν σε πολλά σημεία της χώρας με τον βαθμό που παλαιότερα έχουμε δει σε Ιταλία και Ισπανία. Η πίστα στην οποία μας συστήθηκε ολοκληρώθηκε το 2019 και φιλοξενούσε ήδη ένα ενιαίο πρωτάθλημα με τα 450SR. Το τρικύλινδρο 675SR υπόσχεται πως θα αποδίδει πάνω από τον δικύλινδρο ανταγωνισμό στην κατηγορία αυτή και φτάνοντας στα πλαίσια των 765 της Triumph και κοντά στο ακόμη μεγαλύτερου κυβισμού MT-09. Η CFMOTO επίσης υπόσχεται και μία πολύ υψηλή ροπή όπως επίσης και ευστροφία κινητήρα με μελετημένη αδράνεια παρά την ύπαρξη αντικραδασμικού άξονα. Τέσσερις βαλβίδες και έξι σχέσεις είναι τα πολύ βασικά στοιχεία που είναι γνωστά αυτή την στιγμή και αναμένουμε να δούμε σημαντικές λεπτομέρειες με την εμφάνισή του, όπως τα διαστήματα ανάφλεξης που θα δώσουν και το πρώτο στοιχεία περί απόδοσης στον δρόμο, πριν φυσικά από την δοκιμή του.

CFMOTO 675 SR: Η πρώτη sport τρικύλινδρη της Κίνας! Στοχεύει σε Triumph Street Triple – Yamaha MT-09

Η κατηγορία των μεσαίων sport μοτοσυκλετών έχει αυτή την στιγμή πολύ αυξημένο ανταγωνισμό με δικύλινδρες μοτοσυκλέτες που αποδίδουν αρκετά ψηλά, όπως και τετρακύλινδρες πχ Honda CBR650R και υπάρχει χώρος για μία τρικύλινδρη πρόταση που διαφορετικά πρέπει να ανέβεις σε κυβισμό αλλά και πλαίσιο τιμής για να την βρεις.

Με βάση τον τρόπο που έχει μεταμορφώνει την γκάμα της η CFMOTO και το παράδειγμα του 450SR που αποκτά και 450NK, αναμένουμε και το 675SR να αποκτήσει naked έκδοση και γιατί όχι και Adventure εκδόσεις με τους δύο αυτούς κινητήρες…

Ετικέτες

Kawasaki - Έρχεται νέο 4κύλινδρο Z [Video]

Παρουσίαση στις 30 Οκτωβρίου - Η απόδοση στο επίκεντρο
Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser video η Kawasaki έκανε γνωστή την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία καινούργια γυμνή μοτοσυκλέτα με την απορία να λύνεται σε μερικές ημέρες. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή EICMA, ενώ αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος και για την επόμενη μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει η Kawasaki, λίγες εβδομάδες πριν η διεθνής έκθεση του Μιλάνου ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Το video της Kawasaki είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα ωστόσο με εικόνες αλλά και ηχητικά η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για νέο 4κύλινδρο γυμνό μοντέλο που θα έρθει για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα Ζ. 

Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται για να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων Z, πού ακριβώς θα το μάθουμε σε μερικές ημέρες, αλλά εκείνη που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες ανανέωσης είναι η Ζ900, με τη λέξη "Performance" να είναι και η μοναδική που κάνει την εμφάνισή της στο σύντομο video από το Akashi. 

Η κίνηση της Kawasaki δεν είναι τυχαία, έπειτα και από την παρουσίαση του CB1000R από τη Honda και αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση και την πιθανότητα, αντί για νέο Z900 να δούμε να παρουσιάζεται ένα Ζ1100 με το μοτέρ των μεγάλων Ninja SX και Versys, όμως με σαφώς υψηλότερη ισχύ από τους 135 ίππους και μικρότερο συνολικό βάρος από το υπετροφοδοτούμενο Z H2 των 239 ανακοινώσιμων κιλών.

Σημειολογικά, το γεγονός ότι στο video φαίνονται και βιράζ πίστας οδηγούν τη σκέψη ότι η απόδοση για τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων δεν θα εκφράζεται μόνο από τις επιδόσεις του κινητήρα αλλά και από τη δυναμική συμπεριφορά της.