Αποκλειστικό: Νέο τετρακύλινδρο 500SR από την CFMOTO με 230 τελική! Το βλέπουμε από κοντά!

Μικρό βάρος, μεγάλη απόδοση!
Αποκλειστικό: Νέο τετρακύλινδρο 500SR από την CFMOTO με 230 τελική! Το βλέπουμε από κοντά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/9/2023

Η CFMOTO έχει ήδη μπει στην τετρακύλινδρη εποχή της και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό V4 concept χιλίων κυβικών που είναι γνωστό πως εξελίσσει. Tην τεχνογνωσία αυτή θέλει να την αξιοποιήσει άμεσα καθώς επίσης βιάζεται να δηλώσει με πράξεις, την απόφασή της για τετρακύλινδρο μέλλον με ένα μοντέλο που είδαμε σήμερα από κοντά στην εκδήλωση CFMOTO DAY, στην ολοκαίνουρια πίστα Zhuzhou International Circuit.

Το νέο τετρακύλινδρο εν σειρά 500SR δεν αντικαθιστά το επίσης ολοκαίνουριο, δικύλινδρο, 450SR μία εξαιρετική σπορ μοτοσυκλέτα που μας έχει εντυπωσιάσει σε πρόσφατη δοκιμή στο MOTO, ενώ την έχουμε οδηγήσει και στην Κωνσταντινούπολη. Η τετρακύλινδρη έκδοση θα κυκλοφορήσει στην Κίνα που η αγορά ζητά ολοένα και περισσότερες σπορ μοτοσυκλέτες και προς το παρόν δεν προορίζεται για την αγορά της Ευρώπης εξαιτίας των Euro5 προδιαγραφών που θα περιόριζαν αρκετά την απόδοσή της, βασικό στοιχείο του χαρακτήρα της και μόνος λόγος ύπαρξης στην γκάμα παρέα με τα υπόλοιπα SR. Διότι όπως θα δούμε, έρχεται και άλλο μέλος της οικογένειας SR…

Αποκλειστικό: Νέο τετρακύλινδρο 500SR από την CFMOTO με 230 τελική! Το βλέπουμε από κοντά!

Είναι ωστόσο ένα πολύ σημαντικό μοντέλο και για εμάς στην Ευρώπη, διότι δείχνει την πρόθεση της CFMOTO να εξελίξει την γκάμα της προς τις σπορ μοτοσυκλέτες καθώς και τη διάθεσή της να μην περιοριστεί σε συγκεκριμένες διατάξεις κινητήρα. Ταυτόχρονα αποσαφηνίζουμε τώρα και το πλάνο τους στην παγκόσμια ανάπτυξη της γκάμας της, ώστε να μην δημιουργηθούν απορίες όταν στο μέλλον υπάρξουν δημοσιεύματα που θα το ανακαλύψουν και θα εκφράζουν την απορία για το αν θα έρθει στην Ευρώπη, μπερδεύοντας το κοινό.

Αποκλειστικό: Νέο τετρακύλινδρο 500SR από την CFMOTO με 230 τελική! Το βλέπουμε από κοντά!

Προς το παρόν δεν υπάρχει λοιπόν πλάνο να έρθει στην Ευρώπη, παράλληλα με τα πολλά νέα μοντέλα 2024 που ετοιμάζει η CFMOTO. Έτσι κι αλλιώς το 500SR βρίσκεται ακόμη σε τελικό στάδιο εξέλιξης χωρίς να έχει περάσει στην φάση της προπαραγωγής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τέλος της επόμενης χρονιάς με στόχο να μπει στην αγορά της Κίνας το 2025.

Το 500SR θα έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια, μελετημένη εισαγωγή με κάθετους αυλούς και ελαφρύ στρόφαλο με λίγη αδράνεια, κάτι που υπόσχεται και αυξημένη ευστροφία. Να τονίσουμε επίσης τον ωραίο μπάσο ήχο που έχει και που αναμένουμε να παραμείνει στην τελική του έκδοση.

Αποκλειστικό: Νέο τετρακύλινδρο 500SR από την CFMOTO με 230 τελική! Το βλέπουμε από κοντά!

Η CFMOTO δεν ανακοινώνει αυτή τη στιγμή ιπποδύναμη, μονάχα τελική ταχύτητα στα 230 χ.α.ω. κι αναμένουμε να υπάρχει η ίδια εξαιρετική σταθερότητα που γνωρίσαμε στο 450 SR που θα συνδυάζεται και με ιδιαίτερα μικρό βάρος. Αν το επίσης ολοκαίνουριο 800 NK που μόλις έφτασε στην Ελλάδα ζυγίζει 186 κιλά, τότε δεν είναι δύσκολο για το 500 SR να έχει μία από τις καλύτερες αναλογίες κιλών ανά ίππο στις σπορ μοτοσυκλέτες της μικρο-μεσαίας κατηγορίας.

Το κοινό της Κίνας ανυπομονεί για τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη CFMOTO DAY και θέλουν να δουν από την εταιρεία που εκφράζει την ευρωπαϊκή πλευρά του μοτοσυκλετισμού της χώρας να έχει το δικό της σπορ μοντέλο.

Αποκλειστικό: Νέο τετρακύλινδρο 500SR από την CFMOTO με 230 τελική! Το βλέπουμε από κοντά!

Με τον ρυθμό που οι αγωνιστικές πίστες ξεφυτρώνουν στην Κίνα, θυμίζοντας την χρυσή εποχή της Ιταλίας, είναι σωστή η απόφαση της CFMOTO να φορτώσει την γκάμα της με μία πληθώρα από SR. Επιλέγοντας έπειτα ανάμεσά τους πια θα προχωρήσουν και σε ευρωπαϊκή καριέρα απέναντι σε ένα πιο ώριμο αλλά και πολύ μικρότερο κοινό, που πρέπει να έχει μία μικρότερη γκάμα.

Σε κάθε περίπτωση το 500 SR είναι ταυτόχρονα και προπομπός της πρώτης superbike της CFMOTO...  

Ετικέτες

Zeeho AE6+ - Άφιξη στην Ελλάδα και ανακοίνωση τιμών

Ο μικρότερος αδελφός του AE8+, σε 2 εκδόσεις: με μία και με δύο μπαταρίες
Zeeho AE6+
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/12/2023

H Muvus ανακοινώνει την έλευση στην Ελλάδα του νέου Zeeho AE6+ το οποίο εμπλουτίζει την γκάμα των ήδη πολύ πετυχημένων AE8+ και ΑΕ8S+. Το νέο e-scooter της θυγατρικής εταιρείας της CFMOTO διατίθεται με μία αλλά και με δύο μπαταρίες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του AE6+ είναι τα εξής:

 • Αυτονομία σε ιδανικές συνθήκες, με τη 1 μπαταρία 55km και με τις 2 μπαταρίες 95km

 • Μέγιστη ισχύς 5.5KW (7,4 hp)

 • Πλευρικά τοποθετημένος ηλεκτροκινητήρας

 • Μπαταρία 69V27Ah (1 ή 2 αναλόγως την έκδοση)

 • Εμπρός Ανάρτηση: τηλεσκοπικό πιρούνι

 • Πίσω: αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης

 • Πίνακας οργάνων με 5’’ LCD οθόνη

 • Τρία Riding Modes: Eco, Street, Sport

 • Cruise Control

 • Ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί- Εφαρμογή Easy Ride!

 • Over the Air Upates

 • Αντικλεπτικό σύστημα με ένδειξη τοποθεσίας και ηλεκτρονικό φράχτη-όριο στο οποίο μπορεί να είναι ενεργό

 • Ένδειξη πλευρικού Stand

 • Χρώματα : Vibrant white, Slate Grey, Liquid Black

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τιμές όλων των e-scooter της Zeeho που εισάγονται στη χώρα μας.

ZEEHO Τιμοκατάλογος

Ετικέτες