CFMOTO 675NK - Με τρικύλινδρο κινητήρα και 95 hp

Δοκιμάζεται στην Κίνα, αναμένεται να εμπλουτίσει την naked γκάμα της εταιρείας
CFMOTO 675NK
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/8/2024

Δίπλα στο supersport 675SR-R που έχει ήδη παρουσιάσει η CFMOTO σε μορφή παραγωγής, οι Κινέζοι ετοιμάζουν ήδη το δεύτερο μοντέλο πάνω στη νέα τρικύλινδρη πλατφόρμα των 95 hp, μια μοτοσυκλέτα που θα κάνει παρέα στα δικύλινδρα εν σειρά 450ΝΚ, 800NK και στον μονοκύλινδρο μικρό αδελφό 300NK, με την οικογένεια να αποκτά και 3η διάταξη κινητήρα.

Ακόμα η CFMOTO δεν έχει αποσαφηνίσει με ακρίβεια το πότε θα δούμε το 675SR-R στην παραγωγή, ούτε έχουμε κάποια ένδειξη για την τιμή του, όμως η εξέλιξη συνεχίζεται ακάθεκτη και για το δεύτερο μοντέλο της τρικύλινδρης πλατφόρμας που θα είναι μια γυμνή μοτοσυκλέτα, στα πρότυπα των NK. Θυμίζουμε πως ο κινητήρας αυτός είναι ολοκαίνουργιος, με design και κατασκευή της CFMOTO, και προέρχεται από το δικύλινδρο μοτέρ της σειράς 450 της εταιρείας με έναν ακόμη κύλινδρο και μεγαλύτερο κυβισμό.

675NK

Σύμφωνα με τις γνωστές πρακτικές της CFMOTO δεν αναμένουμε ριζοσπαστικές διαφορές του NK από το SR-R, πέρα από την έλλειψη φαίρινγκ, το νέο κοστούμι, τον διαφορετικό προβολέα και το όρθιο τιμόνι.

Όσον αφορά σε πλαίσιο, αναρτήσεις, τροχούς, φρένα και ηλεκτρονικά, το τρικύλινδρο NK δείχνει εκ πρώτης όψεως ίδιο με το SR-R.

675SR-R

Αν τώρα το 675 SR-R ζυγίζει 195 κιλά (με υγρά) σύμφωνα με τις εγκρίσεις τύπου στην Κίνα, το ΝΚ θα είναι κάπως ελαφρύτερο, πιθανώς στα 190 ή και λιγότερα ανακοινώσιμα κιλά.

Στον εξοπλισμό αναμένουμε τουλάχιστον δικάναλο ABS, Traction Control, shifter, full-LED φώτα, και TFT οθόνη με συνδεσιμότητα.

Τώρα υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά στον εσωτερικό ανταγωνισμό, καθώς το δικύλινδρο 800NK αποδίδει 94 hp, ενώ σχεδόν ίδια ιπποδύναμη (95 hp) αναμένεται να αποδίδει και το τρικύλινδρο 675NK -φυσικά με σχεδόν ταυτόσημη ροπή (8 kgm αντί για 8,25 του 800 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία), και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει σκεφτεί η CFMOTO για τη συνύπαρξη των δυο αυτών μοντέλων στις αγορές που δραστηριοποιείται. Πιστεύουμε πως για να μην πέφτει το 675 πάνω στο 800, το δικύλινδρο μοντέλο θα ανεβάσει κυβικά και ιπποδύναμη, ώστε να πιάσει τις προδιαγραφές των Super Naked μοτοσυκλετών όπως είναι το KTM 1390 Super Duke R και το Ducati Streetfighter V-4.

Ετικέτες

Ο CEO της BMW αποκαλύπτει το πρωτότυπο R20 [Video]

Μέσω νέας σειράς βίντεο της BMW Motorrad, ο Markus Flasch μας χαρίζει μερικά πλάνα δράσης και μια γεύση από τον ήχο του δίλιτρου R20
BMW R20
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/9/2026

Υπό τον τίτλο ‘The Ones Who Ride’ (Αυτοί Που Οδηγούν), η BMW Motorrad ξεκινά μια σειρά βίντεο που εστιάζει στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο Vision (Όραμα), πρωταγωνιστής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Markus Flasch.

Εκεί ο Γερμανός μας μιλά για τη θέση του, για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας και το όραμά του για την εταιρεία, μιλώντας μέσα από έναν προσωπικό χώρο στο σπίτι του, εκεί που τον περιμένουν κάθε μέρα οι δικές του μοτοσυκλέτες – μια σειρά νέων και κλασικών BMW και Moto Guzzi.

BMW R20

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η R20, η επόμενη εξέλιξη του σχεδίου Bix Boxer που αφήνει πίσω τα 1800 κυβικά των R18 για να φτάσει στα 2000 cc με μια café racer μοτοσυκλέτα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este στις όχθες της ιταλικής λίμνης Como.

BMW R20

Η R20 συνεχίζει την εξέλιξή της για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW, κάτι που φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ, μιας και η μοτοσυκλέτα που καβάλησε ο Flasch παραμένει μεν θεωρητικά ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθυντής, λέγοντας μάλιστα στο βίντεο πως, “η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη, ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την παρουσίασή της, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου”.

BMW Vision K18

Στο βίντεο θα ακούσουμε ακόμη για ένα άλλο συναρπαστικό πλάνο που ετοιμάζει η BMW. Tο επίσης πρωτότυπο Vision K18 μας συστήνει τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που από τα 1600 κυβικά έχει ανέβει στα 1800 και, μετά από το δικό του ντεμπούτο πέρυσι στο Concorso d’ Eleganza, ετοιμάζεται επίσης να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW.

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Ones Who Ride της BMW και δείτε τα δύο πρωτότυπα να πλάνα δράσης, με πρωταγωνιστές τους κινητήρες και πρωτίστως τον ήχο τους.

Ετικέτες