ATV Dinli: Ερχονται στην Ελλάδα

Από το

Μαύρο Σκύλο

20/9/2010

Δυναμικό Come-Back απο την DINLI, η οποία αφού καρπώθηκε τεχνολογία και τεχνογνωσία αιχμής με την εξαγορά της Αμερικάνικης Cannondale, έρχεται στη χώρα μας με  ποιοτικότατα καλοαναθρεμένα “γουρούνια – θηρία” 700cc και 800cc κυβικών, για να αμφισβητήσει  Ιάπωνες και Αμερικάνους “εκτροφείς”..
Η DINLI ιδρύθηκε το 1983 στην Ταϊβάν και κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο ATV. Η αξιοπιστία των αρχικών, μικρού κυβισμού ATV, κατασκευασμένων εξ'ολοκλήρου στην Ταϊβάν, εδραίωσαν την εταιρεία για περισσότερο απο 2 δεκαετίες ως έναν απο τους μεγαλύτερους και αξιόπιστους κατασκευαστές ATV στον κόσμο με παραγωγή πάνω απο 100.000 μονάδες το χρόνο.

Cannondale
Το 2003 η Ταιβανέζικη εταιρεία εξαγοράζει τη φημισμένη Αμερικάνικη εταιρεία “Cannondale”, η οποία κατασκεύαζε ATV αγωνιστικών προδιαγραφών, με τεχνολογία αιχμής, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στις παγκόσμιες αγωνιστικές διοργανώσεις του είδους.

Η Cannondale παρήγαγε τα καλύτερα και τα ικανότερα αγωνιστικά ATV στον κόσμο.
Με την συγχώνευση αυτή, η Dinli πλέον οραματίζεται να “χτυπήσει” τους  εδραιωμένους κατασκευαστές σε όλους τους τομείς, και να πρωταγωνιστήσει ηγετικά στις μεγάλες κατηγορίες των ATV, αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των απανταχού οπαδών των τετράτροχων οχημάτων παντός εδάφους, και προσφέροντας ιδανική σχέση τιμής/προϊόντος.

Μετά απο 5 χρόνια διαρκών ερευνών και ανάπτυξης, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνογνωσία της Cannondale και των καλύτερων μηχανικών της, η DINLI αποκτά 2 νέες καινούριες γραμμές παραγωγής σε δυο νέα ιδιόκτητα εργοστάσια και ξεκινά την παραγωγή οχημάτων εφάμμιλων-σε ποιότητα-επιδόσεις-τεχνολογία-οδηγική συμπεριφορά με αυτά των Ιαπώνων και Αμερικάνων κατασκευαστών. Πολύ λίγοι κατασκευαστές παγκοσμίως αυτή τη στιγμή είναι ικανοί στην παραγωγή ATV 700cc και 800cc κυβικών μεταξύ αυτών οι Yamaha, Honda, Kawasaki, Suzuki αλλα και οι Polaris, Can Am και  Arctic Cat.

Η DINLI, παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τα μεγαλύτερα και ικανότερα κατασκευαζόμενα ATV (700cc και 800cc) αυτή τη στιγμή στην Ταϊβάν, στην κατηγορία των Utility 4x4 και Sport 4x4, με δυνατά σημεία τα ισχυρά ροπάτα μηχανικά σύνολα DOHC, την κορυφαία τετρακίνηση (Dinli's On Demand 4WD + Differential Lock), την υψηλού επιπέδου ποιότητα κύλισης (Το μεγαλύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία τους/1305mm), τον εύκολο χειρισμό απο τον αναβάτη (Εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε ψαλίδια, πλαίσιο,τροχοί κ.α) χάρη στο εξαιρετικά χαμηλό τους βάρος (290kg - 700cc 4X4) και στο EPS (Ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης) και τέλος την ποιότητά τους, η οποία σε κεντρίζει απο την πρώτη ματιά - μέθοδο βαφής πλαισίου (P.C Frame Technology) με ηλεκτροστατική βαφή πούδρας, για υψηλότερη ανοχή του σκελετού - βαφή πλαστικών με μεταλλικό χρώμα ( έως 9 φορές ανθεκτικότερο απο το απλό) - φρένα εξαιρετικής ποιότητας (Ανοξείδωτα σωληνάκια υψηλής) - συνολική εικόνα ποιοτικής και στιβαρής κατασκευής!

Στην κατηγορία των Sport Quads, η DINLI ξεχωρίζει με το “πολεμικό” Lightning 450cc, με DOHC κινητήρα 47hp (based on Polaris engine - made in Japan), αγωνιστικό στήσιμο και πλαίσιο προερχόμενο απο την Cannondale Cannibal 450cc και “μπόλικη” τεχνογνωσία, συνθέτοντας ενα εκρηκτικό κοκτέϊλ με στόχο να “ντροπιάσει” τον ανταγωνισμό απο Αμερική και Ιαπωνία.

Σύντομα διαθέσιμα  Απο την Buggy Motors - Φαλτσέτας, 210-2837530, www.DinliAtv.gr

Yamaha Tenere: Έρχονται νέες adventure κάτω και πάνω από το Tenere 700

10 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Τι μας είπε ο CEO της Yamaha Ευρώπης, Olivier Prevost
Yamaha Tenere μικρή και μεγάλη 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2025

Η Yamaha ακούει και προσαρμόζεται στην αγορά, όπως περιμένει κανείς από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και η διεύρυνση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της βρίσκεται στο πρόγραμμα καλύπτοντας την απαίτηση του κοινού για μία μικρότερου αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού adventure από την υπάρχουσα Tenere 700.

Το τεύχος #673 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα ξεχειλίζει από EICMA έχοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο. 

Στο Μιλάνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για μία ακόμη φορά με τον Olivier Prevost, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Yamaha Ευρώπης, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον σύντομο χρόνο που είχαμε μαζί του, μιλώντας για τους Κινέζους κατασκευαστές και το Χείμαρρο νέων μοντέλων που παρουσιάζουν, αλλά και τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 
Σε ευθεία ερώτηση που του απευθύναμε για το αν περιμένουμε από τη Yamaha μικρό και μεγάλο Tenere ο Γάλλος δεν προχώρησε φυσικά σε λεπτομέρειες, όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση λέγοντας πως η Ιαπωνική εταιρεία δουλεύει "πάνω σε όλα αυτά" και έχει διάθεση να μπει και σε κατηγορίες με μικρό περιθώριο κέρδους, όπως είναι οι μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Σε μια μικρομεσαίου κυβισμού adventure η Yamaha θα προσπαθήσει να μπει στην κατηγορία με αξιώσεις όχι μόνο γιατί είναι η Yamaha αλλά γιατί οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πλέον πολλές και αξιόλογες από κάθε κατασκευαστική γωνιά. 

Η Yamaha έχει στις τάξεις της τον πολύ καλό και ευχάριστο σε απόδοση εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στο MT-03 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν ως βάση για το μικρό Tenere χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε αύξηση του κυβισμού του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 321 κ.εκ. για 41,43 ονομαστικούς ίππους που μεταφράζονται σε σχεδόν 36 ίππους στον πίσω τροχό για την Euro 5+ έκδοσή του. Αν κρατήσει και το βάρος χαμηλά, τα 36 άλογα αρκούν για μια δικύλινδρη adventure μικρομεσαίου κυβισμού, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κυβισμός του κινητήρα να υπερβαίνει τα 400 με την ισχύ του να φτάνει στο όριο της Α2 κατηγορίας διπλώματος.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη Tenere αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφοράς με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει δικύλινδρο κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Έχει όμως τον "πασπαρτού" τρικύλινδρο, ο οποίος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν νέο adventure ρόλο και έτσι να δούμε το πρώτο τρικύλινδρο Tenere στην ιστορία, η οποία όμως θα ακολουθεί τη λογική της 700 με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και ακτινωτούς τροχούς 21/18.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 καινούργια μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, όχι εκδόσεις μοτοσυκλετών που υπάρχουν τώρα στην παραγωγή, αλλά νέες μοτοσυκλέτες με "νέα πλαίσια", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Prevost προσθέτοντας ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιούν και νέους κινητήρες!

Βρείτε την πλήρη συνέντευξη στο τεύχος #673 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε εδώ όλα τα καλά που θα διαβάσετε, μεταξύ των οποίων, την πρώτη μας επαφή με το Honda CB1000GT και τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στο Μιλάνο.