BMW 2017 - Ζωντανά από την Intermot!

4/10/2016

H BMW είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκινά τον "χορό" των παρουσιάσεων, καθώς βρίσκεται και εντός έδρας στη Γερμανία, ρίχνοντας το βάρος κυρίως στον εμπλουτισμό της οικογένειας των R NineT με δύο νέες εκδόσεις, εντάσσοντας όμως πινελιές ανανέωσης σχεδόν σε ολόκληρη την γκάμα της. Από τους τετρακύλινδρους κινητήρες που εναρμονίζονται πλέον με τις προδιαγραφές Euro 4, μέχρι την "φαμίλια" των GS που αποκτά νέες εκδόσεις περισσότερο στοχευμένες σε πιο εξειδικευμένο κοινό. Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει και η έντονη παρουσία των νέων τεχνολογιών, τόσο με την αναβάθμιση των ηλεκτρικών scooter της, μέχρι τον καινούργιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό του ανανεωμένου K1600GT.

 

C Evolution

Ηλεκτρικό scooter μεγάλων αποστάσεων

Η BMW παρουσίασε τις δύο νέες εκδόσεις του project C Evolution, την Long Range και την έκδοση που πληροί τις προδιαγραφές για την κατηγορία Α1 διπλωμάτων στην Ευρώπη, οι οποίες θα έχουν αυτονομία της τάξης των 160km και 100km αντίστοιχα.

η οθόνη προέρχεται από την σειρά 1 των αυτοκινήτων της BMW!

Η σημαντική διαφορά έχει να κάνει με τις νέες μπαταρίες που χρησιμοποιεί η σειρά C Evolution χωρητικότητας 94Ah, ίδιες με αυτές που διαθέτει το BMW i3. Η δωρεά τεχνολογίας από το χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όμως δεν σταματά εκεί, καθώς και τα ψηφιακά όργανα προέρχονται από τη σειρά i1 και i3.

Το καλώδιο της φόρτισης έχει μικρύνει σε διάμετρο, ενώ πλέον στον κατάλογο με τα προαιρετικά αξεσουάρ συμπεριλαμβάνεται και βάση για κινητό τηλέφωνο.

Η έκδοση Long Range έχει μια σταθερή απόδοση 19kW (26 ίπποι), δηλαδή σχεδόν 11 ίππους περισσότερους από τον προκάτοχό του. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 160 χιλιόμετρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 129km/h.

Αντίστοιχα, η έκδοση για την κατηγορία Α1, αποδίδει 11kW (15 ίππους), με αυτονομία 100km και μέγιστη τελική τα 120km/h.

Και οι δύο εκδόσεις παράγονται με το νέο χρωματικό συνδυασμό (Metallic Silver και Electric Green όπως τον ονομάζει η BMW) που "παντρεύεται" με τα νέα γραφικά της σειράς.

Πέρα από αυτές τις αλλαγές, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παρέμειναν ίδια, όπως η εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας για φόρτιση κατά το φρενάρισμα, η δυνατότητα για ταχεία φόρτιση, η ύπαρξη ABS και τα Led φώτα και φλας.

 

F800GS Trophy

Πιο hard core

Πρόκειται για μια σπέσιαλ έκδοση που φέρει το λογότυπο του ετήσιου θεσμού της BMW για τους κατόχους της σειράς GS, η οποία πέρα από τα αυτοκόλλητα, και τα διαφορετικά χρώματα, διαθέτει τρακτερωτά ελαστικά και την ψηλότερη σέλα rally των 920mm

 

 

R1200GS Adventure Low

Κοντύτερα… στο έδαφος

Μια ακόμη έκδοση των R1200GS βλέπει το φως της παραγωγής, αυτή τη φορά με μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων και χαμηλότερο ύψος σέλας (790mm), γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιο χαμηλό ακόμη και από την στάνταρ έκδοση των R1200GS!

 

K1600GT

Ελαφρύτερο και πιο σπορ

Η γκάμα των εξακύλινδρων της BMW εμπλουτίζεται με το ανανεωμένο K1600GT, το οποίο είναι ελαφρύτερο και με πιο σπορ δυνατότητες σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ενώ όπως διαπιστώσαμε από κοντά, είναι εξοπλισμένο με συμβατικές τετραέμβολες δαγκάνες και με όπισθεν που ενεργοποιείται μέσω του κουμπιού της μίζας. Τα όργανα είναι φτιαγμένα εξολοκλήρου από την αρχή και το φαίρινγκ έχει επανασχεδιαστεί αεροδυναμικά για καλύτερη προστασία του αναβάτη. Στο K1600GT η BMW εφαρμόζει και για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα το σύστημα eCall με το οποίο είναι εφοδιασμένα εδώ και αρκετό τα αυτοκίνητα της εταιρείας, το οποίο εκτελεί επείγουσες κλήσεις σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για ένα σύστημα που είναι ανεξάρτητο από το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη και θα μπορεί να ανιχνεύει όχι μόνο την περίπτωση ατυχήματος αλλά οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να αντιμετωπίσει η μοτοσυκλέτα και στη συνέχει θα καλεί αυτόματα στο κέντρο επικοινωνίας της BMW, όπου το εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορεί να κατευθύνει τον αναβάτη να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Προς το παρόν, το σύστημα θα υποστηρίζει αρκετές γλώσσες και πολύ σύντομα η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά.

 

 

 

S1000R

Ακονισμένο!

Το streetfighter των Γερμανών ανανεώνεται, αποκτώντας κινητήρα που πληροί τις προδιαγραφές Euro 4, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να αποδίδει πέντε ίππους παραπάνω (165 από 160) σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει τελικό εξάτμισης από την σειρά HP και το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας μειώθηκε κατά δύο κιλά, φτάνοντας στα 205 κιλά. Το υποπλαίσιο είναι ελαφρύτερο, ενώ όπως και στο S1000RR το ABS Pro έχει προστεθεί στον έξτρα εξοπλισμό, μαζί με τις ελαφρύτερες ζάντες από την HP.

 

 

R NineT Pure

Έτοιμο για customizing

Η βασική και φθηνότερη έκδοση του R NineT προορίζεται να αποτελέσει την "μαγιά" για customizing από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της, προσφέροντας μόνο τα βασικά της οικογένειας R NineT. Οι ζάντες και το σελάκι είναι ίδια με του Scrambler (με διαφορετικό όμως κάλυμμα) όπως και το πιρούνι, ενώ το τιμόνι είναι λίγο πιο ψηλό. Η τιμή στο Γερμανία θα είναι στα 12.300 ευρώ και θα είναι στις αγορές από τον Μάρτιο του 2017

 

R NineT Racer

Όπως πρέπει

Στην επίσημη παρουσίαση της BMW επιβεβαιώθηκε κι αυτό που γράψαμε εδώ χθες για την συγκεκριμένη έκδοση, η οποία έχει σαφείς επιρροές από τα café racer. Το μπικίνι φαίρινγκ με τον στρογγυλό προβολέα και τα κλιπόν που είναι ακριβώς στο ύψος της πάνω πλάκας ακολουθούν τη νέο-ρετρό τάση, ενώ οι διαφορές με την φωτογραφία που δημοσιεύσαμε χθες έχουν να κάνουν με τους ακτινωτούς τροχούς και την εξάτμιση της Akrapovic που διαθέτει η μοτοσυκλέτα που έδειξαν, τα οποία όμως αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού. Το πιρούνι είναι συμβατικό, ίδιο με του Scrambler και του Pure, πράγμα που σημαίνει ότι η αρχική έκδοση των R NineΤ θα είναι η μόνη που διαθέτει το ακριβότερο ανεστραμμένο πιρούνι. Το ABS θα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ το ASC θα συγκαταλέγεται στα έξτρα, με την τιμή στην Γερμανία να είναι στα 13.300 ευρώ (με Φ.Π.Α. στο 19%).

 

S1000RR

Πλέον και Euro 4

To superbike της BMW συμμορφώνεται και αυτό με τις προδιαγραφές Euro 4, ενώ το σύστημα ABS Pro θα βρίσκεται στον έξτρα εξοπλισμό σε αντίθεση με το DTC που θα διατίθεται ως στάνταρ. Το σελάκι του συνεπιβάτη θα είναι κι αυτό στον προαιρετικό εξοπλισμό, αφού ως στάνταρ ο ιδιοκτήτης θα το παραλαμβάνει ως μονόσελο.

 

Δείτε στο παρακάτω Gallery περισσότερες φωτογραφίες, από το περίπτερο της BMW στην Intermot! 

 

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες