BMW G310 GS & R 2021 – Τα μοντέλα προ-παραγωγής στον δρόμο! [VIDEO]

Στην Ινδία φυσικά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/7/2020

Μόλις πριν από λίγο καιρό, εν μέσω καραντίνας, τα ανανεωμένα πρωτότυπα G310 είχαν εμφανιστεί στον δρόμο στην φάση δοκιμών. Τώρα όμως κυκλοφορούν στην Ινδία και πραγματοποιούν μετρήσεις για το τελικό στάδιο, ως μοντέλα προ-παραγωγής.

Η εικόνα βέβαια δεν είναι αυτή που θα ήθελε η BMW να κάνει τον γύρο του κόσμου, με αναβάτες χωρίς καμία προστασία πέρα από το κράνος, χωρίς γάντια, με αθλητικά παπούτσια κτλ…

Ο κίτρινος σάκος στα πόδια των αναβατών κρύβει τα όργανα μέτρησης με όλους τους αισθητήρες, που θα τους βοηθήσουν να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης και για την γραμμή παραγωγής, μιας κι αυτό πλέον είναι το τελικό στάδιο.

Έχοντας πλέον οριστικοποιήσει προμηθευτές και διαδικασίες η Ινδική TVS που κατασκευάζει τα μικρά G310 για λογαριασμό της BMW βγήκε στο δρόμο για μία σειρά δοκιμών που μαρτυρούν το τελικό στάδιο της παραγωγής. Αυτό επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του Απριλίου, όπου λέγαμε για την συνέχιση της του πλάνου της BMW όπως αυτό ήταν χαραγμένο, χωρίς να έχει αλλάξει εξαιτίας του κορωνοϊού και την διακοπή της παραγωγής.

Δείτε εδώ τις αλλαγές που θα έχουν τα νέα G310

Ετικέτες

H Royal Enfield ετοιμάζει Himalayan 440 και Scram 450

Himalayan και Scram ανταλλάσσουν κινητήρες για να δημιουργήσουν δύο νέα μοντέλα
royal enfield scram 450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/4/2026

Το πρώτο Himalayan με τον αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα LS410 (εκ του Long Stroke) που βγήκε στις αγορές το 2021 είναι μια ιστορικής σημασίας μοτοσυκλέτα για τη Royal Enfield, καθώς μας σύστησε στον πρώτο σύγχρονο κινητήρα της μετά από πολλές δεκαετίες με τους παλαιάς τεχνολογίας μονοκύλινδρους των αξέχαστων Bullet 350 και 500.

Στην πορεία ήρθε μια νέα, πιο σύγχρονη υγρόψυκτη πτέρυγα με την εμφάνιση του μονοκύλινδρου κινητήρα Sherpa 450 που μας πρωτοσυστήθηκε με το νέο Himalayan 450, αλλά η Royal Enfield δεν ξεχνά τη μοτοσυκλέτα που εγκαινίασε τη νέα εποχή που έχει φέρει πλέον ρεκόρ πωλήσεων στην ινδική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ινδικού Τύπου, η Royal Enfield ετοιμάζεται να αναβιώσει το αερόψυκτο Himalayan φορώντας του τον μονοκύλινδρο κινητήρα του Scram 440. Πρόκειται για ένα μοτέρ που εξελίχθηκε πάνω στον LS410 μεγαλώνοντας τον κυβισμό του στα 443 cc (μετονομασμένος σε LS440), με συνοδευόμενα μικρά οφέλη στην απόδοση που περιγράφονται από μέγιστη ισχύ 25.4 hp και ροπή 3,5 kgm (24.3 hp / 3,3 kgm ο LS411).

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει την εμφάνιση του πρώτου Himalayan 411 και ανάλογο εξοπλισμό, δηλαδή τροχούς 21-17 ιντσών (μπρος-πίσω), ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης και σύστημα πλοήγησης Tripper.

Παράλληλα όμως, η Royal Enfield σχεδιάζει και την επιστροφή του Scram με τον υγρόψυκτο κινητήρα Sherpa. Αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο scrambler μοντέλο με αισθητά αυξημένη απόδοση με τον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο των 450 cc που αποδίδει 40hp και 4,1 kgm.

Εδώ η Royal Enfield σχεδιάζει την πλήρη ανανέωση του Scram, καθώς έχει διαρρεύσει ένα σχέδιο της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας (κεντρική εικόνα) που μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από το Scram 440 που κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά. Στο νέο σχέδιο βλέπουμε μια σιλουέτα που θυμίζει πολύ Guerilla 450 με άλλη σέλα και ουρά, αλλά και μια ειδοποιό διαφορά: τροχό 19 ιντσών μπροστά, αντί 17 του Guerilla.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ινδικά μέσα, αμφότερα τα νέα αυτά μοντέλα δεν αναμένονται άμεσα στις αγορές, αλλά πιθανότατα θα παρουσιαστούν μέσα στο 2027.

Ετικέτες