Brixton BX 250 και BX 125 ABS

Διπλάσια κυβικά, παραπάνω δύναμη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/11/2017

Το ολοκαίνουριο Brixton BX 250 ήταν το λογικό επόμενο βήμα της εταιρείας του αυστριακού ομίλου KSR. Μετά την επιτυχία των μονοκύλινδρων αερόψυκτων BX One Two Five σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις όπως το BX125R και BX125X (που από φέτος θα έχουν στον εξοπλισμό τους και ABS), έρχεται το επίσης μονοκύλινδρο BX 250 να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στους ανοιχτούς δρόμους.

Η τροφοδοσία γίνεται με ψεκασμό και σύμφωνα με την Brixton η εξέλιξη του κινητήρα έγινε στην Ιαπωνία. Φυσικά θα έχει κι αυτό ABS στα φρένα όπως ορίζει η νομοθεσία της Ε.Ε. Από τις πρωτότυπες λεπτομέρειες του BX 250 είναι το ξύλινο διακοσμητικό κομμάτι πάνω στο ρεζερβουάρ, όπου ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να διαλέξει το σχέδιο που θέλει ή να φτιάξει ένα δικό του.

 Όλα τα φώτα είναι LED και η βάση της πινακίδας είναι στο πλάι.

Ταυτόχρονα η Brixton παρουσίασε και μια ειδική έκδοση του ΒΧ125, το Haycroft, το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 444 κομμάτια, με μια ιδιαίτερη σχεδίαση με μπικίνι φαίρινγκ και βαμμένο μπλε πλαίσιο, η οποία μεταφέρει πιστά το πνεύμα των cafe racers του παρελθόντος.

Ετικέτες

QJMOTOR COV 500 X: Νέα Enduro από τους Κινέζους - 47,6hp/134kg

Με 47,6 ίππους στα 134 κιλά!
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/11/2025

Η QJMOTOR παρουσιάζει τη νέα Enduro μοτοσυκλέτα COV 500 X, που αποδίδει 47,6 ίππους και ζυγίζει γεμάτη 134 κιλά.

Ο κινητήρας της COV 500 X είναι ένας μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 449,4 κυβικών που αποδίδει 47,6 ίππους στις 9.500 στροφές και 4,3 kg.m ροπής στις 7.500 στροφές, είναι εναρμονισμένος με προδιαγραφές Euro5+ και συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο.

Το πιρούνι της είναι ανεστραμμένο και πίσω φέρει ένα monoshock αμορτισέρ χωρίς όμως να δίνονται πληροφορίες ως προς τις διαδρομές. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 134 κιλά, με γεμάτο το ντεπόζιτο χωρητικότητας 10 λίτρων.

COV

Οι τροχοί είναι 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, τονίζοντας τον χωμάτινο προσανατολισμό της μοτοσυκλέτας. Το μεταξόνιο της COV 500 X είναι στα 1.495 mm και το ύψος της σέλας ορίζεται στα 960 mm.

Αναμένουμε από την εταιρεία περισσότερες πληροφορίες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και φυσικά ως προς το αν θα εισαχθεί στην χώρα μας.
Η τιμή θα παίξει σημαντικό λόγο καθώς δεν αναμένεται να έχει την εξέλιξη που έχει φανεί στο KOVE και αντανακλάται και στην ζυγαριά μεταξύ άλλο. Παρόλο που η απόδοση δεν διαφέρει πολύ από τον υπόλοιπο ανταγωνισό, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από KTM-Beta την τελευταία κυρίως πενταετία που η ιπποδύναμη έπεσε, τα κιλά του νέου COV 500X κάνουν την διαφορά αλλά προς τα πάνω. Σχεδόν είκοσι κιλά βαρύτερο από τα αντίστοιχα KTM και Beta και με παρόμοια απόδοση, η τιμή του COV 500X θα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του... 

Ετικέτες