CFMOTO NK 800 C22 Concept 2023 [VIDEO]: Πιο εντυπωσιακό από τον δωρητή

Με μονόμπρατσο και τις πλάτες της KTM
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/9/2022

Την άνοιξη και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου σας είχαμε ενημερώσει για την απόφαση της KTM να επαναφέρει στη γκάμα της το 790 Duke, το οποίο όμως δεν θα κατασκευάζεται στην Αυστρία, αλλά η κατασκευή του θα γίνεται εξολοκλήρου στην Κίνα, στο ολοκαίνουριο εργοστάσιο της CFMOTO με την οποία έχει πολύ στενή συνεργασία και είναι ο σύμμαχος της αυστριακής εταιρείας στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Στόχος της KTM είναι φυσικά να προσφέρει ένα entry-level μοντέλο στην μεσαία κατηγορία κυβισμού. Κι όταν λέμε “entry-level” εννοούμε σε τιμή και ιπποδύναμη, αφού οι 95 ονομαστικοί ίπποι του κινητήρα του 790 αντί των 105+ ίππων του κινητήρα του 890, επιτρέπου στην KTM να δημιουργήσει και έκδοση με μειωμένη ιπποδύναμη για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων.

Η επιστροφή του 790 Duke είχε δρομολογηθεί για το 2022, όμως με τα προβλήματα στις προμήθειες εξαρτημάτων και κυρίως ηλεκτρονικών να συνεχίζονται, η άφιξή του στις αγορές της δύσης πήρε παράταση με ανοιχτή ημερομηνία.

Τώρα όμως, η CFMOTO παρουσίασε στην Κίνα ένα νέο πρωτότυπο που βασίζεται στα μηχανικά μέρη του 790 Duke και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό στην εμφάνιση.

Με δεδομένο πως τις μοτοσυκλέτες της CFMOTO σχεδιάζει συνήθως το studio του Kiska στην Αυστρία, το οποίο είναι επίσης ο αποκλειστικός σχεδιαστής της KTM, το ΝΚ C22 Concept δείχνει αρκετά διαφορετικό από τα 790και 890 Duke.

Πέρα από τα φτεράκια, τα LED φώτα εμπρός και πίσω και το χυτό αλουμινένιο τιμόνι, το NK 800 έχει μονόμπρατσο ψαλίδι και εξατμίσεις της SC Project, αντί για το χυτό αλουμινένιο ψαλίδι των 790/890 Duke και τις εξατμίσεις της Akrapovic που συνήθως χρησιμοποιεί η KTM.

Τα φρένα είναι της J.Juan, όπως δηλαδή και στο 790 Duke, όμως οι αναρτήσεις δεν έχουν κάποιο brand name πάνω τους και πιθανόν να είναι της KYB που έχει εργοστάσιο στην Κίνα για να τροφοδοτεί τις τοπικές βιομηχανίες και είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή των κινέζικων εργοστασίων.

Προς το παρόν, το μόνο σίγουρα είναι πως η CFMOTO θα φτιάχνει τα 790 Duke για λογαριασμό της KTM, τα οποία θα έρθουν στην Ευρώπη όσο πιο γρήγορα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Για την περίπτωση του NK 800, τα πράγματα είναι λίγο πιο θολά, διότι η CFMOTO είχε δείξει και στο παρελθόν ένα πρωτότυπο Streetfighter με τον V2 κινητήρα της KTM, όμως ποτέ δεν έφτασε στο στάδιο της παραγωγής. Από την άλλη μεριά βέβαια, στην EICMA έδειξε ένα δικύλινδρο εν σειρά πρωτότυπο supersport στα 450 κυβικά και η μοτοσυκλέτα ήδη έχει μπει στην παραγωγή, ενώ τα δικύλινδρα 490 της KTM συνεχώς αναβάλουν την εμφάνισή τους…

 

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες