Ducati Desmosedici Stradale

Μάθαμε το όνομα, θα δούμε και τον κινητήρα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/9/2017

Η Ducati αποκάλυψε το όνομα της νέας V4 μοτοσυκλέτας της, που θα δούμε ολόκληρη στην προσεχή διεθνή έκθεση του Μιλάνου (EICMA) στις 9-12 Νοεμβρίου. Γιατί λέμε ότι θα την δούμε ολόκληρη στο Μιλάνο; Διότι πιο πριν, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα δούμε τον κινητήρα της σε μια ειδική παρουσίαση που θα κάνει η Ducati στην πίστα του Misano, κατά τη διάρκεια του επόμενου αγώνα των MotoGP.

Η Desmosedici Stradale (Stradale σημαίνει Δρόμου) θα είναι μόνο μία από τις μοτοσυκλέτες που θα έχουν αυτόν τον νέο V4 κινητήρα. Όπως μας έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο Claudio Domenicali, η Ducati θα παρουσιάσει μια πλήρη σειρά μοντέλων με κινητήρα V4, τόσο στα 1000, όσο και στα 1200 κυβικά. Αυτό εξηγεί σε έναν βαθμό και την ξεχωριστή παρουσίαση του κινητήρα, αφού ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της εταιρείας και δεν θα είναι αποκλειστικότητα μόνο της καινούριας superbike.

Για τους λάτρεις των V2, να θυμίσουμε ότι τόσο ο αερόψυκτος διβάλβιδος των 803 κυβικών, όσο και οι υγρόψυκτοι Testastretta DVT 1200 και Supersquadro 959 θα συνεχίσουν να παράγονται τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα ο Domenicali είχε πει στην παρουσίαση της τελευταίας Superleggera στην πίστα της Laguna Seca, ότι οι V2 κινητήρες θα εξελίσσονται διαρκώς. Όμως το ενδιαφέρον μας αυτή τη στιγμή είναι στον νέο V4, όπου η ιταλική εταιρεία μας έχει υποσχεθεί ότι θα είναι εντελώς διαφορετικός και πρωτοποριακός σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση και την τεχνολογία. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για μια επανασχεδιασμένη και φτηνότερη έκδοση ευρείας παραγωγής του κινητήρα της Desmosedici RR, αλλά για έναν κινητήρα που έχει σχεδιαστεί από την αρχή σε πάνω λευκό χαρτί. Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, έχουμε μερικές μέρες ακόμα για να αναρωτιόμαστε και να συζητάμε αν ο νέος V4 θα είναι Screamer ή Twin Pulse, αν θα έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων DVT, αν θα είναι μόνο 1000 κυβικά ή παραπάνω και φυσικά αν θα βγάζει περισσότερα από τα 200 άλογα που είχε η εξωτική Desmosedici RR.      

Ετικέτες

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες