Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati Desmosedici Stradale

Μάθαμε το όνομα, θα δούμε και τον κινητήρα

Η Ducati αποκάλυψε το όνομα της νέας V4 μοτοσυκλέτας της, που θα δούμε ολόκληρη στην προσεχή διεθνή έκθεση του Μιλάνου (EICMA) στις 9-12 Νοεμβρίου. Γιατί λέμε ότι θα την δούμε ολόκληρη στο Μιλάνο; Διότι πιο πριν, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα δούμε τον κινητήρα της σε μια ειδική παρουσίαση που θα κάνει η Ducati στην πίστα του Misano, κατά τη διάρκεια του επόμενου αγώνα των MotoGP.

Η Desmosedici Stradale (Stradale σημαίνει Δρόμου) θα είναι μόνο μία από τις μοτοσυκλέτες που θα έχουν αυτόν τον νέο V4 κινητήρα. Όπως μας έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο Claudio Domenicali, η Ducati θα παρουσιάσει μια πλήρη σειρά μοντέλων με κινητήρα V4, τόσο στα 1000, όσο και στα 1200 κυβικά. Αυτό εξηγεί σε έναν βαθμό και την ξεχωριστή παρουσίαση του κινητήρα, αφού ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της εταιρείας και δεν θα είναι αποκλειστικότητα μόνο της καινούριας superbike.

Για τους λάτρεις των V2, να θυμίσουμε ότι τόσο ο αερόψυκτος διβάλβιδος των 803 κυβικών, όσο και οι υγρόψυκτοι Testastretta DVT 1200 και Supersquadro 959 θα συνεχίσουν να παράγονται τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα ο Domenicali είχε πει στην παρουσίαση της τελευταίας Superleggera στην πίστα της Laguna Seca, ότι οι V2 κινητήρες θα εξελίσσονται διαρκώς. Όμως το ενδιαφέρον μας αυτή τη στιγμή είναι στον νέο V4, όπου η ιταλική εταιρεία μας έχει υποσχεθεί ότι θα είναι εντελώς διαφορετικός και πρωτοποριακός σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση και την τεχνολογία. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για μια επανασχεδιασμένη και φτηνότερη έκδοση ευρείας παραγωγής του κινητήρα της Desmosedici RR, αλλά για έναν κινητήρα που έχει σχεδιαστεί από την αρχή σε πάνω λευκό χαρτί. Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, έχουμε μερικές μέρες ακόμα για να αναρωτιόμαστε και να συζητάμε αν ο νέος V4 θα είναι Screamer ή Twin Pulse, αν θα έχει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων DVT, αν θα είναι μόνο 1000 κυβικά ή παραπάνω και φυσικά αν θα βγάζει περισσότερα από τα 200 άλογα που είχε η εξωτική Desmosedici RR.      

2018 New Ducati V4 Sound