Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati Multistrada V4 1100 2020: Μια “νέα” είδηση που ήδη την ξέρετε

Επιβεβαιωνόμαστε έξι μήνες μετά

Από εχθές (6 Ιουλίου) οι συντάκτες του γερμανικού περιοδικού Motorrad ισχυρίζονται πως είδαν στο δρόμο μια V4 Ducati Multistrada, εξοπλισμένη με δύο ραντάρ  (ένα εμπρός και ένα πίσω) τα οποία χρησιμεύουν για την λειτουργία του συστήματος ARAS (Advance Rider Assistance System) δηλαδή του συστήματος που ανιχνεύει πιθανούς κινδύνους και ειδοποιεί τον αναβάτη. Η Kawasaki, η KTM και άλλοι κατασκευαστές, επίσης δοκιμάζουν αντίστοιχα ραντάρ, αν και πρέπει να θεωρείται πως η Bosch είναι αυτή την στιγμή πιο κοντά στην παραγωγή από κάθε άλλο. Τέτοια συστήματα υπάρχουν ήδη στα αυτοκίνητα και αναλόγως του επιπέδου του hardware μπορούν να φτάσουν έως το επίπεδο της ημι-αυτόνομης λειτουργίας (αν το όχημα διαθέτει φρένα By wire και σύστημα διεύθυνσης by wire) όπως στην Mercedes E-Class που είχαμε δοκιμάσει παράλληλα με μοτοσυκλέτα και μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

το σύστημα ραντάρ, όπως το είδαμε από κοντά πέρσι, στην EICMA και θα υπάρχει στον εξοπλισμό πολλών μοτοσυκλέτων διαφορετικών κατασκευαστών:

Από εχθές λοιπόν την είδηση αναπαράγουν όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα, παρουσιάζοντάς την ως νέα. Η αλήθεια όμως είναι πως από την παρουσίαση της Panigale V4 στην EICMA του 2018 o Claudio Domenicali μας είχε πει πως αυτός ο κινητήρας θα έχει μια φτηνότερη έκδοση με μικρότερη ιπποδύναμη η οποία θα γίνει η βάση για να παρουσιαστεί μια ολόκληρη σειρά νέων μοντέλων. Την 1 Φεβρουαρίου του 2019, από αυτό εδώ το site του ΜΟΤΟ σας είχαμε πει πως για την έκθεση της EICMA η Ducati θα έχει την επί χρόνια αναμενόμενη Streetfighter έκδοση της Panigale V4, αλλά και μια μεγάλη έκπληξη που θα είναι μια V4 Multistrada η οποία θα αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα δικύλινδρη Hard Core έκδοση Pikes Pike. Την είδηση αυτή δεν τη γεννήσαμε από το μυαλό μας, αλλά προέκυψε κατά την διάρκεια του τελευταίου δείπνου που είχαμε με έναν υψηλόβαθμο μηχανολόγο της Ducati στην παρουσίαση της Multistrada 950S στην Ισπανία, όπως αναλυτικά διαβάσατε πρώτοι στο ΜΟΤΟ.

Επίσης στο ίδιο δείπνο μάθαμε πως συζητάνε ΣΟΒΑΡΑ για μια αερόψυκτη Multistrada 800 που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Moto Guzzi V85TT αλλά και το Yamaha Tenere 700 και θα βγει στην παραγωγή αν βρουν τρόπο η τιμή της να μην ξεπερνά τα 12.000-13.000 ευρώ, ως ανώτερο στάδιο το ποσό αυτό και όχι ως στόχος...