Ducati Multistrada V4 1100 2020: Μια “νέα” είδηση που ήδη την ξέρετε

Επιβεβαιωνόμαστε έξι μήνες μετά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/7/2019

Από εχθές (6 Ιουλίου) οι συντάκτες του γερμανικού περιοδικού Motorrad ισχυρίζονται πως είδαν στο δρόμο μια V4 Ducati Multistrada, εξοπλισμένη με δύο ραντάρ  (ένα εμπρός και ένα πίσω) τα οποία χρησιμεύουν για την λειτουργία του συστήματος ARAS (Advance Rider Assistance System) δηλαδή του συστήματος που ανιχνεύει πιθανούς κινδύνους και ειδοποιεί τον αναβάτη. Η Kawasaki, η KTM και άλλοι κατασκευαστές, επίσης δοκιμάζουν αντίστοιχα ραντάρ, αν και πρέπει να θεωρείται πως η Bosch είναι αυτή την στιγμή πιο κοντά στην παραγωγή από κάθε άλλο. Τέτοια συστήματα υπάρχουν ήδη στα αυτοκίνητα και αναλόγως του επιπέδου του hardware μπορούν να φτάσουν έως το επίπεδο της ημι-αυτόνομης λειτουργίας (αν το όχημα διαθέτει φρένα By wire και σύστημα διεύθυνσης by wire) όπως στην Mercedes E-Class που είχαμε δοκιμάσει παράλληλα με μοτοσυκλέτα και μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

το σύστημα ραντάρ, όπως το είδαμε από κοντά πέρσι, στην EICMA και θα υπάρχει στον εξοπλισμό πολλών μοτοσυκλέτων διαφορετικών κατασκευαστών:

Από εχθές λοιπόν την είδηση αναπαράγουν όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα, παρουσιάζοντάς την ως νέα. Η αλήθεια όμως είναι πως από την παρουσίαση της Panigale V4 στην EICMA του 2018 o Claudio Domenicali μας είχε πει πως αυτός ο κινητήρας θα έχει μια φτηνότερη έκδοση με μικρότερη ιπποδύναμη η οποία θα γίνει η βάση για να παρουσιαστεί μια ολόκληρη σειρά νέων μοντέλων. Την 1 Φεβρουαρίου του 2019, από αυτό εδώ το site του ΜΟΤΟ σας είχαμε πει πως για την έκθεση της EICMA η Ducati θα έχει την επί χρόνια αναμενόμενη Streetfighter έκδοση της Panigale V4, αλλά και μια μεγάλη έκπληξη που θα είναι μια V4 Multistrada η οποία θα αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα δικύλινδρη Hard Core έκδοση Pikes Pike. Την είδηση αυτή δεν τη γεννήσαμε από το μυαλό μας, αλλά προέκυψε κατά την διάρκεια του τελευταίου δείπνου που είχαμε με έναν υψηλόβαθμο μηχανολόγο της Ducati στην παρουσίαση της Multistrada 950S στην Ισπανία, όπως αναλυτικά διαβάσατε πρώτοι στο ΜΟΤΟ.

Επίσης στο ίδιο δείπνο μάθαμε πως συζητάνε ΣΟΒΑΡΑ για μια αερόψυκτη Multistrada 800 που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Moto Guzzi V85TT αλλά και το Yamaha Tenere 700 και θα βγει στην παραγωγή αν βρουν τρόπο η τιμή της να μην ξεπερνά τα 12.000-13.000 ευρώ, ως ανώτερο στάδιο το ποσό αυτό και όχι ως στόχος...

 

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες