Ducati Panigale V4 2023 - Ειδικές εκδόσεις Francesco Bagnaia και Alvaro Bautista

Σε περιορισμένη παραγωγή 260 μοτοσυκλετών έκαστη
Ducati Panigale V4 Champions Replica
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/12/2022

Για να γιορτάσει το double σε MotoGP & WorldSBK, η Ducati δημιούργησε δυο ειδικές εκδόσεις του Panigale V4 στα χρώματα των μοτοσυκλετών των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του 2022, Francesco Bagnaia και Alvaro Bautista.

Οι εορταστικές εκδόσεις αποκαλύφθηκαν στη γιορτή “Campioni in Piazza2” που έγινε στην Piazza Maggiore στην Bologna, στις 15 Δεκεμβρίου 2022, όπου οι δυο Πρωταθλητές φωτογραφήθηκαν καβάλα στις δυο μοτοσυκλέτες.

Panigale Champions edition

Κάθε μία από τις δυο εκδόσεις θα κυκλοφορήσει σε 260 αντίτυπα -συμβολικός αριθμός που παίζει με το 1926, το έτος ίδρυσης της Ducati-, με τα χρώματα, τους χορηγούς, αλλά και τα αυτόγραφα των Πρωταθλητών (στο ρεζερβουάρ), με τα τελευταία να προστατεύονται από βερνίκι.

Όπως και οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες από τις οποίες εμπνέονται, οι δυο ειδικές εκδόσεις θα προσφέρονται αποκλειστικά ως μονόσελες, και με την προσθήκη έξτρα εξοπλισμού που θα περιλαμβάνει αλουμινένια billet τιμονόπλακα, με χαραγμένο τον αύξοντα αριθμό της κάθε μοτοσυκλέτας, ξηρό συμπλέκτη STM-EVO SBK, road-legal τελικό Akrapovic (-2 κιλά βάρος), Stylema R δαγκάνες, MCS τρόμπα φρένου, Rizoma ρυθμιζόμενα μαρσπιέ και αγωνιστική ζελατίνα.

Panigale V4 Champions

Παράλληλα, διαθέτουν πλειάδα από carbon επίσημα αξεσουάρ (φτερά, κάλυμμα εναλλάκτη, αεραγωγοί φρένων, κ.α.), ενώ η σειρά που είναι αφιερωμένη στον Bautista έχει και βουρτσισμένο το αλουμινένιο ρεζερβουάρ.

Κάθε μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει με πιστοποιητικό γνησιότητας, κουκούλα και σύστημα τηλεμετρίας Ducati Data Analayser+, ενώ παράλληλα ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει και τον εξοπλισμό για νόμιμη κίνηση στον δρόμο.

Ετικέτες

BMW Motorrad M 1000 XR - 200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά

Παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή, περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο παραγωγής το Β' 6μηνο του 23
BMW M 1000 XR Prototype
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/6/2023

Με την πρωτότυπη M 1000 XR, η BMW Motorrad μας δίνει μία πρώτη γεύση από το τρίτο μοντέλο M της, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Β' 6μηνο του 2023. Μια ψηλή μοτοσυκλέτα sport-τουρισμού με έφεση στην υπερβολή, με απόδοση 200 hp και βάρος μόλις 223 γεμάτων κιλών!

Το γράμμα M είναι παγκοσμίως συνώνυμο της αγωνιστικής επιτυχίας και των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της BMW. Το 2019 η BMW Motorrad ξεκίνησε με τη σειρά της να χρησιμοποιεί το γράμμα Μ για τεχνικό ρουχισμό και για αξεσουάρ. Τα επόμενα χρόνια παρουσιάστηκαν οι δυο πρώτες M εκδόσεις της BMW Motorrad, με τη μορφή της M RR και της M R.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων της BMW Motorrad και μία παράδοση σχεδόν ενός αιώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το τρίτο μοντέλο της σειράς Μ, η πρωτότυπη M 1000 XR αποτελεί πρόγευση μιας supersport μοτοσυκλέτας τουρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως καθημερινό μεταφορικό μέσο, ως μοτοσυκλέτα σπορ-τουρισμού, αλλά και ως Supersport μοτοσυκλέτα σε track day χρήση.

200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά!

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Ως βάση εδώ χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος κινητήρας της supersport BMW S 1000 RR, ο οποίος διαθέτει την τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού και βύθισης των βαλβίδων BMW ShiftCam. Με απόδοση πάνω από 200 hp, βάρος μόλις 223 kg με γεμάτο ρεζερβουάρ, η M XR διαθέτει κορυφαίο πλαίσιο, αναρτήσεις, αεροδυναμική και ηλεκτρονικά βοηθήματα, αποτελώντας μια μοναδική crossover μοτοσυκλέτα.

Περαιτέρω μείωση του βάρους και ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά μπορούν να επιτευχθούν με το M Competition Package, το οποίο διατίθεται ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός. Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου M XR είναι περίπου 280 χλμ/ώρα!

M winglets αεροδυναμικά "φτεράκια"

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Πέρα από τα κορυφαία περιφερειακά, η αεροδυναμική αποτέλεσε επίσης βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του πρωτότυπου M XR. Η νέα M XR απέκτησε αεροδυναμικά "φτεράκια" με στόχο να κρατά τον μπροστινό τροχό "βιδωμένο" στην άσφαλτο ακόμη και στις πιο βίαιες επιταχύνσεις στις μεγάλες ταχύτητες. Το πρόσθετο φορτίο που ασκείται στον εμπρός τροχό εξουδετερώνει την τάση ανύψωσής του κατά την επιτάχυνση, με αποτέλεσμα το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης να παρεμβαίνει λιγότερο. Έτσι περισσότερη κινητήρια ισχύς μετατρέπεται σε επιτάχυνση με αποτέλεσμα ο αναβάτης να επιτυγχάνει ταχύτερο χρόνο στην πίστα. Η σέλα και το τρίγωνο της θέσης του αναβάτη έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζεται με βέλτιστο τρόπο ο μπροστινός τροχός, βοηθώντας ακόμα περισσότερο το κράτημα.

Φρένα M με ακτινική τρόμπα μπροστά

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Όπως η M RR και η M R, έτσι και η νέα M XR διαθέτει φρένα M. Αυτά αναπτύχθηκαν με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από τα αγωνιστικά φρένα στις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσικλέτες της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Οι δαγκάνες των φρένων M διαθέτουν μπλε ανοδιωμένη επίστρωση σε συνδυασμό με το διάσημο λογότυπο M.

Η BMW Motorrad θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα BMW M 1000 XR το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Δείτε παρακάτω το θεαματικό βίντεο για τη μοτοσυκλέτα, που έγινε με τη συνδρομή του αναβάτη της BMW στο Isle of Man TT, Peter Hickman!

 

BMW Motorrad Βαγιανέλης

Ετικέτες