Ducati Panigale V4 2023 - Ειδικές εκδόσεις Francesco Bagnaia και Alvaro Bautista

Σε περιορισμένη παραγωγή 260 μοτοσυκλετών έκαστη
Ducati Panigale V4 Champions Replica
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/12/2022

Για να γιορτάσει το double σε MotoGP & WorldSBK, η Ducati δημιούργησε δυο ειδικές εκδόσεις του Panigale V4 στα χρώματα των μοτοσυκλετών των Παγκόσμιων Πρωταθλητών του 2022, Francesco Bagnaia και Alvaro Bautista.

Οι εορταστικές εκδόσεις αποκαλύφθηκαν στη γιορτή “Campioni in Piazza2” που έγινε στην Piazza Maggiore στην Bologna, στις 15 Δεκεμβρίου 2022, όπου οι δυο Πρωταθλητές φωτογραφήθηκαν καβάλα στις δυο μοτοσυκλέτες.

Panigale Champions edition

Κάθε μία από τις δυο εκδόσεις θα κυκλοφορήσει σε 260 αντίτυπα -συμβολικός αριθμός που παίζει με το 1926, το έτος ίδρυσης της Ducati-, με τα χρώματα, τους χορηγούς, αλλά και τα αυτόγραφα των Πρωταθλητών (στο ρεζερβουάρ), με τα τελευταία να προστατεύονται από βερνίκι.

Όπως και οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες από τις οποίες εμπνέονται, οι δυο ειδικές εκδόσεις θα προσφέρονται αποκλειστικά ως μονόσελες, και με την προσθήκη έξτρα εξοπλισμού που θα περιλαμβάνει αλουμινένια billet τιμονόπλακα, με χαραγμένο τον αύξοντα αριθμό της κάθε μοτοσυκλέτας, ξηρό συμπλέκτη STM-EVO SBK, road-legal τελικό Akrapovic (-2 κιλά βάρος), Stylema R δαγκάνες, MCS τρόμπα φρένου, Rizoma ρυθμιζόμενα μαρσπιέ και αγωνιστική ζελατίνα.

Panigale V4 Champions

Παράλληλα, διαθέτουν πλειάδα από carbon επίσημα αξεσουάρ (φτερά, κάλυμμα εναλλάκτη, αεραγωγοί φρένων, κ.α.), ενώ η σειρά που είναι αφιερωμένη στον Bautista έχει και βουρτσισμένο το αλουμινένιο ρεζερβουάρ.

Κάθε μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει με πιστοποιητικό γνησιότητας, κουκούλα και σύστημα τηλεμετρίας Ducati Data Analayser+, ενώ παράλληλα ο ιδιοκτήτης θα παραλάβει και τον εξοπλισμό για νόμιμη κίνηση στον δρόμο.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες