Ducati SuperSport 939 - Ζωντανά από την Intermot!

4/10/2016

Ένα superbike για το δρόμο

Όπως είχαμε γράψει και χθες εδώ, η Ducati παρουσίασε τα νέα χρώματα και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις για τα Monster 821 τα Multistrada 1200, τα Diavel και τα 1299 Panigale και Panigale R, κρατώντας για την Intermot ως εντελώς νέο μοντέλο το Supersport 939.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ducati, η φιλοσοφία κατασκευής της μοτοσυκλέτας είναι να φέρει την αίσθηση των superbikes στις πραγματικές συνθήκες στο δρόμο, χωρίς τους περιορισμούς των απόλυτων σύγχρονων κατασκευών.

Μετά την προ-παρουσίαση για όσους παρευρέθηκαν στο φετινό WDW, το SuperSport έκανε την επίσημη παρουσίαση του στο περίπτερο της Ducati πριν από λίγη ώρα.

Ο κινητήρας του νέου μοντέλου είναι –φυσικά- ένας δικύλινδρος V-90° Testastretta 11°, με χωρητικότητα 937 κυβικών εκατοστών, ο οποίος αποδίδει 113 ίππους και 9,8kgm ροπής, ενώ διαθέτει τρεις χάρτες απόδοσης (Sport, Touring και Urban).

Το πλαίσιο είναι ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα –τι άλλο;- που δίνει μεταξόνιο 1.478mm, με το συνολικό βάρος να ανέρχεται στα 210 κιλά. Το πιρούνι είναι 41mm της Marzocchi και διαθέτει πλήρεις ρυθμίσεις, ενώ την πίσω ανάρτηση έχει αναλάβει ένα αμορτισέρ της Sachs το οποίο ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση της επαναφοράς.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην συμπεριφορά αλλά και στην άνεση που προσφέρει σε αναβάτη και συνεπιβάτη, με μια ευρύχωρη και σχετικά πιο όρθια θέση οδήγησης και με μεγάλη απόσταση μεταξύ των μαρσπιέ και της σέλας του συνεπιβάτη, όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι από κοντά. Η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις με συνολικό εύρος ρύθμισης στα 50mm.

Παρά την προσπάθεια να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά σχετικά επίπεδα, δεν έγιναν "εκπτώσεις" στην κατασκευή του Supersport, το οποίο φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό του το Ducati Safety Pack που περιλαμβάνει traction control και το ABS της Bosch, ενώ λεπτομέρειες όπως η μονοκόμματη χυτή βάση για τα όργανα και τους καθρέφτες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

 

 

Τα όργανα είναι πλήρως ψηφιακά ίδια με την μονόχρωμη οθόνη του 959, οι διακόπτες είναι εντελώς καινούργιοι, ενώ ο συμπλέκτης διαθέτει μηχανική οδήγηση.

 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η έκδοση "S" που "φοράει" πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins και διαθέτει quickshifter (με λειτουργία στα ανεβάσματα και στα κατεβάσματα των σχέσεων) και πλαστικό κάλυμμα για την σέλα του συνεπιβάτη. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο του 2017.

 

 

 

 

 

 

 

Μικρές ανανεώσεις και νέα χρώματα:

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες