Γράφτηκε από: 

Ducati SuperSport 939 - Ζωντανά από την Intermot!

Ένα superbike για το δρόμο

Όπως είχαμε γράψει και χθες εδώ, η Ducati παρουσίασε τα νέα χρώματα και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις για τα Monster 821 τα Multistrada 1200, τα Diavel και τα 1299 Panigale και Panigale R, κρατώντας για την Intermot ως εντελώς νέο μοντέλο το Supersport 939.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ducati, η φιλοσοφία κατασκευής της μοτοσυκλέτας είναι να φέρει την αίσθηση των superbikes στις πραγματικές συνθήκες στο δρόμο, χωρίς τους περιορισμούς των απόλυτων σύγχρονων κατασκευών.

Μετά την προ-παρουσίαση για όσους παρευρέθηκαν στο φετινό WDW, το SuperSport έκανε την επίσημη παρουσίαση του στο περίπτερο της Ducati πριν από λίγη ώρα.

Ο κινητήρας του νέου μοντέλου είναι –φυσικά- ένας δικύλινδρος V-90° Testastretta 11°, με χωρητικότητα 937 κυβικών εκατοστών, ο οποίος αποδίδει 113 ίππους και 9,8kgm ροπής, ενώ διαθέτει τρεις χάρτες απόδοσης (Sport, Touring και Urban).

Το πλαίσιο είναι ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα –τι άλλο;- που δίνει μεταξόνιο 1.478mm, με το συνολικό βάρος να ανέρχεται στα 210 κιλά. Το πιρούνι είναι 41mm της Marzocchi και διαθέτει πλήρεις ρυθμίσεις, ενώ την πίσω ανάρτηση έχει αναλάβει ένα αμορτισέρ της Sachs το οποίο ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση της επαναφοράς.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην συμπεριφορά αλλά και στην άνεση που προσφέρει σε αναβάτη και συνεπιβάτη, με μια ευρύχωρη και σχετικά πιο όρθια θέση οδήγησης και με μεγάλη απόσταση μεταξύ των μαρσπιέ και της σέλας του συνεπιβάτη, όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι από κοντά. Η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις με συνολικό εύρος ρύθμισης στα 50mm.

Παρά την προσπάθεια να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά σχετικά επίπεδα, δεν έγιναν "εκπτώσεις" στην κατασκευή του Supersport, το οποίο φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό του το Ducati Safety Pack που περιλαμβάνει traction control και το ABS της Bosch, ενώ λεπτομέρειες όπως η μονοκόμματη χυτή βάση για τα όργανα και τους καθρέφτες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

 

 

Τα όργανα είναι πλήρως ψηφιακά ίδια με την μονόχρωμη οθόνη του 959, οι διακόπτες είναι εντελώς καινούργιοι, ενώ ο συμπλέκτης διαθέτει μηχανική οδήγηση.

 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η έκδοση "S" που "φοράει" πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins και διαθέτει quickshifter (με λειτουργία στα ανεβάσματα και στα κατεβάσματα των σχέσεων) και πλαστικό κάλυμμα για την σέλα του συνεπιβάτη. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάρτιο του 2017.

 

 

 

 

Ducati SuperSport

 

 

 

Μικρές ανανεώσεις και νέα χρώματα:

Tags: