EICMA - Phelon & Moore: Capetown 7X limited edition 2026: Designed by Pininfarina

Περιορισμένη έκδοση σε μόλις 595 κομμάτια - Με πρόσθετα αξεσουάρ, σε χτυπητό λευκό χρώμα
Phelon and Moore
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/11/2025

Την αναγεννημένη πρώην βρετανική και νυν κινέζικη Phelon & Moore την ξαναείδαμε στην περσινή EICMA με την επανεκκίνηση της εταιρείας, ενώ σύντομα περιμένουμε και τις μοτοσυκλέτες της στην χώρα μας από τις αρχές του επόμενου έτους.

Η Capetown 7X limited edition Design by Pininfarina της Phelon & Moore, είναι σχεδιασμένη σε συνεργασία με τον θρυλικό ιταλικό οίκο σχεδιασμού Pininfarina, οίκο διάσημο για τις συνεργασίες του με εμβληματικές εταιρίες αυτοκινήτων όπως Ferrari, Alfa Romeo και Maserati.

Η Capetown 7X έρχεται σε λευκό χρώμα με κόκκινες και γκρι λωρίδες και έχει εμπλουτιστεί με μια σειρά από αποκλειστικά αεροδυναμικά εξαρτήματα, που έχουν αναπτυχθεί σε αεροσήραγγα, όπως η μεγαλύτερη ζελατίνα με υποστήριξη CNC, οι χούφτες από ανθρακόνημα και αλουμίνιο και το ειδικά σχεδιασμένο τιμόνι.

Το σχέδιο συμπληρώνεται από μία σέλα που έχει κεντημένο το λογότυπο “Pininfarina 95”, που αναφέρεται στην 95η επέτειο της Pininfarina, με τον αριθμό 95 να κοσμεί επίσης και το ρεζερβουάρ ης μοτοσυκλέτας. Η υπογραφή “Design by Pininfarina” βρίσκεται στο φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας, κάτω από την οθόνη και στο ειδικό αλουμινένιο top box. Η έκδοση αυτή θα παραχθεί σε μόλις 595 κομμάτια.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας θα είναι τα ίδια με την βασική έκδοση που φέρει δικύλινδρο κινητήρα 693 cc που αποδίδει 74 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 6,93 kg.m ροπής στις 6.500 στροφές.

Phelon

Μπροστά βρίσκουμε ένα ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 43 mm και διαδρομής 170 mm και ρυθμιζόμενο monoshock αμορτισέρ με διαδρομή 170 mm πίσω.

Στο σύστημα πέδησης συναντάμε δύο δίσκους 320 mm με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά και μονό δίσκο 260 mm με διπίστονη δαγκάνα πίσω.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 249 κιλά γεμάτη, με το ύψος της σέλας να ορίζεται στα 830 mm, ενώ ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα mirroring, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, Traction Control System (TCS), Tyre pressure monitoring system (TPMS), Off-road ABS και LED φώτα.

QJMOTOR SRK 600 RS – Η τετρακύλινδρη supersport ανανεώνεται και χαμηλώνει την τιμή της στην Κίνα

Η τετρακύλινδρη SRK 600 RS των 620 cc και 100 hp φρεσκάρεται με αναβαθμίσεις που μυρίζουν εξαγωγή προς δυσμάς
qjmotor srk 600 rs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Η τετρακύλινδρη supersport μοτοσυκλέτα της QJMOTOR ήταν διαθέσιμη στην αγορά της Κίνας εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αποκτώντας τώρα την πρώτη της σημαντική αναβάθμιση.

Ένα στοιχείο που δεν αλλάζει είναι ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας που εδράζει σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, μετρά 680 cc και δηλώνει μέγιστη ισχύ 100 hp και μέγιστη ροπή 6,9 kgm για ονομαστική τελική ταχύτητα 220 km/h.

qjmotor srk 600 rs

Η μεγάλη είδηση είναι η προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού ride-by-wire της Marelli, χάρη στο οποίο το SRK 600 RS αποκτά τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις: Rain (που περιγράφεται ως περιορισμός ισχύος στα επίπεδα μοτοσυκλέτας 300cc), Standard και Sport.

Η αρχική έκδοση της μοτοσυκλέτα διέθετε quickshifter μόνο για το ανέβασμα σχέσης, ενώ πλέον η νέα γενιά φορά ένα εξάρτημα που δουλεύει τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα (δύο δρόμων), ενώ εξοπλίζεται και με σύστημα Cruise Control.

qjmotor srk 600 rs

Το ηλεκτρονικό πακέτο του SRK 600 RS περιλαμβάνει ακόμη Cornering ABS και σύστημα Traction Control που ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα ευαισθησίας.

Η διεπαφή του αναβάτη είναι μια οθόνη έγχρωμη TFT που στο νέο μοντέλο έχει φρέσκια εμφάνιση.

Στις αναρτήσεις η QJMOTOR διατηρεί τις ρυθμιζόμενες Marzocchi του αρχικού μοντέλου και τις ενισχύει με ένα σταμπιλιζατέρ τιμονιού της ίδιας ιταλικής εταιρείας. Ομοίως πράττει και στα φρένα, όπου το ζεύγος των ακτινικών τετραπίστονων Brembo Μ4.32 συνεχίζει στην κινέζικη supersport.

qjmotor srk 600 rs

Τέλος, έχουμε αλλαγές στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, η οποία διατηρεί το ίδιο σχέδιο που είχε εξαρχής, με μερικές διαφορές: νέος ανεμοθώρακας που θεωρητικά προσφέρει βελτιωμένη προστασία στον αναβάτη, νέοι καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας και νέο τελικό εξάτμισης, στο ίδιο σχέδιο αλλά λίγο μακρύτερο του προκατόχου του.

Το απερχόμενο SRK 600 RS δήλωνε 206 κιλά με όλα τα υγρά, που περιλαμβάνουν και 16 λίτρα καυσίμου, ενώ για το νέο η QJMOTOR δεν έχει αποκαλύψει την αντίστοιχη τιμή. Εικάζουμε πως δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα καθώς δεν έχουν αλλάξει τα βασικά δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας.

 

qjmotor srk 600 rs

Αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο σάλο στον κινέζικο Τύπο σχετικά με το ανανεωμένο SRK 600 RS - που θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα από τις 8 Απριλίου - πάντως είναι η τιμή του. Η QJMOTOR διέθετε στην Κίνα το προηγούμενο μοντέλο προς 38.999 γιουάν, ή περίπου €4.920 (ισοτιμία 31/3/2026), ωστόσο το αναβαθμισμένο μοντέλο ανακοινώθηκε ακόμη φθηνότερα, στα 34.999 (περίπου €4.400) και επιπλέον διατίθεται δίπλα σε μια πιο φτηνή εκδοχή που δεν έχει το ηλεκτρονικό γκάζι και στη θέση των Marzocchi και Brembo φορά αναρτήσεις και φρένα κινέζικης προέλευσης, η οποία κοστολογείται ακόμη πιο κάτω, στα 29.999 γιουάν (περίπου €3.785).

Πρόκειται για τιμολόγηση που σε κινέζικα μέσα περιγράφεται με ιδιαιτέρως θορυβώδεις ατάκες όπως “η QJMOTOR τρελάθηκε” ή “θα σκοτώσει άλλες κινέζικες μάρκες”. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως το ανανεωμένο SRK 600 RS αφορά τις δυτικές αγορές, ωστόσο η δημιουργία μιας έκδοσης με πολύ επώνυμα περιφερειακά (Marzocchi, Marelli, Brembo) από τη μια και η προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού από την άλλη προλειαίνουν το έδαφος για την πιθανή προσαρμογή στις προδιαγραφές Euro 5+ και ενδεχόμενη εξαγωγή του στην Ευρώπη. Και γιατί όχι, λέμε εμείς.

Ετικέτες