Έτσι θα είναι οι Honda στο μέλλον

Ηλεκτρική γυμνή μοτοσυκλέτα, στα πρότυπα του CB500F
Honda ηλεκτρική μοτοσυκλέτα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/12/2022

Σε σκίτσο για το άρμα που θα χρησιμοποιήσει η Honda στην αμερικάνικη γιορτή Rose Parade, βλέπουμε για πρώτη φορά ένα σκίτσο από μια επερχόμενη γυμνή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το Tournament of Roses Parade, γνωστό και ως Rose Parade, είναι μια ετήσια παρέλαση αρμάτων καλυμμένων με λουλούδια στη λεωφόρο Colorado στην Pasadena, που φέτος θα γίνει στις 2 Ιανουαρίου.

Η Honda είναι μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης από το 2011, ενώ το άρμα του κύριου χορηγού θέτει το θέμα για τη διακόσμηση των αρμάτων που ακολουθούν. Στο δελτίο τύπου της για τη γιορτή του 2023 έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο του άρματος της, στο οποίο βλέπουμε ένα αεροσκάφος Honda Jet Elite II, ένα ηλεκτρικό Prologue SUV, το υβριδικό Acura ARX-06, το πρωτότυπο Evtol, και μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

gg

Πριν λίγους μήνες η Honda παρουσίασε τα ηλεκτρικά της πλάνα, με μια ποικιλία από 10 επερχόμενα ηλεκτρικά δίκυκλα, scooter, μοτοποδήλατα και μεγαλύτερα “Fun Evs” που αναμένεται να βγουν στην παραγωγή το 2024 και το 2025. Σην ανακοίνωση εκείνη είχαμε δει και τα πρώτα σκίτσα από τις μοτοσυκλέτες και τα scooter, ενώ το “Big H” στοχεύει στην ανθρακική ουδετερότητα της μέχρι το 2050, και σε ένα όραμα για 100% πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Β. Αμερική μέχρι το 2040.

Παράλληλα, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως εξελίσσουν μια ολοκαίνουργια μπαταρία στερεάς κατάστασης, η οποία θα εξοπλίσει όλα τους τα νέα ηλεκτρικά δίκυκλα.

honda

Επιστρέφοντας στην επερχόμενη γιορτή των Ρόδων, στο άρμα της Honda -με τίτλο Forever Determined, ήτοι Πάντα Αποφασισμένοι / Αποφασισμένη-, βλέπουμε ένα πολύ λεπτομερέστερο και έγχρωμο σκίτσο μιας κόκκινης ηλεκτρικής γυμνής μοτοσυκλέτας σε streetfighter ύφος -θυμίζει μεταξύ άλλων και το CB500F-, με αεροδυναμικά βοηθήματα (“φτεράκια”), ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, σπορ διαρρύθμιση στις σέλες αναβάτη-συνεπιβάτη, ακτινική δαγκάνα (ή δαγκάνες, δεν φαίνεται η άλλη πλευρά) και δισκόφρενα-μαργαρίτες. Το πλαίσιο είναι κλειστό σωληνωτό, περικλείοντας μπαταρία και κινητήρα που δείχνουν να αποτελούν ενιαίο όγκο.

Για την ώρα η Honda δεν δίνει καμία πληροφορία για το δίτροχο έκθεμα του άρματος της, ενώ αναφέρεται σε αυτό απλά ως “μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Honda”.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τη μοτοσυκλέτα -την οποία βλέπουμε για πρώτη φορά- όλα τα υπόλοιπα οχήματα στο άρμα της Honda είτε βρίσκονται στην παραγωγή, είτε εξελίσσονται για εκείνη, κι έτσι δεν πιστεύουμε πως η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας είναι τυχαία, απλά και μόνο για να μην λείπουν τα δίκυκλα από το άρμα.

Τώρα αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μοτοσυκλέτα από τη Honda, πιθανώς μάλιστα πριν την παρέλαση της 2ης Ιανουαρίου του 2023.

Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK - Max Biaggi specials

Ειδικές εκδόσεις που γιορτάζουν την πρώτη νίκη της RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK
RSV4 Factory SE-09
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/4/2024

Στον αμερικάνικο γύρο του MotoGP στο Austin, έκαναν το ντεμπούτο τους δυο ειδικές εκδόσεις της Aprilia, γιορτάζοντας την πρώτη νίκη της εμβληματικής RSV4 του Max Biaggi, στο Brno, νίκη που σηματοδότησε την αρχή για μια θριαμβευτική πορεία που οδήγησε στην κατάκτηση επτά Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων -αναβατών και κατασκευαστών.

Ήταν 26 Ιουλίου 2009 όταν ο Max Biaggi, στην πίστα του Brno, πήρε την πρώτη νίκη της Aprilia RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Αυτό θα ήταν το πρώτο επεισόδιο της ένδοξης πορείας της RSV4, σε μια από τις πιο νικηφόρες ιστορίες που έχει γράψει ποτέ ένα μοντέλο στο σημαντικότερο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παραγωγής στον κόσμο, με μια εξαιρετική συλλογή από επτά παγκόσμιους τίτλους (3 αναβάτη και 4 κατασκευαστή), 44 νίκες και 102 βάθρα.

RSV4 Factory SE-09

Τώρα, η Aprilia γιορτάζει αυτή την ιστορική ημέρα για τη μάρκα, επαναφέροντας το εμβληματικό χρώμα που συμβολίζει το θεαματικό ντεμπούτο της RSV4 σε 2 σπέσιαλ εκδόσεις: τη superbike RSV4 Factory και τη hypernaked Tuono V4 Factory. Πέρα από τον σπέσιαλ χρωματισμό, στη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, η RSV4 Factory και η Tuono V4 Factory διατίθενται με αεραγωγούς μπροστινών φρένων από ανθρακονήματα και με μπροστινό φτερό από ανθρακονήματα στον στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα, έρχονται με αύξοντα αριθμό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

RSV4 Factory SE-09

Έτσι γεννήθηκε η ειδική αριθμημένη έκδοση SE-09 SBK, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP Grand Prix of the Americas στο Austin του Τέξας. Κι ως ευτυχές γεγονός, δίπλα στην παρουσίαση των 2 ειδικών εκδόσεων, είχμα και τον απόλυτο θρίαμβο ης Aprilia, όπου ο Maverick Vinales σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ γύρου, πήρε την pole position και κέρδισε και τους δυο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, καβάλα στην RS-GP24!

Ετικέτες