GWM Souo S 2000 ST – Το κινεζικό Gold Wing των 2.000 κυβικών με 8 κυλίνδρους και DCT κιβώτιο… 8 σχέσεων!

Η Great Wall Motor κάνει δυναμική είσοδο στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, με ευθεία αναφορά -βλ. πιστή αντιγραφή- στο τουριστικό μοντέλο της Honda
motomagGWM Souo S 2000 ST – Παρουσιάστηκε το κινεζικό Gold Wing των 2.000 κυβικών με 8 κυλίνδρους και κιβώτιο… 8 σχέσεων!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

20/5/2024

Με στόχο να κάνει εμφανή την παρουσία της στον χώρο της μοτοσυκλέτας με το καλημέρα, η GWM κάνει ντεμπούτο στους δυο τροχούς με ένα θηριώδες τουριστικό μοντέλο υπό το όνομα Souo ("Search Own, Unlimited Outlook"), το οποίο μοιάζει έντονα (σε βαθμό μήνυσης) με το Gold Wing της Honda, ενώ εξοπλίζεται με έναν θηριώδη boxer 2.000 κυβικών, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο αντίστοιχης διάταξης σε μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής.

Οι πατέντες του νέου… κτήνους είχαν ήδη διαρρεύσει δίνοντάς μας μία ιδέα για το τι να περιμένουμε όσον αφορά τον κινητήρα. Οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, με τη διάταξη να παραμένει flat και οι οχτώ κύλινδροι να φέρνουν συνολικά 2.000 κυβικά χωρητικότητας. Αυτό που δεν ξέραμε και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το κιβώτιο… 8 σχέσεων συν της όπισθεν (ενώ μπορεί να κινηθεί και μπροστά σε ρυθμούς βάδην) -μία περισσότερη από το Gold Wing στην DCT έκδοση. Την μετάδοση της ισχύος στον πίσω τροχό αναλαμβάνει, όπως έχουμε δει και από τις πατέντες, ένας άξονας.

GWM

Ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά στα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας, βλέπουμε ότι απουσιάζουν τόσο ο συμπλέκτης στο αριστερό γκριπ, όσο και ο λεβιές ταχυτήτων στο πόδι! Ταυτόχρονα, η δομή του κινητήρα -που θυμίζει αρκετά τον εξακύλινδρο boxer της Honda- μοιάζει να χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχο σύστημα διπλού συμπλέκτη, το οποίο βασίζεται στις ίδιες αρχές με αυτό του ιαπωνικού εργοστασίου.

Engine

Βασική διαφορά μεταξύ των δύο μονάδων ισχύος είναι ότι η Honda έχει επιλέξει 1ΕΕΚ, ενώ η θυγατρική Souo της GWM έχει επιλέξει να εφαρμόσει 2ΕΕΚ, προσπαθώντας να υπερκεράσει τη Honda παντού!

GWM Souo S 2000 ST – Παρουσιάστηκε το κινεζικό Gold Wing των 2.000 κυβικών με 8 κυλίνδρους και κιβώτιο… 8 σχέσεων!

Παρόμοιο με το Gold Wing είναι και το πλαίσιο, ενώ μπροστά βλέπουμε μία ανάρτηση τύπου Hossack, ίδιας φιλοσοφίας με το αντίστοιχο της Gold Wing, ενώ οι Κινέζοι αναφέρουν πως οι αναρτήσεις είναι ημί-ενεργητικές! Μπροστά οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες ανήκουν στην Brembo. Περισσότερα στοιχεία, όπως απόδοση και διαστάσεις δεν είναι ακόμη γνωστά, με το βάρος του θηριώδους S 2000 ST να ανακοινώνεται στα 400 κιλά.

GWM Souo S 2000 ST – Παρουσιάστηκε το κινεζικό Gold Wing των 2.000 κυβικών με 8 κυλίνδρους και κιβώτιο… 8 σχέσεων!

Οι LED προβολείς που καλύπτονται πίσω από τη μεγάλη ενιαία μάσκα, χαρίζουν μία άγρια εμφάνιση στη μοτοσυκλέτα, αντλώντας επιρροές από την Indian. Το πίσω φωτιστικό σώμα, το οποίο μοιάζει να είναι ίδιας τεχνολογίας, αντλεί ξεκάθαρη έμπνευση από το αντίστοιχο της Gold Wing, διατρέχοντας όλο το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε θερμαινόμενη σέλα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και blind spot assist.

souo

Αυτό που ξεχωρίζει αμέσως είναι η τεράστια έγχρωμη οθόνη των 12,3 ιντσών, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία είναι αφής, ενώ υποστηρίζει φωνητικές εντολές και over-the-air ενημερώσεις λογισμικού.

GWALL

Και ηχοσύστημα έχουμε, καθώς δίπλα από την οθόνη, βλέπουμε δύο ηχεία. Τον πλούσιο εξοπλισμό ολοκληρώνει η γυαλιστερή μαύρη βαφή με χρυσές λεπτομέρειες και το χρώμιο σε διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας, όπως το τιμόνι. Οι διακόπτες ακολουθούν και αυτοί το πρότυπο της μεγάλης τουριστικής μοτοσυκλέτας της Honda, με πολλούς από αυτούς να εντοπίζονται πάνω στα χειριστήρια, ενώ καταλαμβάνουν και μέρος του ρεζερβουάρ. Στην παρουσίαση είδαμε και δυο ακόμα χρωματικές επιλογές, αυτή του κόκκινου με γυαλιστερό φινίρισμα και μια άσπρη.

GWM Souo S 2000 ST – Παρουσιάστηκε το κινεζικό Gold Wing των 2.000 κυβικών με 8 κυλίνδρους και κιβώτιο… 8 σχέσεων!

Οι μοτοσυκλέτες της Great Wall Motors, η οποία είναι και αυτή που κατασκευάζει τον κινητήρα, θα πωλούνται υπό την επωνυμία Souo. Αποτελεί συνήθη πρακτική της εταιρείας να έχει πολλά και διαφορετικά παρακλάδια, μία λύση που φέρνει από τον κόσμο των αυτοκινήτων, όπου κάθε κατηγορία οχημάτων έχει την δική της θυγατρική.

Souo

Για την ώρα δεν αναμένουμε να δούμε το μοντέλο να πατάει τις βαριές ρόδες του στην χώρα μας, ή γενικότερα στην Ευρώπη, καθώς το νομικό τμήμα της Honda πρέπει να τρίβει τα χέρια του -και ίσως και τα μάτια του- με αυτή την απίστευτη αντιγραφή του Gold Wing.

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες