Honda CB 1000 Bol’dor 2021: Σε τρεις παραλλαγές

Τα 80ies επιστρέφουν δυναμικά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/10/2020

Τη χρονική στιγμή που όλος ο πλανήτης βρισκόταν σε ολική καραντίνα, η Honda παρουσίασε το πρωτότυπο CB-Four Concept, μια μοτοσυκλέτα βασισμένη στο γνωστό μας CB1000R (που φέτος έγινε Euro 5) αλλά με εντελώς διαφορετική αισθητική, ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τα θρυλικά CB 750/900 F Bol d’Or. Τώρα, οι συνάδερφοι Ιάπωνες δημοσιογράφοι του Young Machine λένε πως έχουν επιβεβαιωμένη πληροφορία μέσα από την Honda Ιαπωνίας πως θα δούμε τρία νέα μοντέλα στην οικογένεια των γυμνών CB. Επίσης λένε πως οι άνθρωποι της Honda δεν έχουν καταλήξει οριστικά στο στιλ που θα έχουν τα άλλα δύο και γι΄αυτό δημιούργησαν ψηφιακά φωτορεαλιστικά μοντέλα, για να ψηφίσουν οι αναγνώστες τους και να… εμπνεύσουν τους σχεδιαστές της Honda, ώστε να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Βέβαια εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως το Young Machine έχει απευθείας συνεργασία με τις ιαπωνικές εταιρείες και δεν αποκλείεται αυτή η “ψηφοφορία” να ήταν ιδέα της ίδιας της Honda. Άλλωστε είναι κάτι που έχει ξανά γίνει και τα σχέδια αυτά δεν δημιουργούνται τυχαία. Προκείπτουν έπειτα από συνεννόηση με την Honda που επίσης ελέγχει τέτοιες "αποκαλύψεις", για αυτό και της δίνουμε αξία άλλωστε. Το βέβαιο είναι πως το σύγχρονο Bol d’Or έχει πάρει τον δρόμο της παραγωγής και μάλιστα θα το δούμε στην Ευρώπη, αφού όπως είπαμε βασίζεται στο CB1000R το οποίο έγινε ήδη Euro 5. Οι άλλες δύο “προτάσεις” έχουν εξίσου ενδιαφέρον, αν και μοιάζουν περισσότερο για JDM μοντέλα, δηλαδή μόνο για την τοπική αγορά της Ιαπωνίας.

Το αερόψυκτο (Μπλε) CB 750 είναι ουσιαστικά μια υποκυβισμένη έκδοση του μεγάλου CB1100 και μάλλον δεν θα το δούμε στα μέρη μας, αφού δεν πρόκειται να είναι σημαντικά φτηνότερο από το 1100 και με δεδομένο πως το βάρος θα ξεπερνά τα 260 κιλά λόγω full-metal κατασκευής, οι περισσότεροι ευρωπαίοι θα διαλέξουν το 1100 λόγω επιδόσεων και κυρίως ροπής, που χαρίζει αυτή την μοναδικά αγχολυτική εμπειρία οδήγησης. Το τρίτο μοντέλο μοιάζει πολύ με τα CB400/1300 Super Bol d’Or, απλώς θα είναι πιο ελαφρύ, μοντέρνο και σπορ λόγω των μηχανικών μερών του CB1000R. Ακριβώς όμως για αυτό, ίσως να το δούμε στην Ευρώπη και μάλιστα σε όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις που έχουν τα 400/1300 στην Ιαπωνία.

Η Multistrada V4 Rally συμμετέχει πλέον στο πρόγραμμα Ducati Factory Made

Επεκτείνεται το πρόγραμμα που συνδέει τον πελάτη απευθείας με τη γραμμή παραγωγής
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Η Ducati επεκτείνει το πρόγραμμα Ducati Factory Made εντάσσοντας τη Multistrada V4 Rally, τη μεγάλη on/off των Ιταλών που έχει σχεδιαστεί για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων χάρη στο ρεζερβουάρ καυσίμου 30 λίτρων, την ανάρτηση Adaptative DSS EVO μεγάλης διαδρομής και το υψηλό επίπεδο άνεσης.

Λίγους μήνες πριν σας είχαμε ενημερώσει για την έναρξη του προγράμματος Ducati Factory Made. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ποικιλία χρωμάτων που αφορά το κοστούμι, το υποπλαίσιο και τα φρένα, έτσι ώστε ο κάθε αναβάτης να μπορεί να προσαρμόσει τη Ducati στα αγαπημένα του χρώματα.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που μπήκε στο εν λόγω πρόγραμμα ήταν η Multistrada V4, ενώ πλέον η Ducati μας ενημερώνει πως και η Multistrada V4 Rally θα μπορεί να προσαρμοστεί αντίστοιχα, με το πρόγραμμα που συνδέει τον πελάτη απευθείας με τη γραμμή παραγωγής.

Multistrada

Τα διαθέσιμα χρώματα περιλαμβάνουν τις σειρές Icone (με παραδοσιακούς χρωματισμούς της εταιρείας), Style (γυαλιστερό φινίρισμα), Sophistication (ματ φινίρισμα), όπως και τα χρώματα του - συνεργάτη της Ducati - Automobili Lamborghini Ad Personam, Viola Pasifae, Arancio Xanto και Blu Uranus.

Εκτός των χρωμάτων των φέρινγκ, οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό χρώμα για το πλαίσιο, το υποπλαίσιο και τις ζάντες, ενώ μπορούν να προσθέσουν από σέλες αναβάτη και αναρτήσεις, έως τα πακέτα εξοπλισμού των εκδόσεων Touring, Adventure, Sport, Tech και Enduro.