Honda: Αυτό είναι το νέο Bol d'Οr

Έτοιμο για την παραγωγή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/3/2020

Η μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας είναι αληθινή και όχι ψηφιακό σχέδιο. Πρόκειται για το CB-F Concept που σκόπευε να παρουσιάσει η Honda στην 36η έκθεση της Osaka που θα άνοιγε τις πύλες της στις 27 Μαρτίου.

Δυστυχώς λόγω των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη από την πανδημία του COVID-19, η έκθεση ακυρώθηκε και η Honda άφησε να διαρρεύσει μια στουντιακή φωτογραφία από το πρωτότυπο CB-F, που είναι ο προπομπός της μοτοσυκλέτας παραγωγής.

Όπως βλέπετε, το Concept βασίζεται στα μηχανικά μέρη του καινούριου CB1000R, έχοντας κρατήσει ακόμα και το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Φυσικά η αισθητική του ρεζερβουάρ, της διπλής ενιαίας σέλας και της ουράς, είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα CB750F/CB900F των αρχών της δεκαετίας του ’80. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή των χρωμάτων και των γραφικών, που θυμίζουν όσο περισσότερο γίνεται τα χρώματα που είχαν οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της γαλλικής εργοστασιακής ομάδας endurance της Honda, η οποία θριάμβευσε στους αγώνες αντοχής του Bol d'Οr.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφία, φαίνεται πως η εργονομία της θέσης οδήγησης διαφέρει αρκετά από το CB1000R, καθώς το τιμόνι είναι ελαφρώς πιο ψηλό, δημιουργώντας μια πιο χαλαρή στάση του σώματος πάνω στη μοτοσυκλέτα σε σχέση με το CB1000R. Τα όργανα δυστυχώς είναι ψηφιακά LCD, όμως ο προβολέας είναι πιο ψηλά τοποθετημένος και έχει από κάτω του τις δύο κόρνες όπως τα παλιά Μπολντόρια!

Η Honda λέει πως το CB-F Concept είναι φόρος τιμής στο CB900F (έβγανε και σε 750 κυβικά) που έκανε γνωστό το όνομα των CB σε όλο τον πλανήτη. Εμείς βέβαια ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό, πως ετοίμαζαν έναν άμεσο ανταγωνιστή για τα Kawasaki Z900RS και Suzuki Katana και το συγκεκριμένο CB-F Concept είναι ο προπομπός της επιστροφής των Bol’dor στη σύγχρονη εποχή. Επίσης το γεγονός πως διάλεξαν ως βάση το CB1000R, σημαίνει πως θα περνά τις προδιαγραφές της Ε.Ε. και θα το δούμε σίγουρα να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Όπως είπαμε, το αρχικό πλάνο της Honda ήταν να δείξει τώρα το νέο Bol d'Οr ως πρωτότυπο και στις εκθέσεις του φθινοπώρου να έδειχνε την έκδοση παραγωγής. Με την κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολο να γίνουν πλάνα παρουσιάσεων, αλλά όπως φαίνεται η Honda δεν σκοπεύει να αλλάζει τον προγραμματισμό της σε επίπεδο παραγωγής, γι΄αυτό και προχώρησε στην διαδικτυακή παρουσίαση του προπομπού του νέου Bol d'Οr.       

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες