Honda Εnduro και ATV 2012

Από το

Μαύρο Σκύλο

25/7/2011

Η Honda έδειξε τις enduro μοτοσυκλέτες της του 2012. Η CRF450X και η CRF250X του 2012 θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην γκάμα της εταιρείας με μόνη αλλαγή τα διαφορετικά αυτοκόλλητα. Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα διαθέσει από την επόμενη χρονιά και στην Ευρώπη το ATV ΤRX250X. Το TRX250X χρησιμοποιεί έναν τετράχρονο αερόψυκτο κινητήρα 229 κυβικών με τον στρόφαλό του να περιστρέφεται στον διαμήκη άξονα του ATV. Το κιβώτιο έχει πέντε ταχύτητες και όπισθεν, εύκολο στην χρήση συμπλέκτη, τροφοδοσία από καρμπυρατέρ και μίζα για την εκκίνηση. Η ανάρτηση των εμπρόσθιων τροχών είναι ανεξάρτητη με ψαλίδια ενώ ο καθένας έχει από ένα δισκόφρενο. Στο πίσω μέρος υπάρχει άξονας με ένα αμορτισέρ, ενώ ένα στεγανό ταμπούρο επιβραδύνει το πίσω μέρος. Τα ελαστικά που φοράει είναι τα Maxxis Razr Vantage με ικανού ύψους τακούνια. Εκτός από το μαύρο χρώμα στη φωτογραφία παράγεται και σε κόκκινο.

Honda ADV160: Το πρώτο σκούτερ συμβατό με βενζίνη E85 παρουσιάστηκε στην Ινδία με απίστευτη τιμή

Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο
adv
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Honda της Ινδίας παρουσίασε το ADV160 στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα μοντέλα της Honda που παρουσιάστηκε στην Ινδία τον Ιούλιο του 2026 και για το οποίο ανακοινώθηκε επίσημη τιμή.

Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας της Honda και των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου 2026.

Το Honda ADV160 θεωρείται το πρώτο σκούτερ στην Ινδία που είναι συμβατό με καύσιμα E85, μίγμα βενζίνης και αιθανόλης. Η ισχύς προέρχεται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα 156,93 κυβικών που παράγει 16,3 ίππους και 1,5 kg.m ροπήςΗ συμβατότητα με το E85 σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο που περιέχει έως και 85% αιθανόλη, όταν στην χώρα μας η αιθανόλη δεν πρέπει να ξεπερνά το 10%. Η διαθεσιμότητα αυτού του καυσίμου θα εξαρτηθεί από την τοπική υποδομή λιανικής πώλησης, αν και το ευέλικτο σύστημα επιτρέπει στο σκούτερ να λειτουργεί εννοείται και με μίγματα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αιθανόλη.

adv

Ο μπροστινός τροχός είναι 14 ιντσών και 13 είναι ο πίσω. Το βάρος του σκούτερ ανέρχεται στα 133 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, ενώ το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και η απόσταση από το έδαφος στα 165 mm.

Το ADV παρά το όνομά του είναι φτιαγμένο για αστική μετακίνηση και κάτω από την σέλα του διαθέτει χώρο αποθήκευσης 27 λίτρων, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, θύρα USB, Traction Control (Honda Selectable Torque Control) και ABS στον πίσω τροχό.

Με τιμή στα 1.500 ευρώ και με το σκούτερ να είναι συμβατό με βενζίνη E85, όλα δείχνουν πως θα είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική επιλογή μεταξύ των σκούτερ της κατηγορίας, όπως τα Yamaha Aerox και Hero Xoom 160.

Ετικέτες