Honda Goldwing 2020: Μικρές αλλά ουσιώδεις αλλαγές

Βελτιώσεις στη μετάδοση και τον ψεκασμό
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

23/10/2019

Η τελευταία φορά που ανανεώθηκε το Goldwing, η ναυαρχίδα της Honda στις Touring μοτοσυκλέτες, ήταν το 2018. Η ριζική ανανέωση τότε περιελάμβανε νέο πλαίσιο και κινητήρα, με τέσσερις βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, καθώς και μια νέα αρθρωτή ανάρτηση μπροστά. Επιπρόσθετα, εμπλουτίστηκε και ο εξοπλισμός του με την εισαγωγή των Apple CarPlayΤΜ, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενης ζελατίνας, Smart Key, Hill Start Assist και Honda Selectable Torque Control (HTSC).

Φέτος, η Honda συνεχίζει την εξέλιξη του Goldwing, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975,  με αλλαγές στον ψεκασμό και στην DCT μετάδοση με στόχο να βελτιωθεί η συμπεριφορά της στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ στην Tour έκδοση έχει αλλαγές στα settings των των αναρτήσεων και σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες χειρολαβές για το συνεπιβάτη, προσφέρει βελτιωμένη άνεση.

To Gold Wing 1800 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τη “στάνταρ” και την Tour, η οποία διαθέτει κεντρική βαλίτσα αλλά και αερόσακο για τον αναβάτη, ενώ και οι δύο θα είναι διαθέσιμες με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT). Το 2018 ο κινητήρας είχε αποκτήσει ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού (Throttle By Wire TBW) με τα τέσσερα riding modes TOUR, SPORT, ECON και RAIN. Το Hill Start Assist, που ενεργοποιεί το πίσω φρένο του Gold Wing όταν είναι σε ανηφόρα καθώς και το Idling Stop, που σβήνει τον κινητήρα μετά από μερικά δευτερόλεπτα όταν η μοτοσυκλέτα παραμένει ακίνητη, κάνουν πιο άνετη τις καθημερινές μετακινήσεις του αναβάτη.

Η έκδοση χωρίς το DCT διαθέτει κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αυτή με το σύστημα αυτόματης μετάδοσης έχει επτά, οι οποίες αλλάζουν σε διαφορετικό φάσμα στροφών με βάση το επιλεγμένο riding mode. Ωστόσο και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν όπισθεν. Το νέο Gold Wing διαθέτει όλες τις ανέσεις ώστε ο αναβάτης του να ταξιδεύει για ατελείωτες ώρες χωρίς να κουράζεται. Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα ανακατευθύνει τον αέρα γύρω από αυτόν, ενώ οι παροχές δεν τελειώνουν εκεί καθώς με τα Smart Key, Apple CarPlayΤΜ και το σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone, το ταξίδι γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό.

Το 2018 το Gold Wing απέκτησε νέα σχεδίαση που το ξεχώρισε περισσότερο από την προηγούμενη γενιά, δίνοντας του μιας σύγχρονη και επιβλητική εμφάνιση. Τώρα, οι αλλαγές που εντοπίζονται είναι πιο διακριτικές με νέους χρωματισμούς να προστίθενται  στον κατάλογο. Ακόμη, τόσο η βασική όσο και η Tour έκδοση διαθέτουν LED φωτιστικά σώματα καθώς και σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης των φλας, που λειτουργεί λαμβάνοντας δεδομένα από την ταχύτητα του εμπρός και του πίσω τροχού. Πριν η Honda επανασχεδιάσει την εμφάνιση του Gold Wing το 2018, δίνοντάς του ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις, πραγματοποίησε έρευνες ώστε να δει πόσες μέρες συνηθίζουν να ταξιδεύουν οι αναβάτες της με αυτό και έτσι μείωσε τον ωφέλιμο όγκο των βαλιτσών, καθώς τα ταξίδια περιορίζοντας σε τριήμερες αποδράσεις. Ωστόσο, η κεντρική βαλίτσα της Tour έχει χωρητικότητα 110 λίτρων και χωρά δυο full face κράνη, ενώ τόσο αυτή όσο και οι πλαϊνές ξεκλειδώνουν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού στο Smart key. Δομικές αλλαγές στον κινητήρα, το πλαίσιο και τα φρένα δεν υπάρχουν για το 2020. Το ανακοινωμένο πλήρες βάρος της “βασικής” έκδοσης  φτάνει τα 365 κιλά ενώ η έκδοση DCT ζυγίζει ένα κιλό λιγότερο! Το βάρος της Tour φτάνει τα 380 κιλά ενώ με το DCT και τον αερόσακο φτάνει τα 383.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες