Honda Hornet - Teaser Video με τον ήχο της μοτοσυκλέτας

"Ταρακουνήστε την σφηκοφωλιά!"
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/8/2022

Σε ένα Teaser Video της, η Honda Ιταλίας προαναγγέλει την έλευση του νέου Hornet, αφήνοντας μας να απολαύσουμε τον ήχο της μοτοσυκλέτας.

Κι ενώ το βίντεο δεν αποκαλύπτει τίποτα πέρα από τους... καθρέπτες του νέου Hornet καθώς σε αυτό βλέπουμε είτε τον αναβάτη σε κοντρ-πλονζέ πλάνο είτε την εικόνα του δρόμου που βλέπει ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας, ο ήχος επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες μας για δικύλινδρο κινητήρα. Μάλιστα ο κινητήρας ακούγεται να δουλεύει ιδιαίτερα σβέλτα και πολύστροφα όπως αναμέναμε, μη θυμίζοντας τους υπάρχοντες χαμηλόστροφους και ήπιους δικύλινδρους κινητήρες της Honda που προέρχονται από το μισό μοτέρ του Jazz. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε στο ΜΟΤΟ αναμένεται να είναι χωρητικότητας 750 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 92 ίππων.

Θυμίζουμε, πως η νέα γενιά της ιαπωνικής σφήκας (Hornet) θα μοιράζεται τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της με το επίσης αναμενόμενο Transalp όπως πρώτοι σας είχαμε αποκαλύψει, στα πλαίσια της νέας πλατφόρμας κινητήρα-πλαισίων της εταιρείας, αντίστοιχη της οικογένειας των δικύλινδρων εν σειρά CB500 F/X/R, NC 750 X/N/X-Adv/Forza και Africa Twin Twin 1100 / NT 1100.

Το νέο Hornet αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με το νέο Transalp τον ερχόμενο Νοέμβριο στην EICMA ως μοντέλα του 2023, όμως πριν την επίσημη παρουσίαση στο σαλόνι του Μιλάνου, αναμένεται να δούμε μέσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο την ιαπωνική εταιρεία να κυκλοφορεί μια σειρά αποκαλυπτικών teaser-video για τις μοτοσυκλέτες της.
 
Σχεδιαστής του νέου Hornet είναι ο νεαρός Ιταλός Giovanni Dovis που είναι μόλις 28 ετών και έχει ήδη σχεδιάσει το ADV 350.

Rieju X-Over 357, το νέο crossover σκούτερ φτάνει Ελλάδα με πενταετή εγγύηση

Φέρει πλούσιο εξοπλισμό και μεγάλους χώρους
rieju x-over 357
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Η Rieju παρουσιάζει το X-Over 357, ένα μεσαίο crossover σκούτερ με 30 ίππους, μεγάλους χώρους και πλούσιο εξοπλισμό που έρχεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο πριν μερικούς μήνες.

Η Rieju διευρύνει τη γκάμα της με το X-Over 357 που φέρει μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 329 κυβικών εκατοστών και αποδίδει 30 ίππους και 3,26 kg.m στις 5.500 σ.α.λ.

Rieju

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και το βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα 191 κιλά, χωρίς να προσδιορίζεται αν είναι με υγρά ή χωρίς, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι στα 14,8 λίτρα. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm.

Το σύστημα πέδησης αναλαμβάνουν μία διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 256 mm μπροστά και μία μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο 240 mm πίσω, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων βλέπουμε τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, χωρίς να ανακοινώνονται οι διαδρομές τους, με τους τροχούς του να είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω.

rieju x-over 357

Ο εξοπλισμός του δίκυκλου είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, σύστημα keyless, LED φώτα, δύο θύρες USB, θερμαινόμενα grip, μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Η τιμή του Rieju X-Over 357 έχει οριστεί στα 5.900 ευρώ και συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση.

Σύντομα δε, η Rieju θα βάλει στην παραγωγή και το μικρότερο μοντέλο X-Over 125 που επίσης είχε παρουσιαστεί στην EICMA και χτίζεται πάνω στην ίδια ακριβώς σχεδιαστική βάση με το 357.

Ετικέτες