Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Honda Hornet - Teaser Video με τον ήχο της μοτοσυκλέτας

"Ταρακουνήστε την σφηκοφωλιά!"

Σε ένα Teaser Video της, η Honda Ιταλίας προαναγγέλει την έλευση του νέου Hornet, αφήνοντας μας να απολαύσουμε τον ήχο της μοτοσυκλέτας.

Κι ενώ το βίντεο δεν αποκαλύπτει τίποτα πέρα από τους... καθρέπτες του νέου Hornet καθώς σε αυτό βλέπουμε είτε τον αναβάτη σε κοντρ-πλονζέ πλάνο είτε την εικόνα του δρόμου που βλέπει ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας, ο ήχος επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες μας για δικύλινδρο κινητήρα. Μάλιστα ο κινητήρας ακούγεται να δουλεύει ιδιαίτερα σβέλτα και πολύστροφα όπως αναμέναμε, μη θυμίζοντας τους υπάρχοντες χαμηλόστροφους και ήπιους δικύλινδρους κινητήρες της Honda που προέρχονται από το μισό μοτέρ του Jazz. Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε στο ΜΟΤΟ αναμένεται να είναι χωρητικότητας 750 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 92 ίππων.

Θυμίζουμε, πως η νέα γενιά της ιαπωνικής σφήκας (Hornet) θα μοιράζεται τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της με το επίσης αναμενόμενο Transalp όπως πρώτοι σας είχαμε αποκαλύψει, στα πλαίσια της νέας πλατφόρμας κινητήρα-πλαισίων της εταιρείας, αντίστοιχη της οικογένειας των δικύλινδρων εν σειρά CB500 F/X/R, NC 750 X/N/X-Adv/Forza και Africa Twin Twin 1100 / NT 1100.

Το νέο Hornet αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με το νέο Transalp τον ερχόμενο Νοέμβριο στην EICMA ως μοντέλα του 2023, όμως πριν την επίσημη παρουσίαση στο σαλόνι του Μιλάνου, αναμένεται να δούμε μέσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο την ιαπωνική εταιρεία να κυκλοφορεί μια σειρά αποκαλυπτικών teaser-video για τις μοτοσυκλέτες της.
 
Σχεδιαστής του νέου Hornet είναι ο νεαρός Ιταλός Giovanni Dovis που είναι μόλις 28 ετών και έχει ήδη σχεδιάσει το ADV 350.