Honda Transalp 750 2023 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νωρίτερα από την EICMA 2022 – Πάνω από 90 άλογα και κανονικό on-off!

Το νέο Transalp θα είναι από τα πιο δυνατά μεσαία on-off!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/6/2022

Η Honda ετοιμάζεται να μας δείξει από το Φθινόπωρο σιγά-σιγά με διάφορα teaser, κι από κοντά στην EICMA, ένα από τα πιο δυνατά μεσαία on-off αναβιώνοντας το όνομα Transalp και χρησιμοποιώντας έναν τελείως νέο κινητήρα που θα αποτελέσει και μία νέα κοινή πλατφόρμα για περισσότερα street μοντέλα.

Το νέο Transalp θα έχει εμπρός τροχό ΄21 ιντσών, προσιτή τιμή που θα το καθιστά ανταγωνιστικό εκεί που πλέον έχει σκαρφαλώσει ο Ιαπωνικός και Ευρωπαϊκός ανταγωνισμός και ονομαστική απόδοση στα 92 άλογα.

Πρέπει να σας θυμίσουμε εδώ πως στο ΜΟΤΟ είμασταν οι πρώτοι στον κόσμο που αποκαλύψαμε το όνομα της μεσαίας κατηγορίας μοτοσυκλέτας όταν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι μιλούσαν για ένα υποκυβισμένο Africa Twin! Ακόμη και τώρα άλλα εγχώρια μέσα δίνουν διαφορετική πρώτη πηγή πληροφορίας, προφανώς μην μπορώντας να καταδείξουν ως πηγή το motomag.gr. Αντίστοιχα συνεχίζουν να κάνουν λόγο για 850, όταν στην πράξη η Honda θέλει την μεσαία κατηγορία με σαφή όρια διαχωρισμού και το νέο Transalp θα είναι 750 κυβικά!

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρόκειται για ένα μοντέλο που όλοι μας περιμένουμε να δούμε και τώρα επανερχόμαστε με τις πιο πάνω αποκλειστικές πληροφορίες, κι επεκτείνουμε:

Το νέο Transalp πέρασε από μακρά περίοδο σχεδιασμού με την Honda να παίρνει την απόφαση να δώσει στο κοινό μία κανονική on-off, παρατηρώντας την εξέλιξη του ανταγωνισμού. Για αυτό και θα έχουμε Up-Side down πιρούνι με ΄21 εμπρός τροχό.

Όπως και στην Triumph, ένα μικρό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η εξέλιξη των νέων ελαστικών on-off και τα αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης που αυτά δίνουν. Παράδειγμα εδώ τα Bridgestone Battlax Adventure Trail AT41 για την τεχνολογία των οποίων αποκλειστικά διαβάζετε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού ΜΟΤΟ και υπάρχει περίπτωση να είναι OEM εγκατάσταση στο νέο Transalp.

Σημαντικό επίσης, για εκείνους που ακόμη δίνουν μεγάλη βάση στην προέλευση, είναι πως το νέο Transalp θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία.

Ήδη πριν από είκοσι μέρες επαναλαμβάναμε, για ακόμη μία φορά πως θα έχει τον ίδιο κινητήρα με το Hornet ή αλλιώς CB750. Αυτό σημαίνει πως η Honda επενδύει σε μία νέα πλατφόρμα κινητήρων, διαφορετική από των NC, πράγμα που έπρεπε να κάνει για να ανανεώσει την μεσαία κατηγορία με κάτι πιο δυνατό, ιδιαίτερα από την στιγμή που θα βγάλει και street-sport μοτοσυκλέτες. Αυτό δεν σημαίνει πως ο γνωστός κι αξιόπιστος κινητήρας, ο μισός Honda Jazz, των NC θα σταματήσει. Χρειαζόταν και μία πιο sport προσθήκη στην γκάμα, αντίστοιχη των υπόλοιπων κατασκευαστών.

Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά νέα για τον ανταγωνισμό στην μεσαία κατηγορία καλύπτοντας ένα κενό που υπάρχει καιρό στην γκάμα της Honda. Αυτή την στιγμή βλέπουμε πως Triumph, Aprilia και Honda ακολουθούν την ίδια αρχιτεκτονική εξέλιξης με έναν κινητήρα κοινό για τουλάχιστον τρία διαφορετικά μοντέλα, αφήνοντας έτσι περιθώριο σε αυτό το σημείο και για κάποιο τρίτο στην σειρά μελλοντικό Honda, πιο κοντά στο Tracer της Yamaha.

Η Aprilia έχει το RS660, το Tuareg 660 και ετοιμάζει κι έναν Πήγασο. H Triumph έχει το Trident, το Tiger Sport και ετοιμάζει και ένα on-off. Οπότε στο τέλος θα έχουν και οι δύο ευρωπαίοι, μοτοσυκλέτες αντίστοιχες του MT-07, Tenere 700 και Tracer 700.

Το γεγονός πως το Transalp θα ξεφύγει από την οικογένεια των NC αλλά όχι σε κυβισμό, το γράψαμε για πρώτη φορά στις 29 Νοεμβρίου 2021 και είναι αποκλειστική πληροφορία που μεταφέρθηκε στο ΜΟΤΟ απευθείας από υψηλόβαθμο στέλεχος της Honda Europe στην EICMA. Με τον βασικό λόγο που επισκεπτόμαστε κάθε φορά την Έκθεση αυτή, να είναι το κυνήγι των στελεχών αυτού του μεγέθους, την μία και μοναδική ημέρα που βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο του κόσμου.

Η Honda λοιπόν θα αντιπαραβάλει στα sport street το CB750 και στα on-off με ΄21 εμπρός το νέο Transalp 750, θεωρώντας σχεδόν βέβαιο πως με διαφορά χρόνου θα ακολουθήσει κι ακόμη μία προσθήκη.

Για το μόνο στο οποίο δεν πρέπει να δίνει κανείς βάση, είναι η τελική του μορφή. Η φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από εικόνα που έχει βγάλει παλαιότερα το YoungMachine, ένα Ιαπωνικό περιοδικό που γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα στην Honda, λίγο μέσα στην Suzuki και την Kawasaki και σχεδόν καθόλου στην Yamaha. Είναι από μία σύνθεση που είχαν κάνει την εποχή που ακόμη κι εκείνοι που υποτίθεται πως ξέρουν πολύ καλά, μιλούσαν για Honda Africa Twin 850 και πραγματοποίησαν μία σύνθεση πάνω στο CRF1000L. Η τελική μορφή του Transalp είναι αυτή την στιγμή ένα μικρό αίνιγμα.

Στον τομέα εμφάνισης και εξοπλισμού όμως, το ΜΟΤΟ λέει πως το νέο Transalp 750 θα έχει TFT οθόνη με πολλές έξτρα πληροφορίες και καθώς θα είναι και ride by wire δεν αποκλείεται να δούμε και αυξημένο πακέτο εξοπλισμού ταξιδιού με cruise control και υποστήριξη androind auto και carplay από την οθόνη του, κι όλα αυτά παραμένοντας σε προσιτή -για τα νέα δεδομένα της κατηγορίας- τιμή.

Πολυαναμενόμενο νέο HONDA TRANSALP 750 2023, θα αρχίζει να αποκαλύπτεται σταδιακά από το Φθινόπωρο!

Ετικέτες

Οι τιμές στην Ελλάδα των Royal Enfield Himalayan 450 και Bullet 350

Έρχονται σε τέσσερεις εκδόσεις
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/12/2023

Η Muvus A.E. αντιπρόσωπος της Royal Enfield στην Ελλάδα ανακοίνωσε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα νέα Himalayan 450 και Bullet 350 που προστίθενται στην γκάμα της Enfield για το 2024. Συγκεκριμένα το νέο υγρόψυκτο Himalayan 450 θα ξεκινά από τα 5.890€ για την μονόχρωμη έκδοση Gravel Grey. Οι δίχρωμες εκδόσεις με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού θα έχουν 100€ παραπάνω διαμορφώνοντας την τιμή τους στα 5.990€, ενώ η έκδοση Hanle Black θα έχει τιμή 6.190€. Οι κορυφαίες εκδόσεις με τις Tubeless ζάντες/ελαστικά θα έχουν 6.490€.  Τα νέα Bullet 350 θα έχουν 5.250€ οι εκδόσεις Standard και 5.390€ η Black-Gold. Στον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας παραμένουν όλες οι εκδόσεις του αερόψυκτου Himalayan 410 και του Scram 411.  

Ακολουθούν αναλυτικά οι τιμές όλων των μοντέλων:

123456