Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Honda Neo Sports Café Concept

Η νέα οπτική για τα café racer

Μόλις πριν από λίγο, η Honda έκανε τα αποκαλυπτήρια του Neo Sports Café Concept, κατά τη διάρκεια της press day του Tokyo Motor Show βάζοντας τέλος στις εικασίες και τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει το εργοστάσιο με τα teaser video και τις πληροφορίες που διέρρεαν με το σταγονόμετρο εδώ και μερικούς μήνες.

Το Neo Sport Café Concept –όπως μαρτυρά το όνομά του άλλωστε…- παραμένει ως concept για την Honda προς το παρόν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η τελική έκδοση παραγωγής θα κάνει το ντεμπούτο της στην EICMA, όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα.

Σύμφωνα με την Honda, πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε αναβάτες έμπειρους και με… θητεία στις σπορ μοτοσυκλέτες, καθώς αποτελεί ένα σύνολο απαιτητικό και με απόλυτους σπορ προσανατολισμούς. O κινητήρας του δεν είναι αυτός του CBR1000RR του 2017, αλλά ίδιος με αυτόν του CB1000R το οποίο και προφανώς θα αντικαταστήσει ως μοντέλο παραγωγής.

Ακόμη και το πλαίσιο ακολουθεί την ίδια αρχιτεκτονική της μονής ραχοκοκαλιάς –όπως και στο CB1000R- ενώ τα ψαλίδι είναι μονόμπρατσο και το τελικό της εξάτμισης (που βγάνει χαμηλά και πίσω από τον κινητήρα) είναι ένα με δύο ακροφύσια, τα οποία στην μορφή του concept καλύπτονται από ένα προστατευτικό πλέγμα.

Το ρεζερβουάρ (που θυμίζει λίγο στις βασικές γραμμές του το αντίστοιχο από το CB4 Concept) και το αλουμινένιο υποπλαίσιο με τη σέλα, ακολουθούν όσο πιο λιτές γραμμές επιτρέπει η σχεδίαση, αφήνοντας ακάλυπτο το τεράστιο ψυγείο μπροστά από τον κινητήρα ο οποίος κυριαρχεί οπτικά στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα φωτιστικά σώματα, τα οποία προφανώς δεν θα μείνουν ακριβώς ίδια στην έκδοση παραγωγής, με ένα περιμετρικό LED μπροστά και ένα ημικυκλικό, επίσης LED, πίσω που τονίζουν το λογότυπο της Honda.

Ο εξοπλισμός δρόμου (φλας καθρέφτες, βάση πινακίδας κ.λπ.), καθώς και η πρόβλεψη για συνεπιβάτη απουσιάζουν στο concept, όχι όμως και η εντυπωσιακή οθόνη που είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει μια ειδική πλατφόρμα για σύνδεση και επικοινωνία με το smartphone του αναβάτη, ενώ και η απουσία κεντρικού διακόπτη μπορεί να ένδειξη ότι το νέο μοντέλο θα διαθέτει το Smart key της Honda.

Μέχρι στιγμής, το εργοστάσιο δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα κανένα τεχνικό στοιχείο για το Neo Sports Café Concept, πέρα από το γεγονός ότι είναι προσανατολισμένο να γοητεύσει και να προσελκύσει τους ώριμους αναβάτες…