Honda Transalp 750 Rothmans Concept - Video

Από τον Nicolas Vontobel της Rubberdust
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/10/2022

Λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα η Honda Transalp 750 του 2023, η ελβετική Rubberdust που ειδικεύεται στην παραγωγή custom σετ αυτοκόλλητων για μοτοσυκλέτες, και ο σχεδιαστής και ιδιοκτήτης της, Nicolas Vontobel, παρουσίασαν ένα υπέροχο κοστούμι που αποτίει φόρο τιμής στην αγωνιστική Honda NXR 750 του Gilles Lalay, με την οποία ο Γάλλος αναβάτης κέρδισε το Rally Dakar το 1989.

Η Rubberdust έχει ήδη δημιουργήσει αντίστοιχο κοστούμι για την Africa Twin από το 2016, ενώ τώρα ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και για το νέο Transalp.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στο βίντεο είναι ψηφιακή δημιουργία με βάση τις “κατασκοπικές” φωτογραφίες που έχουμε δει στο διαδίκτυο, με την Rubberdust να προσθέτει στη συνταγή ένα ράλι κιτ από την ελληνική Aurora Rally, και τσάντες της SW Motech.

Φυσικά ο Vontobel δεν έχει πουθενά λογότυπα της εταιρείας τσιγάρων, ούτε κοπιάρει εντελώς τα χρώματα της Rothmans, απλώς εμπνέεται από το κοστούμι της NXR για να δημιουργήσει ένα νέο design, που και όμορφο είναι και δεν κινδυνεύει να κυνηγηθεί από τους ιδιοκτήτες κατατεθέντων σημάτων και σχεδίων, ενώ σκοπεύει να οριστικοποιήσει το σχέδιο του μόλις κυκλοφορήσει η νέα Transalp, σχέδιο που θα διαθέτει προς πώληση από την εταιρεία του.

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.