Honda Transalp 800: Η ώρα πλησιάζει μετά την κατοχύρωση του ονόματος

Η μοτοσυκλέτα που λείπει από τη γκάμα της
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/2/2021

Σε μια εποχή που οτιδήποτε μοιάζει με On-off πουλάει σας ζεστό ψωμί, στη γκάμα της Honda υπάρχει ακόμα το κενό που άφησε πίσω του το Transalp 700. Με το CB 500 X να καλύπτει με απόλυτη επιτυχία κυρίως την A2 κατηγορία διπλωμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά και το NC 750 X να έχει καθαρά πρακτικό χαρακτήρα, η Honda χρειάζεται ένα “μικρό Africa” για να γεφυρώσει το χάσμα τιμής και κυβισμού που υπάρχει μέχρι το μεγάλο Africa Twin 1100, αλλά και για να έχει έναν αντίλογο στο Yamaha Tenere 700.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του ΜΟΤΟ, από τις 5 Δεκεμβρίου του 2019 είχαμε πει πως η νέα αυτή On-off θα επαναφέρει το όνομα Transalp και δεν θα λέγεται Africa Twin 800 όπως είχε δημοσιεύσει το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine. Τώρα έρχεται και με επίσημο τρόπο η επιβεβαίωση, καθώς η Honda επέκτεινε το δικαίωμα χρήσης του ονόματος “Transalp” για τα επόμενα χρόνια, μια κίνηση που σηματοδοτεί πως το νέο Transalp έχει πάρει τον δρόμο προς την παραγωγή. 

Honda CB1000F: Το οδηγήσαμε στο Goodwood Festival of Speed! Σύντομα στο ΜΟΤΟ

Ο Άγγλος συνεργάτης μας, Adam ‘Chad’ Child, άδραξε την ευκαιρία
Honda CB1000F Adam at Goodwood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/7/2026

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η τιμή του CB1000F για την ελληνική αγορά, ωστόσο ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, καθώς η Honda δεν έχει κάνει ακόμη τη σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση.

Στο μεταξύ ωστόσο ήταν δεδομένο πως στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed (9-12/7) το CB1000F θα έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά την EICMA του περασμένου Νοέμβρη, αφετέρου γιατί ήταν ήδη γνωστό πως εκεί θα έδινε το παρών ο Freddie Spencer με την αγωνιστική CB750F που ενέπνευσε το σχέδιο του σύγχρονου μοντέλου.

Ακόμη περισσότερο όμως, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τη δυνατότητα κάποιων επιλεγμένων δημοσιογράφων να οδηγήσουν το νέο Honda CB1000F στο Goodwood, κάτι που φυσικά αφορά και τον Adam.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη, καθώς ο συνεργάτης μας έγινε ένας από τους πολύ λίγους Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει το CB1000F και η οδηγική του ανταπόκριση αναμένεται σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Μείνετε συντονισμένοι!