Honda Transalp 800: Η ώρα πλησιάζει μετά την κατοχύρωση του ονόματος

Η μοτοσυκλέτα που λείπει από τη γκάμα της
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/2/2021

Σε μια εποχή που οτιδήποτε μοιάζει με On-off πουλάει σας ζεστό ψωμί, στη γκάμα της Honda υπάρχει ακόμα το κενό που άφησε πίσω του το Transalp 700. Με το CB 500 X να καλύπτει με απόλυτη επιτυχία κυρίως την A2 κατηγορία διπλωμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά και το NC 750 X να έχει καθαρά πρακτικό χαρακτήρα, η Honda χρειάζεται ένα “μικρό Africa” για να γεφυρώσει το χάσμα τιμής και κυβισμού που υπάρχει μέχρι το μεγάλο Africa Twin 1100, αλλά και για να έχει έναν αντίλογο στο Yamaha Tenere 700.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του ΜΟΤΟ, από τις 5 Δεκεμβρίου του 2019 είχαμε πει πως η νέα αυτή On-off θα επαναφέρει το όνομα Transalp και δεν θα λέγεται Africa Twin 800 όπως είχε δημοσιεύσει το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine. Τώρα έρχεται και με επίσημο τρόπο η επιβεβαίωση, καθώς η Honda επέκτεινε το δικαίωμα χρήσης του ονόματος “Transalp” για τα επόμενα χρόνια, μια κίνηση που σηματοδοτεί πως το νέο Transalp έχει πάρει τον δρόμο προς την παραγωγή. 

BMW R 1300 GS/Adventure Aurum Edition 2026 - Τα μεγάλα GS ντύθηκαν στα χρυσά

Ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής - Για την Ολλανδία
BMW R 1300 GS Aurum Edition 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/8/2026

Η ολλανδική BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα έκδοση Aurum για τα R 1300 GS και R 1300 GS Adventure, η οποία και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό στην εγχώρια αγορά, ήτοι 100 αντίτυπα για το στάνταρ GS και άλλα 100 για το Adventure.

Οι δύο μοτοσυκλέτες θα βρεθούν στις εκθέσεις της BMW στην Ολλανδία σε μία περίπου εβδομάρα (5 Σεπτεμβρίου) και χαρακτηρίζονται από τις χρυσές στεφάνες των ακτινωτών τους τροχών αλλά και τις χρυσοκίτρινες λεπτομέρειες που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω τους. Να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση βασίζεται στην Triple Black και στις δύο περιπτώσεις.

Τόσο το απλό R 1300 GS όσο και το Advetnure φέρουν επιπλέον εργοστασιακό εξοπλισμό, όπως είναι οι ακτινωτοί τροχοί που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι "χρυσές" προστασίες του ψυγείου, τα διαφορετικά μαρσπιέ και η θερμαινόμενη σέλα του συνεπιβάτη, με τη σέλα να έχει και ασορτί επένδυση με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. 

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το αυτόματο κιβώτιο όπως και το σύστημα αυξομείωσης τους ύψους της πίσω ανάρτησης, ενώ στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί και πλάκα στο χρώμα του χρυσού με τον αύξοντα αριθμό της έκδοσης.

Η τιμή των R 1300 GS και R 1300 GS Adventure Aurum Edition στην Ολλανδία έχει οριστεί στα 34.950 και 36.950 ευρώ αντίστοιχα.