Husqvarna Concept Strada

Από το

Μαύρο Σκύλο

22/12/2011

Στο Μoto Show στο Παρίσι, η Husqvarna παρουσίασε το concept strada, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό να δείχνει καινούργιες μοτοσυκλέτες. Την επιθετική του όψη την μετέφεραν από το concept Moab που παρουσίασαν στην έκθεση του Μιλάνο. Και το Strada βασίζεται σε υπάρχοντα κινητήρα της BMW και συγκεκριμένα αυτό που φοράει το νεώτερο G 650 GS. Ο γνωστός για την αξιοπιστία του μονοκύλινδρος κινητήρας των 654 κυβικών θα κινήσει και το Strada. Η εταιρεία υπόσχεται ότι θα έχει αυξημένη απόδοση χάρη στην περιποίηση που δέχεται από τους μηχανικούς της. Εκτός από αυτό υπόσχονται ότι το βάρος του δεν θα ξεπεράσει τα 170 κιλά, ενώ το πλαίσιο του Strada είναι καινούργιο από ατσάλινους σωλήνες και ανοικτό. Η εξάτμιση καταλήγει σε δυο τελικά ενώ η ύπαρξη ανεστραμμένου πιρουνιού αφήνει υποσχέσεις για οδική συμπεριφορά με τα γονίδια των Husqvarna. Η καινούργια μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα δεν θα παραμείνει concept, αλλά θα μπει στην παραγωγή και θα φθάσει στο δίκτυο για πώληση κατά τη διάρκεια του 2012. Παράλληλα θα συνοδεύεται από μια σειρά αξεσουάρ και προαιρετικού εξοπλισμού που θα σχεδιαστούν ειδικά γα αυτήν. Έτσι, πολύ σύντομα η δικύλνδρη Nuda 900 θα αποκτήσει παρέα στις εκθέσεις και η γκάμα της Husqvarna θα εμπλουτιστεί με ένα πιο προσιτό μοντέλο από άποψη τιμής. Μια μοτοσυκλέτα εύκολη στην οδήγηση με την επιθετική όψη που χαρακτηρίζει όλες τις Husqvarana, κατάλληλη για καθημερινή χρήση από αναβάτες κάθε φύλου.

Taro Safari 300 & 125: Νέα on-off που θα έρθουν και στην Ελλάδα μέσω Thrust Motor [Βίντεο]

Έκαναν το ντεμπούτο τους στην κινέζικη έκθεση CIMAMotor 2026
taro safari
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/10/2026

Η Taro Motor είναι η εταιρεία που συνεργάζεται με τη Thrust Motor της Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ για την κατασκευή των περισσότερων μοντέλων της και στην πρόσφατη έκθεση CIMA στην μοτοσυκλετούπολη Chongqing της Κίνας αποκάλυψε τις αναπτυξιακές της τάσεις.

Δίπλα στο δικύλινδρο adventure σκούτερ ATS-402T Rally, η Taro αποκάλυψε δύο μοτοσυκλέτες που ουσιαστικά επεκτείνουν τη δράση της σε νέα πεδία, καθώς ως τώρα η γκάμα της διέθετε μόνο σκούτερ και μοτοσυκλέτες δρόμου. Η πρώτη της κίνηση στην on-off / adventure κατηγορία γίνεται με ένα δίδυμο παρόμοιων μοτοσυκλετών που διαφέρουν στους κινητήρες τους: ένας με 300 κυβικά κι ένας με 125.

Taro Safari 300
Taro Safari 300

Τα Safari 300 και 125 δεν συνοδεύονται ακόμη από αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουν ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας διότι έχουμε ήδη επιβεβαιώσει πως θα έρθουν και στην Ελλάδα με τα λογότυπα της Thrust Motor!

Taro Safari 125
Taro Safari 125

Αμφότερα φορούν μονοκύλινδρους υγρόψυκτους κινητήρες, τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω και ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει δικάναλο σύστημα ABS και μπροστινή κάμερα καταγραφής (dash cam).

Περιμένουμε να δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά, καθώς ακόμη δεν έχουν καν προστεθεί στην κινέζικη ιστοσελίδα της Taro Motor, καθώς και το πλάνο παραγωγής και διάθεσής τους στις αγορές του κόσμου.