Η τιμή του νέου BMW R 1300 GS στην Ελλάδα - Επίσημη παρουσίαση σήμερα 28/9

Σύντομα στα καταστήματα με… full extra
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/9/2023

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των μοντέλων M1000S και M1000RR την πίστα των Σερρών, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το νέο M1000XR και φυσικά να συζητήσουμε για το ολοκαίνουριο R1300GS που θα παρουσιαστεί επίσημα σήμερα το απόγευμα.

Παρά τα περισσότερα κυβικά της, η νέα R1300GS επιστρέφει στη φιλοσοφία του πρώτου R1200GS, δηλαδή θα είναι μια Mega On-Off που έχει σχεδιαστεί με minimal νοοτροπία και θα είναι μικρότερη σε όγκο και κοντά στα 10 κιλά ελαφρύτερη!

Ο κινητήρας της θα είναι πλήρως υγρόψυκτος, δηλαδή θα έχει υγρόψυκτες κεφαλές και κυλίνδρους. Εννοείται πως μέρος της συζήτησης ήταν και η τιμή της η οποία θα έχει μια αύξηση  κοντά στα 1000€ στο βασικό μοντέλο… Σήμερα η βασική έκδοση του R1250GS είναι στα 19.600€, οπότε η βασική τιμή του R1300GS θα σπάσει το φράγμα των 20.000€ και θα ξεκινά από τα 20.600€. Η αύξηση της τιμή δεν είναι μόνο “πληθωριστική” αλλά δικαιολογείται ως ένα βαθμό από τον πλουσιότερο εξοπλισμό που θα έχει η βασική έκδοση του R1300GS

ΟΜΩΣ! Η τιμή της βασικής έκδοσης του R1300GS έχει φιλοσοφικό ενδιαφέρον! Οι πρώτες μοτοσυκλέτες που θα έρθουν στην Ελλάδα έως το τέλος του Νοεμβρίου θα έχουν έξτρα πακέτα εξοπλισμού και η τιμή τους θα ξεπερνά τα 25.000€. Περίπου αυτή την τιμή έχουν και οι περισσότερες R1250GS που πωλούνται στην Ελλάδα σήμερα. Όποιος θέλει την βασική έκδοση ενός R1300GS θα πρέπει να κάνει ειδική παραγγελία και να περιμένει να την κατασκευάσει η BMW για λογαριασμό του, όπως γίνεται και τώρα για τα R1250GS.  

Η αρχική τιμή του νέου BMW R1300 GS 2024 είναι 20.690 Ευρώ για την Ελλάδα.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες