Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Kawasaki Versys-X 300

 

Αυτή είναι μια μοτοσυκλέτα έκπληξη από την Kawasaki που δεν περιμέναμε να δούμε. Όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει να είναι και η πιο εντυπωσιακή στην κατηγορία των μικρο-μεσαίων on-off που δημιουργείται από φέτος. Έχει περισσότερα κυβικά σε σύγκριση με το Suzuki V-Strom 250 και περισσότερους κυλίνδρους από το BMW G 310 GS.

 

 

Η Kawasaki δεν ανακοινώνει ακόμα ιπποδύναμη και βάρος, όμως με δεδομένο ότι ο κινητήρας αυτός είναι ίδιος με του Z 300 και Ninja 300 μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι σε επίπεδο επιδόσεων το νέο Versys-X 300 θα βρίσκεται στην κορυφή. Μας αρέσει που ο χαρακτήρας του είναι πιο χωματερός από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των Versys, με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, εμπρός τροχό των 19’’ και τα πιο off-road ελαστικά, αν μη τι άλλο, να δίνουν μια πιο adventure εικόνα.

 

Το μέγεθος της μοτοσυκλέτας είναι αρκετά μεγάλο και δεν πάσχει από το σύνδρομο του νανισμού των καινούριων μικρών μοτοσυκλετών που απευθύνονται κυρίως στις ασιατικές αγορές. Έτσι, εδώ έχουμε μια full-size μοτοσυκλέτα με έναν δυνατό δικύλινδρο κινητήρα 300 κυβικών που απευθύνεται σε κάθε είδους και ηλικίας αναβάτες. Ουσιαστικά η Kawasaki επαναφέρει το KLE 250, όμως αυτή την φορά δείχνει να έχει προσαρμοστεί άψογα στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Ευρωπαίων μοτοσικλετιστών.

 

Tags: