KTM 390 Rally & Enduro - Νέες “κατασκοπικές” φωτογραφίες

Οι Αυστριακοί βάζουν περισσότερο... Off στα μικρά On-Off τους
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/11/2022

Ο “κατασκοπικός” φακός του Motorrad Αυστρίας έπιασε τα επερχόμενα KTM 390 Rally & 390 Enduro μοντέλα να δοκιμάζονται στον δρόμο, σε πιο προχωρημένη μορφή από ότι τα είχαμε δει προηγουμένως, και με πάρα πολλές αλλαγές σε σχέση με τη σημερινή 390 πλατφόρμα.

Aπ’ ότι γνωρίζουμε, το 390 Rally (δική μας ονομασία, καθώς δεν γνωρίζουμε πώς θα λέγεται, θα μπορούσε να λέγεται Adventure R, ή Rally) που βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν θα αντικαταστήσει το 390 Adventure που βρίσκεται σήμερα στην παραγωγή, αλλά θα πωλείται δίπλα του και δίπλα και στο 390 Enduro, με τα On-Off μοντέλα της ΚΤΜ να γίνονται από ένα, τρία, για να καλύψουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μεγαλύτερου τμήματος του αγοραστικού κοινού. Υποθέτουμε τέλος πως και το 390 Adventure θα υιοθετήσει τη νέα βάση που μοιράζονται οι δυο μοτοσυκλέτες που σας δείχνουμε εδώ.

Το 390 Adventure του 2022 είναι σαφώς πιο ασφάλτινο από ότι χωμάτινο, ενώ οι δυο On-Off μοτοσυκλέτες που βλέπουμε στις κατασκοπικές φωτογραφίες μοιράζονται την ίδια νέα βάση, και δείχνουν πολύ πιο χωμάτινες.

Οι τροχοί του 390 Adventure 2022 είναι 19 και 17 ιντσών, χυτοί με μπράτσα, ενώ τα μοντέλα των δοκιμών έχουν τροχούς 21 και 18 ιντσών όπως φαίνεται, και με ακτίνες.

Οι διαφορές συνεχίζονται στα νέα κοστούμια, με διαφορετικό κοστούμι πλαστικών τόσο σε σχέση με το 390 Adventure 2022 όσο και με το 690 Enduro 2022. Η βάση του κοστουμιού είναι ίδια και για τα 2 νέα μοντέλα, και απ’ ότι φαίνεται αλλάζει μόνο η μάσκα και ο προβολέας ανάμεσα σε Rally & Enduro. Στο Rally έχουμε δυο φωτιστικά σώματα μπροστά τοποθετημένα το ένα πάνω από το άλλο, ενώ στο Enduro έχουμε έναν προβολέα σε πιο παραδοσιακό και μεγαλύτερο σχήμα.

Νέο είναι το πλαίσιο χωροδικτύωμα, νέο το ρεζερβουάρ, νέο και το κουρμπαριστό ψαλίδι που δεν έχει πια τη μορφή που είχε στα προηγούμενα 390 με τα νεύρα έξω, νέο και το πίσω αμορτισέρ που πλέον είναι παράκεντρα τοποθετημένο και πιάνει στο πάνω μέρος του ψαλιδιού. Οι αναρτήσεις ανήκουν στην WP, και το μπροστινό ανεστραμμένο πιρούνι θα μπορούσε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερης διαμέτρου από εκείνο του 390 Adventure του 22.

Νέος εν μέρει δείχνει όμως και ο μονοκύλινδρος κινητήρας, που δεν γνωρίζουμε αν θα διατηρήσει τον κυβισμό των 373 κ.εκ. (το πιθανότερο είναι πως έτσι θα γίνει), ή αν θα είναι μεγαλύτερος στα 400, 450 ή ακόμα και στα 500 κυβικά.

Όσον αφορά στην εξάτμιση, τα δίκυκλα δοκιμής δεν έχουν τελικό, όμως το πιθανότερο είναι πως αυτό συμβαίνει μόνο στα πρωτότυπα μοντέλα. Επειδή με τις Euro 5 δύσκολα θα πάρουν έγκριση θορύβου έτσι, πιστεύουμε πως στην τελική τους μορφή θα έχουν σωλήνα που θα οδηγεί από το καζανάκι σε τελικό στο πλάι όπως έχουμε και στα 390 Adventure & Duke του 2022. Άλλωστε στις προηγούμενες "κατασκοπικές" φωτογραφίες, το 390 Enduro είχε τελικό κανονικά.

Εντύπωση προκαλεί η ελάχιστη συμπίεση του πίσω αμορτισέρ στη φωτογραφία με τον εύσωμο δοκιμαστή να οδηγεί στον δρόμο με τη μοτοσυκλέτα φορτωμένη με τρεις βαλίτσες (ενώ ο αναβάτης φέρει και σακίδιο πλάτης), γεγονός που δείχνει την αντοχή και τη σφιχτή συμπεριφορά του πίσω ελατηρίου -άγνωστο παραμένει αν οι αναρτήσεις θα ρυθμίζονται.

Τα ελαστικά είναι Metzeler τρακτερωτά, και στα φρένα υπεύθυνη συνεχίζει να είναι η BYBRE. Μεγάλη διαφορά εδώ, η δαγκάνα μπροστά που δεν είναι ακτινικής στήριξης όπως στα 390 Adventure και 390 Duke, με στόχο την πιο ελεγχόμενη απόδοση των φρένων στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Στα όργανα βρίσκουμε τη γνωστή TFT οθόνη που φέρουν τα σημερινά 390, με διαφορετική, ψηλότερη βάση στο Rally, ενώ στον εξοπλισμό των δυο νέων μοντέλων περιλαμβάνονται και κλειστές χούφτες αλλά και αλουμινένια ποδιά, 

Απ’ ότι γνωρίζουμε θα δούμε και μια Supermoto έκδοση με τη νέα βάση, και ίσως η σειρά επεκταθεί και στα χρώματα των GASGAS και Husqvarna.

Αν αναρωτιέστε πότε θα δούμε τη νέα βάση στην παραγωγή, δυστυχώς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ίσως δούμε κάποιο πρωτότυπο στην EICMA του 2023, με τις μοτοσυκλέτες να αναμένεται να παρουσιαστούν στην EICMA του 2024 ως μοντέλα 2025.

Suzuki V-Strom 800 DE 2023: Ανακοινώθηκε η τιμή του στην Ελλάδα

Ξεκινά με υποσχέσεις
VSTROM
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/1/2023

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Suzuki στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον νέο τιμοκατάλογο των μοντέλων της για το 2023 και ανάμεσά τους βρίσκεται και η προτεινόμενη τιμή λιανικής του ολοκαίνουριου δικύλινδρου εν σειρά V-Strom 800 DE. Το μεσαίο On-Off της Suzuki ξεκινά την καριέρα του στη χώρα μας με τιμή στα 12.195€  και βάζει πρώτο τον τιμολογιακό πήχη σε αυτή την καυτή κατηγορία όπου τους επόμενους μήνες αναμένονται πολλά νέα μοντέλα.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, θα βρείτε επίσης τις αναθεωρημένες τιμές και για τα υπόλοιπα μοντέλα του 2023 της Suzuki:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

VSTROM

Το νέο V-Strom 800 DE έρχεται στην Ελλάδα με Προτεινόμενη Λιανική Τιμή 12.195€

τιμες

Το νέο V- STROM 800 DE δημιουργήθηκε μέσα από σκληρές αλλά εποικοδομητικές διαδικασίες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδανικό πακέτο για τους πελάτες της Suzuki. Για την ανάπτυξη του νέου V-STROM 800 DE, η Suzuki ακολούθησε μια σειρά από βασικά βήματα με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας που εστιάζει στους πελάτες της. Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των αναβατών διαφορετικών επιπέδων εμπειρίας, οι μηχανικοί της Suzuki βρήκαν το ιδανικό πακέτο, με μέγεθος κινητήρα/πλαισίου συν χαρακτηριστικά και προδιαγραφές κατάλληλα για οδήγηση τόσο σε ασφαλτοστρωμένους όσο και σε χωμάτινους δρόμους.

                                                                                                                                     

Το αποτέλεσμα αποτελεί ένα εξίσου μεγάλο βήμα προς τα μπροστά. Το V-STROM 800 DE διαθέτει τον ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα DOHC 776cm3 της Suzuki, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, ένα στιβαρό νέο πλαίσιο, τη μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από οποιοδήποτε μοντέλο V-STROM μέχρι σήμερα. Κάθε πτυχή του σχεδιασμού είναι προσανατολισμένη στο να προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία στους αναβάτες που επιθυμούν περισσότερη ισχύ και που επιθυμούν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν άνετα και με αυτοπεποίθηση αλλά και να εξερευνούν τους μη ασφαλτοστρωμένους επαρχιακούς δρόμους, τους χωματόδρομους και τα μονοπάτια.

Οι αναβάτες μπορούν εύκολα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές του και να ζήσουν μια καθαρή εμπειρία οδήγησης που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν για πολλά χρόνια. Το νέο V-STROM 800 DE είναι έτοιμο να εμπλουτίσει τη ζωή των ιδιοκτητών του και να χρησιμεύσει ως αξιόπιστος συνεργάτης, όπου κι αν επιθυμεί να πάει ο αναβάτης της.

Το V-STROM 800 DE με τον πλούσιο standard εξοπλισμό του, στέλνει αμέσως το μήνυμα ότι πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα περιπέτειας - τουρισμού που θα εγκαινιάσει πραγματικά μια συναρπαστική νέα εποχή οδηγικής απόλαυσης διπλής χρήσης.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα DOHC 776cm3
 • Μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων (220mm) (πλήρως ρυθμιζόμενες)
 • Φαρδύ τιμόνι αλουμινίου
 • Διαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Μπροστινό τροχό 21 ιντσών
 • Έγχρωμο πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών TFT LCD
 • Προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, όπως ο επιλογέας Drive Mode Selector της Suzuki, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Suzuki Traction Control System με λειτουργία G (χώμα) καθώς και λειτουργία Rear ABS OFF
 • Σύστημα Bi-Directional Quick Shift της Suzuki
 • Χούφτες προστασίας
 • Ποδιά προστασίας
 • Ρεζερβουάρ μεγάλης χωρητικότητας 20lt

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προπαραγγελία του μοντέλου μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.suzuki.gr/motos/vstrom800de-moto/

 

 

Οι νέες μοτοσικλέτες SUZUKI καλύπτονται από τέσσερα χρόνια εγγύηση και δύο χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. – 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης τηλ: 210 3499940