KTM 790 Adventure R: Νέες –πιο νέες- φωτογραφίες και πληροφορίες!

Είναι όλα όσα έχουμε πει..
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/6/2018

Είναι όλα όσα έχουμε πει..Η KTM αποφάσισε να ολοκληρώσει μία σειρά συμμετοχών σε Rally με το 790, πριν εμφανιστεί με όλα του τα γραφικά στα παγκόσμια σαλόνια κι από εκεί στην παραγωγή, και φυσικά αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες του, στην τελική του μορφή αυτή την φορά, θα άρχιζαν να κυκλοφορούν ευρέως. Κι ο μόνος κίνδυνος σε αυτό είναι να λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν από τους «ειδικούς σχολιαστές», οπότε απλά επέλεξε να τους προλάβει. Ακριβώς όπως είχε πράξει με τα ολοκαίνουρια enduro TPI, αλλά και πιο πριν με όλα τις σχεδόν τα μοντέλα που πριν την πρώτη τους παρουσίαση στα σαλόνια, έχουν γυρίσει ήδη τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση του KTM Adventure Rally στην Σαρδηνία που μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες KTM enduro και Adventure, έχοντας την ευκαιρία να νιώσουν «εργοστασιακοί» αν έχουν καλό χρόνο, κερδίζοντας μία θέση στο Μαρόκο με το ολοκαίνουριο 790, ήρθε η ώρα για την KTM να προχωρήσει στην παρουσίασή του.

Ήδη τις πρώτες φωτογραφίες της τελικής του μορφής τις είχατε δει πριν μέρες εδώ.

Όμως να θυμίσουμε πως πρώτοι στον κόσμο μαθαίνατε πληροφορίες αλλά και ιστορίες από την δοκιμή του, από τον ίδιο τον Chris Birch, σε μία δυνατή αποκλειστικότητα.

Θυμηθείτε λοιπόν για την δοκιμή στα σαμαράκια, για το εσπευσμένο αεροπορικό ταξίδι από την Αυστρία στην Καλιφόρνια, και όλα όσα μας είχε πει ο Birch, όταν κατασκήνωσε μαζί μας για το φετινό Mega Test…

Αυτό είναι το νέο KTM 790 Adventure R [video]

Η KTM θέλει το 790 να έχει εξελιχθεί παρέα με το 450 Rally αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις enduro και τις on-off και σύμφωνα με τις περιγραφές του Birch στο MOTO, αυτό είναι κάτι που ισχύει στην πράξη και όχι μόνο στις σημειώσεις του marketing. Βέβαια και ο Birch άνθρωπος της KTM είναι, αλλά.. ταυτόχρονα δεν είναι κιόλας, και υπό τον φόβο να μην επαναλαμβανόμαστε σε όσα έχουμε ήδη εξηγήσει, ας κρατήσουμε πως τον πιστεύουμε.

KTM 790 Adventure – Πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες!
Απευθείας από τον Chris Birch, που ανήκει στην ομάδα εξέλιξης

Οι 150 ιδιοκτήτες KTM που πλήρωσαν και πήραν μέρος στο Rally είχαν μία κανονική παρουσίαση της μοτοσυκλέτας από τον Birch αλλά και την ευκαιρία να δουν το 790 στην πράξη, αλλά και να το ακούσουν.. μιας κι αν θυμάστε από το πλήρες video του MOTO στην Eicma, ο ήχος του είναι παραπάνω από πλούσιος...

Εκεί στην Σαρδηνία λοιπόν, επαναλήφθηκε πως το 790 Adventure R θα είναι μοτοσυκλέτα που θα μπορείς να κάνεις πραγματικό enduro, ενώ ταξιδεύεις κιόλας μαζί της, πρόκειται δηλαδή για ακόμη ένα «όπλο» από την KTM:

Ο Chris Birch είπε για το 790: «Ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί από το νέο KTM 790 ADVENRTURE R. Εξυπακούεται πως έχω αρκετή εμπειρία με τις μοτοσυκλέτες enduro και τις αυξημένες δυνατότητες που έχουν οι μεγάλες Adventure της KTM, κι έτσι το 790 μου φαίνεται ο καλύτερος συνδυασμός αυτών των δύο! Προφανώς αυτό που έχω οδηγήσει είναι ακόμα στο στάδιο του πρωτότυπου, αλλά βρίσκεται ήδη πολύ μπροστά σε εξέλιξη. Ανυπομονώ να την οδηγήσω στην τελική της μορφή».

Να θυμίσουμε τώρα πως ο Chris μας είχε πει πως η τελική της μορφή δεν θα διαφέρει από την παραπάνω, πράγμα που προφανώς και δεν λέγεται ευρέως.

Ο κ. Luke Brackenbury, PR Manager της KTM, δήλωσε επίσης: «Η KTM ακούει τους πελάτες της και τους dealer της σε παγκόσμιο επίπεδο, και η ζήτηση για μία πραγματικά ικανή στο χώμα, μεσαία Adventure ήταν πολύ υψηλή και το αίτημα επέστρεφε σε εμάς, ξανά και ξανά. Μην αυταπατάστε, η νέα KTM θα είναι απόλυτα στοχευμένη για την κορυφή των επιδόσεων στην μεσαία κατηγορία, πράγμα που θα το καταφέρει τόσο απόλυτα, ώστε να αποτελεί αντίπαλο για μοτοσυκλέτες με πολλά περισσότερα κυβικά».

Το θέμα με το 690 Adventure:

Να θυμίσουμε εδώ τώρα, κάτι που επίσης ξέρετε μονάχα εσείς, οι αναγνώστες μας, πως η KTM δοκιμάζει σε τελικό στάδιο, και ένα 690 Adventure. Μαζί με το 390 Adventure to 690, είναι το πάγιο αίτημα της ελληνικής αγοράς, όμως αντίθετα με όσα γράφονται από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους στην Ελλάδα κι ανά τον κόσμο, το 390 μάλλον δεν θα έρθει το ’19 αλλά το 2020 ενώ το 690 δεν θα έρθει ποτέ. Κι αυτό παρόλο που έφτασε σε πολύ τελικό στάδιο εξέλιξης. Είναι γιατί μία τέτοια μοτοσυκλέτα θα είχε ακόμα μεγαλύτερο προσανατολισμό στο χώμα και θα ήταν πολύ χειρότερη στο ταξίδι από το 790, καταλήγοντας ένα δυσκίνητο enduro αντί για την πιο χρυσή τομή, που ήθελε η KTM να έχει με το μεσαίο Adventure. Αν πράγματι είναι έτσι, τότε ψηφίζουμε το βήμα που κάνει τώρα…

KTM 390 Adventure – Όλο έρχεται, όλο εκεί μένει

Το 790 λοιπόν, το καλύτερο μεσαίο Adventure που έχει βγει ποτέ, μία βαρύγδουπη δήλωση από την KTM που την πιστεύουν όλα τις τα στελέχη, θα αποκαλυφθεί πλήρως στην EICMA τον Νοέμβριο του ’18 μαζί με την ιπποδύναμή του, που μετά από αυτές τις δηλώσεις αρχίζει να αποτελεί ένα όμορφο αίνιγμα!

KTM 790 ADVENTURE R: Όσα ξέρουμε ως τώρα:

  • Χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο παράλληλο κινητήρα των 799 κυβικών του 790 DUKE, με περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, πράγμα που σημαίνει μικρή μείωση της ιπποδύναμης από ψηλά
  • Πάνω από 400km αυτονομίας με το ρεζερβουάρ να έρχεται από τον κόσμο των Rally, δεξιά - αριστερά και χαμηλά. Μία τάπα γεμίζει και τα δύο και πολύ σκληρά πλαστικά εγγυώνται πώς η πτώση θα είναι ανώδυνη, ακριβώς όπως και στις Rally μοτοσυκλέτες που έχουν συχνές πτώσεις
  • Χαμηλά τοποθετημένη σέλα για άνετη καθημερινή οδήγηση, ξεκούραστα ταξίδια με σταθερότητα και απρόσκοπτη όρθια οδήγηση
  • Η επιλογή του ρεζερβουάρ, έγινε για αυξημένη αυτονομία και πολύ καλή κατανομή βάρους, στοιχείο απαραίτητο για οδηγήση στο χώμα, που όπως θα δείτε και στο φετινή Mega Test ήταν στοιχείο που έκανε την διαφορά σε ορισμένες μοτοσυκλέτες που δεν το περίμενε ούτε ο Birch
  • Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι της WP καθώς και WP αμορτισέρ πίσω με PDS και μεγάλες διαδρομές
  • Ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες με ABS και την κορυφαία λειτουργία offroad που έχει η KTM για όταν το θέλεις
  • Αρκετές δυνατότητες ρυθμίσεων στην γεωμετρία θέσης οδήγησης για να την φέρει ο κάθε αναβάτες στα μέτρα του
  • Τροχοί με ακτίνες
  • LED φώτα παντού
  • Θα είναι διαθέσιμο όλο το κορυφαίο πακέτο ηλεκτρονικών της KTM κάτι που πηγάζει και από το γεγονός ότι θα έχει την offroad επιλογή στο ABS. Οπότε μιλάμε για αισθητήρα κλίσης, διαφορετικούς χάρτες, πλήρες προσαρμόσιμο traction control κτλ…
  • Θα συνοδεύεται από μία τεράστια λίστα με PowerParts τόσο για enduro όσο και για ταξίδι
  • Προβλήματα σταθερότητας δεν θα υπάρχουν στα πολλά χιλιόμετρα παρόλο που είναι αρκετά προσανατολισμένη για το χώμα, κι αυτό προκύπτει από την ιστορία στους παραπάνω συνδέσμους

 

 

Ετικέτες

Cyclone RC700 - Τετρακύλινδρο Supersport μοντέλο

Με κινητήρα που βασίζεται σε εκίνον του Honda CB650R και μονόμπρατσο ψαλίδι… αν θες
Cyclone RC 700 R
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

25/4/2024

Η Zonsen παρουσίασε, μέσω της θυγατρικής Cyclone, ένα νέο supersport μοντέλο εξοπλισμένο με τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, πλούσιο εξοπλισμό και μονόμπρατσο ψαλίδι ως προαιρετική επιλογή, που χαρίζει πόντους στη σπορ εμφάνιση.

Μετά την είσοδο της σε άλλες κατηγορίες, όπως αυτή των σπορ γυμνών, των cruiser και των adventure μοτοσυκλετών, η Cyclone, είχε δώσει το παρών και στα μικρά Supersport μοντέλα με το Cyclone RC 401 R, ενώ τώρα παρουσιάζει τον μεγάλο αδελφό στα 700 κυβικά. To RC700 ακολουθεί την παραδοσιακή για την κατηγορία τετρακύλινδρη εν σειρά συνταγή, ξεφεύγοντας από την συνήθη δικύλινδρη εν σειρά διάταξη που συναντάμε στα μοντέλα της. Ξεφεύγει ταυτόχρονα από την σύγχρονη τάση που θέλει τα μεσαίου κυβισμού μοντέλα γενικότερα να έχουν δικύλινδρους εν σειρά κινητήρες.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Ο υγρόψυκτος τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας του RC 700 βασίζεται σε αυτόν των 648 κυβικών της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει τα CB650R και CBR650R. Αυτό που έκανε η Cyclone ήταν να αυξήσει την διαδρομή του από τα 46 στα 47,8 χιλιοστά, χρησιμοποιώντας έναν νέο στρόφαλο, με την διάμετρο των εμβόλων να παραμένει στα 67 χιλιοστά – έτσι κι αλλιώς δεν έχει πολλά ακόμα περιθώρια να μεγαλώσει. Το αποτέλεσμα είναι να ανέβει στα 674, με την απόδοσή του να μην ανακοινώνεται. Αναμένεται βέβαια να μην ξεφεύγει πολύ από τους 95 ίππους και τα 6,42 κιλά ροπής, που έρχονται από τα 648 κυβικά του Big H, πλησιάζοντας πιο κοντά στο όριο των 100 ίππων.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Το πλαίσιο μοιάζει και αυτό να έρχεται από την Honda, χωρίς να ανακοινώνεται αν είναι από ατσάλι ή από αλουμίνιο. Αν και στην παρουσίασή του, το βλέπουμε με συμβατικό αλουμινένιο ψαλίδι, οι εικόνες δείχνουν και μία διαφορετική έκδοση, η οποία εξοπλίζεται με μονόμπρατσο. Κρίνοντας από τη συνήθη τακτική των Κινέζων κατασκευαστών, μάλλον μιλάμε για δύο διαφορετικές εκδόσεις.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Στις αναρτήσεις, βλέπουμε ότι μπροστά έχουμε ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω μονό αμορτισέρ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν είναι ρυθμιζόμενα ή όχι. Στον τομέα της πέδησης συναντάμε δύο δίσκους με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά και έναν ακόμα πίσω.

Εμφανισιακά το RC700 είναι επιθετικό, με μπόλικες γωνίες στο φαίρινγκ του, ενώ ακολουθεί τη μόδα της εποχής μας, έχοντας πάνω του αεροδυναμικά βοηθήματα. Μπροστά και πάνω από τον διπλό LED προβολέα βρίσκουμε δύο ανοίγματα, τα οποία χρησιμεύουν πιθανότατα ως εισαγωγές αέρα. Κοιτάζοντας όμως από το πλάι το νέο μοντέλο, βλέπουμε ότι η εργονομία της θέσης οδήγησης θυμίζει περισσότερο sport touring μοντέλο, παρά supersport. Τα clip-on μοιάζει να είναι αρκετά ψηλά τοποθετημένα, με τα μαρσπιέ σε φυσιολογική γωνία για τα πόδια και όχι πίσω και ψηλά.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!

Οι διαστάσεις της μοτοσυκλέτας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ούτε και το ύψος της σέλας. Αυτό που γνωρίζουμε για την ώρα είναι το βάρος, το οποίο φτάνει τα 208 γεμάτα κιλά. Αν μιλάμε για μεσαίου κυβισμού supersport μοτοσυκλέτα, τότε το νούμερο αυτό είναι αρκετά μεγάλο. Για την ώρα, το RC700 απευθύνεται στην εσωτερική αγορά, με την Zonsen να μην έχει τολμήσει ακόμα το μεγάλο βήμα να έρθει στην Ευρώπη, παρά τη συνεργασία της με την Piaggio.

Cyclone RC700 – Το πρώτο μεσαίο supersport της εταιρείας!
Ετικέτες