Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

KTM 390 Adventure – Όλο έρχεται, όλο εκεί μένει

Νέες δηλώσεις για τον ερχομό του 390

Επί μία πενταετία το μικρότερο των Adventure σιγο-ψήνεται και συζητιέται να βγει στην παραγωγή. Από το ’16 είναι όμως βέβαιο πως έρχεται και τελευταία φορά που σας το επιβεβαιώσαμε πρώτοι εδώ, ήταν κατά το Mega Test που φέτος συμμετείχε κατά ένα μέρος και ο Chris Birch. Εκείνος δήλωσε με απόλυτη βεβαιότητα πως έρχεται ως μοντέλο του ’19 που σημαίνει πως θα το δούμε σε τελική μορφή στην επόμενη EICMA ή Intermot – καθώς οι κατασκοπευτικές του φωτογραφίες έχουν εμφανιστεί πολλές φορές.

Θυμηθείτε:
Η KTM δοκιμάζει τρεις νέες Adventure - Η μία έρχεται & άμεσα - η τρίτη σίγουρα όχι…

Τώρα λοιπόν, σχεδόν ένα μήνα μετά από την πρώτη μας ανάρτηση για το 390 ως μοντέλο του ’19 έρχεται ο κ. Amit Nandi να βάλει σε αυτή την ημερομηνία την σφραγίδα του εργοστασίου, μιας και ο Chris Birch είναι εξωτερικός συνεργάτης και αναβάτης εξέλιξης. Ο κ. Nandi εργάζεται για την Bajaj που κατέχει το 48% της KTM και είναι επικεφαλής της KTM στην Ινδία έχοντας υπό την επίβλεψή του όλο το εύρος εργασιών, από την αποκλειστική γραμμή παραγωγής της KTM εντός της Bajaj, έως και το ταχύτατα αναπτυσσόμενο δίκτυο στην αχανή ασιατική χώρα. Σε συνέντευξή του στον Ινδικό τύπο, δήλωσε πως το 390 Adventure θα είναι η πολυαναμενόμενη είσοδος της εταιρίας στη μικρή κατηγορία των on-off που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ινδία, εξαιτίας των δρόμων. Το γεγονός είναι πως για τον ίδιο λόγο, και για πολλούς ακόμη, η Ελλάδα περιμένει μία μοτοσυκλέτα σαν το 390 Adventure, πολύ περισσότερο απ’ ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

KTM 390 Adventure - Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του junior Adventure

Εμείς λοιπόν μπορεί να το θέλαμε και μία πενταετία πίσω, όταν πρωτοσυζητιόταν στην KTM, όμως τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες συγκυρίες για να έρθει στην παραγωγή, και μπορεί η σφραγίδα του ’19 να έχει πλέον την υπογραφή και του κ. Nandi, όμως η KTM δεν έχει ενημερώσει ακόμα το δίκτυό της στην Ευρώπη για την ημερομηνία που θα βγει στην παραγωγή, πράγμα που αφήνει ερωτηματικά καθώς είναι ένα βήμα που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Μπορεί λοιπόν να συμβαίνουν και τα δύο, μπορεί να το δούμε στην EICMA ή την Intermot και να κυκλοφορήσει στην Ινδία, αλλά το μοντέλο που θα βγει στην αγορά παγκοσμίως να περιμένει άλλο ένα έτος. Είναι εξίσου όμως πιθανό να ενημερωθεί το δίκτυο σύντομα ώστε να προετοιμάζονται και οι παραγγελίες τους. Λίγο πιο επίσημα λοιπόν από πριν περιμένουμε το 390 Adventure μέσα στο ’19 όχι όμως με πλήρη εξάλειψη των ερωτηματικών, την στιγμή που υπάρχει και ένα φανταστικό 690 Adventure, όπως λέει ο Chris Birch, το οποίο φτιάχτηκε μονάχα για λόγους εξέλιξης και δεν θα βγει στην παραγωγή…