Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

KTM RC16

Στην παραγωγή το 2108!

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΚΤΜ θα μπει στο club των μεγάλων στα MotoGP το 2017 με την RC16 και αναβάτες τους Bradley Smith και Pol Espargaro. Μάλιστα, πέρα από τις δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν που τελείωσε, η ΚΤΜ συμμετείχε και ως wild card με τον αναβάτη εξέλιξης Mika Kallio στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Valencia, όπου δυστυχώς είχε ένα άδοξο τέλος η προσπάθεια εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.


Το νέο που έρχεται τώρα από την μεριά των Αυστριακών σχετικά με την μοτοσυκλέτα, είναι ότι θα μπορεί να πωλείται και σε ιδιώτες πελάτες ως μοντέλο για χρήση αποκλειστικά σε πίστα, πιθανώς με κόστος που θα περιλαμβάνει εξαψήφιο νούμερο…

Η πληροφορία ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΤΜ, τον Stefan Pierer, μέσα από μια συνέντευξη που έδωσε σε γερμανικό περιοδικό. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, θα παραχθούν τουλάχιστον 100 μονάδες, οι οποίες θα είναι πάρα πολύ κοντά σε εξοπλισμό με την μοτοσυκλέτα που θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Πάντως, η ιπποδύναμη των 270 ίππων που παράγει ο V4 της ΚΤΜ, είναι δύσκολο να φιγουράρει στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου παραγωγής, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία ένα νούμερο κοντά στα 240 άλογα είναι ρεαλιστικό για τον screamer V4-90° του εργοστασίου.

Παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα ειδικού σκοπού και για χρήση μόνο σε περιβάλλον πίστας, η ΚΤΜ δίνει μεγάλη σημασία στην τιμή, η οποία όπως διαβεβαίωσε ο Pierer θα είναι χαμηλότερη από της Honda RC213V-S, την έτερη MotoGP ρέπλικα που έβγαλε ήδη στην αγορά το ιαπωνικό εργοστάσιο. Πιο συγκεκριμένα, είπε πως η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 100.000 και 120.000 ευρώ, έτσι ώστε να είναι "προσιτή" σε όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία μιας MotoGP μοτοσυκλέτας.

Ένα νούμερο κοντά στα 240 άλογα είναι ρεαλιστικό για τον screamer V4-90°