Νέα MV Agusta Superveloce 2021: Ετοίμασαν ολόκληρη γκάμα
Αναβαθμισμένος εξοπλισμός και περισσότερες επιλογές
Από τον
Μπάμπη Μέντη
6/4/2021
Στις 7 Απριλίου και συγκεκριμένα στις 2μ.μ. η MV Agusta θα παρουσιάσει την ανανεωμένη σειρά των Superveloce για το 2021. Όπως και στην περίπτωση των νέων Brutale, έτσι κι εδώ, ο χαρισματικός τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας έχει γίνει προδιαγραφών Euro 5 και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, μαζί με την έγχρωμη οθόνη TFT έχουν εκσυγχρονιστεί, αποκτώντας νέες δυνατότητες. Η MV Agusta μιλά επίσης για “σειρά μοντέλων Superveloce” και όχι απλά για το νέο μοντέλο. Έως τώρα η στρατηγική των Ιταλών ήταν βασισμένη στις ειδικές εκδόσεις (Oro, Alpine κ.τ.λ) όμως τώρα φαίνεται πως αυτό θα αλλάξει και θα έχουμε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και απόδοσης. Την σίγουρη απάντηση σε όλα αυτά θα την έχουμε αύριο το μεσημεράκι.
Suzuki RM-Z450 και RM-Z250: Βελτιώσεις με βάση την πρωταθλήτρια AMA SX του Ken Roczen
Η Suzuki ανανεώνει τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες της σε αναρτήσεις, κινητήρα και τροχούς
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
10/7/2026
Σπουδαία χρονιά αυτή για τη Suzuki στις ΗΠΑ, όπου ο Ken Roczen κατέκτησε το πρωτάθλημα 2026 AMA Supercross με το RM-Z450, εμπνέοντας τη Suzuki να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις και βελτιώσεις της ΜΧ μοτοσυκλέτας της για το 2027 και να την παρουσιάσει στις ΗΠΑ, πρώτα απ’ όλον τον κόσμο.
Το RM-Z450 του 2027 (κεντρική φωτογραφία) αποκτά νέες αναρτήσεις της ΚΥΒ μπροστά και πίσω, καθώς και νέες μαύρες ζάντες RK Excel με εργοστασιακή τοποθέτηση ελαστικών Bridgestone Battlecross X30.
Αλλαγή συναντάμε και στο φιλτροκούτι, συγκεκριμένα στον αυλό που στέλνει τον αέρα στα σώματα του ψεκασμού, το οποίο έχει νέο σχήμα για αποδοτικότερη τροφοδοσία με αέρα και αμεσότερη αίσθηση στο γκάζι.
To RM-Z 250 βλέπει ανανέωση στις αναρτήσεις του, οι οποίες έχουν νέο σετάρισμα για το 2027. Μια ακόμη διαφορά στο νέο μοντέλο είναι η εξάτμιση, που έχει καινούργιο τελικό, όπως πάντα συμβατό με τις προδιαγραφές FIM και ΑΜΑ.
Όπως και το 450, το RM-Z250 φορά νέες ζάντες RK Excel και τις ντύνει με νέα λάστιχα Dunlop GEOMAX MX34.
Η Suzuki δεν είχε αλλάξει σχεδόν καθόλου τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες τα τελευταία χρόνια και, παρότι στα μοντέλα του 2027 έχει ενσωματώσει τις παραπάνω αλλαγές, δεν πειράζει καθόλου την εμφάνισή τους που συνεχίζει με τα ίδια χρώματα και γραφικά που γνωρίζουμε από φέτος.
Παράλληλα, για να τιμήσει το πρωτάθλημα του Roczen στις ΗΠΑ θα διαθέσει και δύο ανάλογες ρέπλικες στην αμερικανική αγορά - RM-Z450 Champions Edition και RM-Z250 Champions Edition - επενδυμένες με το πακέτο Suzuki RM Army Package που περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Pro Circuit T-6 και κιτ γραφικών που αντιγράφουν την εργοστασιακή RM-Z450 του Roczen.